דלג על מה חדש?

מה חדש?

אבגדהוש

מועצת העיר כפר סבא אישרה ברוב קולות את תקציב העיר לשנת 2013

סה"כ תקציב העירייה לשנת 2013 עומד על- 836.75 מליון ₪.
בהתאם לחזון העירוני, עיקר ההשקעה תהייה גם השנה בתחום החינוך בעיר, המהווה
כ- 40.15% מכלל התקציב העירוני- גידול של כ- 18.4% ביחס לשנה שעברה.
31/12/2012

מליאת מועצת העיר בכפר סבא אישרה אמש ברוב קולות את תקציב 2013 בישיבת מועצה חגיגית, שנערכה במועדון הקהילה האתיופית – "בית אברהם" ע"ש אברהם מולה ז"ל. 12 חברי מועצה הצביעו בעד התקציב, 4 נגד וחבר מועצה אחד נמנע.
סה"כ תקציב העירייה לשנת 2013 עומד על- 836.75 מליון ₪.הצעת התקציב לשנת 2013 מסתכמת ב- 585.75 מיליון ₪ ומהווה גידול של 54.5 מיליון ₪ מהשנה דאשתקד. בנוסף, אושר תקציב הפיתוח של העיר.
התקציב גובש במהלך החודשים האחרונים ע"י מנכ"ל העירייה וגזבר העירייה בשיתוף מנהלי האגפים והמחלקות ובהנחיית הנהלת העיר. התקציב הרגיל שאושר, עומד על כ- 585.75  מיליון ₪ ותקציב הפיתוח (התקציב הבלתי רגיל) יעמוד על כ- 244.94 מיליון ש"ח. התהליך לבניית התקציב, הינו ארוך וממושך והחל בבקרת חציון של
. תוכנית העבודה של שנה שעברה, לאחר מכן נבנתה תוכנית עבודה אינטגרטיבית 2013 והועברו מסגרות תקציב לכל האגפים. לאחר בניית התקציב נערכו דיונים רבים בין מנהלי האגפים, הגזבר, מנכ"ל העירייה וראש העיר. בהמשך הוצג התקציב בועדות הכספים ובסופו של התהליך הוא אושר במועצת העיר. התקציב וניתוח משמעויותיו, הוצג בפני חברי המועצה על ידי הנהלת העיר, מנכ"ל העירייה אשל ארמוני ומנהל הכספים של העירייה, גזבר העירייה שגיא רוכל.כמו כן, הוצג סיכום שנת העבודה 2012.
בהתאם לחזון העירוני, שהציבה הנהלת  עיקר ההשקעה והוצאות התקציב הרגיל לשנה הקרובה יהיו בתחום החינוך בעיר,  בסך כ-  235.18 מיליון ש"ח,  אשר מהווים כ- 40% מכלל התקציב העירוני , ומהווים גידול של כ- 18% ביחס לשנה שעברה. עוד עולה מהתקציב גידול בהוצאות הניקיון פינוי האשפה והגינון ב- 9.3  מש"ח בין היתר בגין כניסת העירייה לשלב מרכזי של תוכנית מחזור אשפה והפרדה במקור, וכן גידול בהוצאות שירותי הרווחה בסך של 4.57 מש"ח.
תחום תרבות, הנוער והספורט מהווה כ- 8.2% מעוגת התקציב. בשנת 2013 תימשך ההשקעה הרבה באירועי התרבות והספורט, מהם נהנים התושבים ובנוסף לאירועי העוגן העירוניים, הממלכתיים וחגי ישראל יושם דגש על חגיגות ה- 110 לעיר כפר סבא, שיתקיימו לכל אורך השנה.
לצד התקציב הרגיל אושר גם תקציב פיתוח המציג תוכנית עבודה ופיתוח, כפי שמופיע בתוכנית היקף העבודות המתוכנן בארבע השנים הקרובות עומד על 703.74  מיליון ₪ וכולל את כל הפרויקטים שהעירייה מתכוונת לבצע בשנים אלו, בכפוף לעמידה ביעדי ההכנסות. תוכנית הפיתוח לשנת 2013 עומדת על סך של 244.94 מיליון ₪ .
תוכנית הפיתוח העירונית כוללת פרויקטים רבים לרווחת תושבי העיר בהיקפים שלא היו עד כה: פיתוח תשתיות ומבנים חדשים ברחבי העיר, בניית 2 בתי ספר חדשים, השלמת שיפוץ היכל התרבות והספרייה העירונית, בניית שני אולמות ספורט וכ- 40 גני ילדים בשנים הבאות מהם 14 השנה.
דגש מיוחד יושם השנה גם על כל נושא הפיתוח התעשייתי, הקמת אזור תעשיה חדש במזרח העיר – כ"ס 50/1 והפיכתה של העיר למקור משיכה לחברות ובעלי עסקים תוך חיזוקם של העסקים הקיימים. פיתוחה של העיר כמרכז עסקים תומך במגמה הנוכחית העולמית המתקדמת הירוקה, המתמקדת בקיימות של שילוב מגורים ותעסוקה, וכל זאת, במטרה לייצר הכנסות לעיר, מקורות תעסוקה, פיתוח ושגשוג העיר.

אשל ארמוני מנכל העירייה: "השנה כמו בשנים הקודמות מהווה הצעת התקציב, סופו של תהליך שהחל ביולי ושכלל בקרת ביצועי 2012, קביעת תוכנית אינטגרטיבית אסטרטגית ל- 2013 ותוכניות עבודה אגפיות עם יעדים כמיתים ומדידים. אני שמח לבשר לכם שכמעט כל היעדים והפעולות של תוכנית העבודה ב-2012 בוצעו בצורה טובה ומלאה במסגרת התקציב ועל פי התווית מדיניות ראש העיר והמועצה. עם זאת, אנו נדרשים למדיניות תקציבית מרסנת בשנה הבאה ולביצוע תעדופים שהם לעיתים לא פשוטים ע"מ להבליט את התחומים החברתיים ולהגדיל עוד את תקציבי החינוך והרווחה. אני מאמין בתכנון ובעבודה מסודרת ולכן החל מחיזוי שנתוני הלימוד, עבור בייעוד השטחים הציבוריים ועד לשיפוצי מוס"ח ומדרכות, הכל נעשה על פי תוכנית רב שנתית. באופן כזה ניתן להתייעל ולבצע הקצאת משאבים נכונה יותר. שנת 2013 אכן מציבה בפנינו אתגר קשה ביותר בכל האמור לעריכת  תקציב העירייה הן ברגיל והן בפיתוח, אולם אני סבור כי בכוחות משותפים ובתכנון מוקדם נדע לצלוח אתגר זו בכבוד".

שגיא רוכל גזבר העירייה: "הצעת תקציב זו הינה פועל יוצא של עבודה מאומצת וניתוח מפורט של נתוני הביצוע של התקציב לשנת 2012  ושנים קודמות  פעולות ושכר , בחינה פרטנית הצעת מנהלי האגפים והמחלקות , פגישות עבודה של מנכ"ל העירייה וצוות הגזברות למול מנהלי האגפים ויחידות  , ביצוע התאמות והתייעלות עד לכדי סגירת תקציב אפשרי  ומאוזן. תקציב אחראי ומאוזן זה לוקח בחשבון את ההתייקרויות הצפויות, אך מאפשר גידול בסך השירותים שהעירייה מעניקה. המדיניות מבטיחה יציבות כספית ואיתנות מוניציפאלית המשך פיתוח העיר ושמירה על רמת שירותים גבוהה בעיר. גם בשנה זו ניצבת בפנינו, הנהלת העירייה ויחידותיה, משימה קשה ביותר  להצליח ולשמור גם השנה על איזון תקציבי , כולי תקווה שנוכל לה גם השנה".

לוח מרקט כפר-סבא
האפליקציה של עיריית כפר-סבא