חדש! אפליקציית "טרמפ בכפר"- מיזם חדש ירוק ומקיים

חדש! אפליקציית "טרמפ בכפר"- מיזם חדש ירוק ומקיים

14/12/2014
חדש! אפליקציית "טרמפ בכפר"- מיזם חדש ירוק ומקיים (הגדל תמונה)

כמה פעמים אתם שואלים את עצמכם האם השכן שלכם נוסע בבוקר בדיוק לאותו כיוון שלכם? האם אתם יכולים לחסוך בעלויות הדלק ולהצטרף למישהו מהעיר שמגיע לאותו היעד? או אם ממש לא בא לכם לנסוע בתום יום העבודה לבד והייתם רוצים פרטנר לנסיעה? בקיצור,  מחפשים טרמפ ל... רוצים להגיע אל... הגעתם ליעד... הנכון!
"טרמפ בכפר"- מיזם חדש ירוק ומקיים של עיריית כפר סבא יוצא לדרך ומזמין את תושבי העיר לחפש פרטנר לטרמפ בתוך העיר או מחוצה לה באופן חד פעמי או קבוע, וזאת באמצעות טכנולוגיה חדשנית וללא עלות כספית.
המיזם הינו חלק מהאג'נדה הירוקה והמקיימת של העיר כפר סבא שחרטה על דגלה שמירה על איכות הסביבה, עידוד ערכי הקיימות וגיבוש רשת קהילתית תומכת ומגובשת. המיזם יעודד את הנסיעה המשותפת ברכב הפרטי וזו דרך יעילה ביותר לצמצום הגודש בכבישים ולהפחתת ההוצאה על דלק, ובכך גם למניעת זיהום אוויר ולהקטנת פליטת גזי חממה. תושבי העיר המעוניינים להציע טרמפ או לחפש טרמפ מוזמנים להיכנס לאפליקציה העירונית, לבחור בהוספה או חיפוש טרמפ אל היעד המבוקש (מחוץ לעיר או בתוך העיר...), לרשום את השעה המבוקשת ולבדוק האם יש טרמפ שעונה על הצרכים. ואם ישנה התאמה ניתן יהיה לקבל את פרטי ההתקשרות וליצור קשר באופן עצמאי עם אותו התושב.
"מיזם "טרמפ בכפר" הינו חלק מהאפליקציה הייחודית של עיריית כפר סבא, שפועלת כבר מעל לשנה, והינה חלק נוסף מהאסטרטגיה התקשורתית של העירייה שמטרתה להנגיש את שירותי העירייה עבור התושבים ולאפשר לתושבים ליצור קשר ישיר עם גורמי העירייה ולהתעדכן בכל מקום וזמן.  האפליקציה נתמכת על ידי כל סוגי הסמארטפונים, ניתנת להורדה בחנויות האפליקציות.  השירות הינו חינמי וללא תשלום.

יהודה בן ראש העיר כפר סבא, "כעיר ירוקה שחרתה על דגלה את קידום האג'נדה הירוקה הלכה למעשה אנו פועלים במכלול רחב של תחומים. המיזם החדש מציע לתושבי העיר את  האפשרות ליצור קשרים בין אישיים ללא עלות על מנת לקדם מטרות משותפות מחד ועל מנת לחסוך בהוצאות הדלק ולקדם סביבה ירוקה מאידך. אני מזמין את התושבים לקחת חלק בפרויקט המקיים ולחסוך בכסף, בדלק ובמקביל לשמור על הסביבה שלנו ירוקה".

אפרת סאלם, סטודנטית תושבת העיר שכבר הורידה את האפליקציה ומשתמשת בה: "אני שמחה על היוזמה של ראש העיר יהודה בן חמו ועל האפשרות שאוכל לחסוך בדלק, להגיע אל היעד שלי בלי להשקיע זמן בחיפוש חניה וכל זה באמצעות כמה לחיצות פשוטות בסמארטפון. אני גאה להיות תושבת העיר ומקווה שכמה שיותר תושבים ישתמשו בזה על מנת שיופחתו מספר כלי הרכב על הכביש ובכך להקל על עומסי התנועה".