עיריית כפר סבא זכתה בפרס שר הפנים לאחריות חברתית

עיריית כפר סבא זכתה בפרס שר הפנים לאחריות חברתית

24/06/2015
הגדל תמונה

הפרס ניתן לכפר סבא בשל עמידה בקריטריונים של סיוע לאוכלוסיות חלשות, נגישות למבנים ואתרים ציבוריים, טיפול בפניות הציבור, עידוד מתנדבים לפעילות קהילתית ועוד.

שר הפנים, השר סילבן שלום ומנכ"ל משרד הפנים ד"ר שוקי עמרני העניקו לראש העיר כפר סבא יהודה בן חמו את פרס האחריות החברתית בטקס חגיגי שהתקיים במשרד הפנים.
לטקס הגיעו גם השותפים לפרס ועובדי העירייה שעמלו על ההכנות להגשת המועמדות לפרס: צביקה צרפתי סגן ראש העיר ומ"מ, אושרת גני גונן, אלה דנון, נסיה שטרסברג, סימה בן שמואל, עדי אבירם, שירה כץ, שירלי זלצר, אופירה מור, ירון גולדמן, אופק נגב.
עיריית כפר סבא קיבלה את הפרס בין השאר בשל עמידה בקריטריונים של סיוע לאוכלוסיות חלשות, נגישות למבנים ואתרים ציבוריים, טיפול בפניות הציבור, עידוד מתנדבים לפעילות קהילתית, שיתוף הציבור בעשייה המוניציפאלית, קיום אירועי תרבות, תכנון המקדם ערכים חברתיים, שיפור המוכנות למצבי חירום ועוד.
מטרת הפרס הינה לעודד את הרשויות המקומיות לכוון את פעילותן לקידום אחריות חברתית בקרב התושבים ובעשייה המוניציפאלית בתחום החברתי.
קריטריונים אלה נקבעו לאחר עבודת מטה מקיפה שנערכה בשיתוף עם השלטון המקומי וגורמי מקצוע בתחום.
השר סילבן שלום, שר הפנים: "מדובר בפרס אדיר, כשהמטרה היא לרתום את הציבור כולו להתנדבות ועשייה. הערים שזכו הן גאווה למדינה. ערים שעמדו בקריטריונים".
ראש העיר יהודה בן חמו אמר בהתרגשות כי, "אחריות חברתית ופעולה למען הקהילה הינה חלק חשוב ובלתי נפרד מהאג'נדה החברתית של כפר סבא. זוהי תפיסת עולם שלאורה אנו צועדים. כפר-סבא הינה אחת הערים המובילות בישראל באיכות החיים ובהיקף השירותים שהיא מעניקה לתושביה, ויסודותיה האיתנים מושתתים על מנהלים בעלי מעוף וצוות עובדים מקצועי, שפועלים בהתאם לאג'נדה אסטרטגית סדורה שבצידה עקרונות חברתיים. מבקש אני להביע את תודתי והערכתי לסגניי, למנכ"לית העירייה אושרת גני גונן, לסמנכ"לי העירייה, מנהלי האגפים והמחלקות, ולכל עובדי העירייה שעושים לילות כימים בפעילות ענפה שבבסיס ערכיה, אחריות חברתית מהמעלה הראשונה. זהו גם המקום לומר בגאווה רבה כי לא היינו זוכים בפרס אם עירנו לא היתה מתברכת בהון אנושי של תושבים ערכיים, מעורבים ואכפתיים".

לוח מרקט כפר-סבא