עיריית כפר סבא מציגה באתר העירוני מפה אינטראקטיבית לאיתור גני משחקים בעיר

אבגדהוש

עיריית כפר סבא מציגה באתר העירוני מפה אינטראקטיבית לאיתור גני משחקים בעיר

5/12/2016

מדובר במפת GIS  באמצעותה יכולים התושבים לקבל מידע ישיר נגיש וידידותי לגני ילדים ציבורים בעיר .

המפות נמצאות בפורטל המפות הנושאיות וניתנות לצפות בהם ממכשירים סלולריים וטאבלטים המחוברים לאינטרנט.

עיריית כפר סבא מציגה מפה אינטראקטיבית המאפשרת לתושבי העיר לאתר בקלות גנים ציבוריים. המפה החדשה הינה חלק ממארג מפות GIS  אשר נבנו בשיתוף מפעל המים כפר סבא לרווחת תושבי העיר. מארג המפות מציג מספר נושאים ושירות לאזרח בתחומים שונים, איכות סביבה, בילוי ופנאי חירום ועוד. מדובר במערכת מפות נושאיות במסגרתם יוכלו התושבים לקבל מידע עדכני מהיר וזמין אודות נושאים המעניינים אותם כגון: חינוך, גני ילדים, איתור מכלי מחזור, איתור מתקני כושר ועוד.

ייחודיות  הפורטל הינו שלכל נושא מוגדרת מפה ייחודית עם כלים שמיוחדים לאותו נושא שבו המפה עוסקת כך לדוגמא: איתור גינה ציבורית במרחב העירוני וקבלת מידע מלא ומקיף אודותיה כגון: מיקום, רשימת מתקנים,  שטח הגינה וכו'. כמו כן, קיימת גם אפשרות לקבל תשובה לשאלה: היכן נמצאים גנים  לילדים מעל גיל 4? איזה מצע בלימה יש בגן המשחקים הזה? איזה מתקני משחק יש בגן? איזה גני משחק יש בקרבת מגוריי? או בקרבת המקום שבו אני כרגע? ואפשר גם  לראות תיק תמונות של מתקני המשחק בגן.

הפורטל עובד באמצעות טכנולוגיית הGIS  המתקדמת אשר מאפשרת מסירת מידע על בסיס גיאוגרפי וביצוע ניתוחים ושאילתות שונים. מזה כ- 20 שנה משמש אתר המידע הגיאוגרפי הוותיק יותר, את הציבור המתכננים,  האדריכלים, שמאים,  ואת הציבור בכלל במתן אינפורמציה על גבי מפות באתר, בכתובת הוותיקה http://www.ks-water.co.il/gis.

בנוסף המפות שבפורטל המפות הנושאיות,  ניתנות לצפייה גם ממכשירים סלולריים וטאבלטים המחוברים לאינטרנט, אך הדבר פחות נוח ממסך המחשב. חשוב להדגיש כי בימים אלו פועלים על הוספת מפות נוספות לשימוש ולרווחת הציבור. עיריית כפר סבא  הינה חלוצה בהעמדת מידע אלקטרוני לרשות הציבור על גבי האינטרנט http://kfar-saba.maps.arcgis.com

יהודה בן חמו, ראש העיר כפר סבא: "כעיר ירוקה המעמידה את נושא איכות הסביבה והקיימות בראש מעיינה, אני רואה בשירות זה אלמנט נוסף המיועד להגביר את המודעות לתושבים לקבל מידע בנושאים מגוונים. אני בטוח שתושבי העיר יפיקו את מלוא ההנאה והתועלת מאתר המפות הנושאיות החדש כמו גם מהוותיק יותר. בפורטל זה תוכלו למצוא מידע רב ולפי נושאים לנוחיותכם באמצעות טכנולוגיה חדישה לרווחתכם".

לוח מרקט כפר-סבא