נערכים לשעת חירום

נערכים לשעת חירום

10/01/2017
הגדל תמונה

במסגרת ההערכות העירונית לשעת חירום יזמו המחלקה למשאבי קהילה והתנדבות ואגף הביטחון בעיריית כפר סבא ערב חשיפה בשכונות הירוקות. מטרת הערב הייתה חשיפת התושבים לאפשרויות התנדבות בכלל והתנדבות לשעת חירום בפרט.

לדברי ראש העיר כפר סבא יהודה בן חמו: "אני מברך על ערב החשיפה ומקווה שתושבים רבים ימצאו לנכון להתגייס לגדודי המתנדבים בשעת חירום. הניסיון המצטבר בארץ ובעולם מוכיח שבאירועי חירום רמת המוכנות ויכולת המענה של תושבי העיר בשיתוף המערך העירוני מהווים מרכיב חשוב ביותר ביכולת ההתמודדות עם המשבר".

ערב החשיפה החל בהרצאה שעסקה בהתמודדות עם אירועי חירום ולאחריה התקיימה הרצאה נוספת של ד"ר התלהבות שעסקה בזריקת אנרגיה לחיים. בתום ההרצאות הגיעו התושבים לדוכני החתמת המתנדבים של גדוד המתנדבים ונרשמו ליחידות השונות: יחידת החילוץ וההצלה, יחידת מנהלי אירוע  ויחידת הלוגיסטיקה. המתנדבים יתחילו בתכנית הכשרה שתכין אותם לביצוע תפקידם בשעת חירום.

לדברי אופירה מור מנהלת המחלקה למשאבי קהילה והתנדבות בעיריית כפר סבא: "בכוונת העירייה להמשיך בערבי חשיפה דומים שיתקיימו בשכונות העיר במטרה לגייס מתנדבים לפעילות בשגרה ובחירום שיצטרפו לפעילות של למעלה מ24 אלף מתנדבים, הפועלים בכ-100 עמותות וארגונים בתחום החברתי".

לוח מרקט כפר-סבא