עיריית כפר סבא ערכה כנס מעסיקים לתכנית "אמצע הדרך"

עיריית כפר סבא ערכה כנס מעסיקים לתכנית "אמצע הדרך"

29/01/2017
עיריית כפר סבא ערכה כנס מעסיקים לתכנית "אמצע הדרך" (הגדל תמונה)
בכנס, שנערך במרכז הנוער העירוני השתתפו יהודה בן חמו ראש העיר כפר סבא, אושרת גני גונן מנכ"לית העירייה, יוסי היימן מנכ"ל ג'וינט ישראל-אשל, אושרת קוטלר עיתונאית בכירה ומגישת חדשות בערוץ 2 וכן אנשי מקצוע מתחום משאבי האנוש והסוציולוגיה שדיברו על יתרונות העובדים המבוגרים לשוק התעסוקה ועל סיפורי ההצלחה בהעסקה רב דורית.

הכנס נערך במסגרת תכנית "אמצע הדרך" המסייעת לעובדים בגילאים 45-73 להשתלב מחדש בעולם התעסוקה. התכנית מעניקה לחבריה כלים ותכנים מקצועיים בניסיונם להשתלב במקומות עבודה חדשים.

לדברי יהודה בן חמו ראש העיר כפר סבא: "אני שמח שעירנו כפר סבא "מדברת עסקים" לכל שכבות האוכלוסייה. מתוך כך, אנו מאמצים לחיקנו את בעלי העסקים והמועסקים, במטרה ולעודד את העסקתם של תושבי כפר סבא בגיל הבוגר או השלישי בעלי הניסיון המקצועי, התרים אחר קריירה שנייה, על ידי בעלי העסקים השונים בעיר.

ארגון ג'וינט ישראל בשיתוף עיריית כפר סבא מפעיל תכנית תעסוקה ייחודית למחפשי עבודה בגילאי 45-75  בעלי ניסיון תעסוקתי שלא הצליחו להשתלב מחדש בעולם התעסוקה. תכנית "אמצע הדרך" פותחה ע"י ג'וינט ישראל בשיתוף משרד הכלכלה, המשרד לשוויון חברתי, עיריית כפר סבא ובהפעלת עמותת ITWorks, במטרה להוביל לשילוב מבוגרים בתעסוקה תוך שימור וחיזוק הכישורים, הידע והניסיון התעסוקתי שצברו במרוצת השנים. התכנית שואפת להוביל לשיפור במצבם הכלכלי-חברתי באמצעות שילוב בתעסוקה ההולמת את כישוריהם. מטרה נוספת הינה העלאת מודעות ליתרונות שבסביבת עבודה רב-גילית.

בתכנית מוצע לתושבים סל שירותים המאפשר להם להשתלב מחדש בתעסוקה ולממש את הפוטנציאל התעסוקתי שלהם, כולל: ליווי אישי ובניית תכנית עבודה אישית לכל משתתף, סדנאות ופעילויות קבוצתיות ואישיות, חיבור למגוון מעסיקים ותפקידים, שיפור יכולות מחשב ושפה, פיתוח כישורים רכים והכנה לראיונות ומרכזי הערכה ועוד