1/02/2017
עיריית כפר סבא ערכה אירוע לכבוד התושבים הסינים המציינים את ראש השנה הסיני המסורתי "שנת התרנגול" (הגדל תמונה)

לאירוע החגיגי הגיעו עשרות פועלים סינים וכן משפחות וילדים סינים המתגוררים בעיר כפר סבא וחגגו בפעם הראשונה את ראש השנה בארץ.

בנוסף, וונג קון, מנהל ההנהלה הראשי של CRTG Israeli Branch כבד את האירוע בנוכחותו ובירך על הקשרים ההדוקים בין עיריית כפר סבא לעם הסיני.

עיריית כפר סבא חגגה אמש (יום ג') את ראש השנה הסיני לתושבים הסינים המתגוררים בעיר ובסמוך לה. באירוע החגיגי השתתפו: ראש העיר יהודה בן חמו, מנכ"לית העירייה אושרת גני גונן, סמנכ"ל העירייה איתי צחר, מנהל אגף התרבות יאיר משיח , סגן מנהל מחלקת צפון מזרח אסיה במשרד החוץ צביקה זיו, יקיר העיר ג'ינאן ישראל אשכנזי, מנהל ההנהלה הראשי של CRTG Israeli Branch וונג קון הממונה על פיתוח פרויקט הרכבת הקלה בארץ, עשרות תושבים סינים העובדים וגרים בעיר כפר סבא וכן משלחת של 11 עורכי תקשורת בכירים שהגיעו לארץ במסגרת תכנית מנהיגות חכמה של משרד החוץ.

התושבים הסינים הגיעו עם משפחותיהם ובהם ילדים קטנים הלומדים בגני העיר. ההתרגשות הייתה בשיאה כאשר פגשו הילדים הקטנים את ראש העיר וביקשו להצטלם עמו. לדברי הוריהם זוהי הפעם הראשונה שהם חוגגים את המסורת הסינית בארץ ומדובר עבורם באירוע ייחודי ומרגש במיוחד.  עוד הוסיפו ואמרו כי בעוד משפחתם המורחבת חוגגת בסין הם חוגגים כאן במתכונת מצומצמת. " בסין יש חגיגות שנמשכות מספר ימים וכוללות תהלוכות עירוניות עם ריקודים, מוסיקה ובובות דרקונים. בתקופה זו אנו מוצאים את עצמנו מתגעגעים יותר לכל ההמולה ולמשפחה המורחבת ולכן שמחנו מאוד שעיריית כפר סבא יזמה במיוחד עבורנו את החגיגה. זו אפשרות בשבילנו ובשביל ילדנו לחוות קצת "טעם" של בית"

האירוע החל בנגינה מסורתית של נגני הקונסרבטוריון העירוני שניגנו באמצעות כלי נשיפה נגינות סיניות מסורתיות. במהלך הערב נהנו המוזמנים מאוכל אסייתי מסורתי שנתרם על ידי מסעדת נגיסה ומברכות ראש העיר כפר סבא וכן מברכה מצולמת שנשלחה על ידי ראש העיר של ג'ינאן, העיר התאומה של כפר סבא.

לדברי יהודה בן חמו ראש העיר כפר סבא: " העיר כפר סבא חרתה על דגלה את הפלורליזם, הסובלנות והדיאלוג. בטוחני, שבזכות היכרות עם עולמו של האחר ניתן לקרב באופן עמוק בין האוכלוסיות שאליהם אנו נחשפים במהלך חיינו. בכפר סבא עשרות משפחות סיניות והיה חשוב לנו להעניק להם ערב מקרב לבבות כמיטב מסורתם ולמרות הריחוק מהבית. זו הזדמנות להוקיר את פועלו של ישראל אשכנזי יקיר העיר גינאן למען העשייה הרחבה בתחום".

מזה עשרות שנים יש לכפר-סבא קשרים הדוקים עם ערים בעולם, במסגרת ברית ערים תאומות. זה התחיל עוד בשנות השישים. העיר גי'נאן בסין היא עיר תאומה של כפר סבא משנת 2009. שני הערים חתמו על אמנה לפי שתי הערים מחויבות לשיתוף פעולה בתחומי תרבות, חינוך, חילופי ידע בתחום התכנון, קיימות ועוד. מתוך כך, כפר סבא מקדמת בברכה משלחות רבות מסין לקידום שיתופי פעולה עסקיים ותחומים נוספים.

בהקשר זה הוסיף בן חמו כי: "הדיאלוג וההיכרות ההדדית הם מתבקשים, כיוון שאין כמו היכרות סובלנית להורדת מחסומים ולקירוב הלבבות. העיר כפר סבא היא עיר תרבות במלוא מובן המילה, בעירנו ישנה קהילה איכותית ושוחרת תרבות אשר מצביעה ברגליים וצובעת בהמוניה את אירועי התרבות העירוניים".

לדברי וונג קון מנהל ההנהלה הראשי של CRTG Israeli Branch: " לעם הסיני ולעם היהודי הרבה במשותף, שנינו עמים השמים דגש על חינוך ושנינו עמים בעלי היסטוריה עתיקת יומין. יש בנינו המון דמיון ונקודות השקה ואני מקווה כי בעתיד נזכה לעשות שיתופי פעולה רבים שיטיבו ויועילו לשני העמים".

לדברי צביקה זיו סגן מנהל מחלקת צפון מזרח אסיה במשרד החוץ: " אני רוצה לברך את עיריית כפר סבא על היוזמה הברוכה. אין ספק שמדובר במעשה נדיב שאפשר לעשרות סינים לחגוג את ראש השנה הסיני כהלכתו".

ראש השנה הסיני הוא החג החשוב ביותר בעולם האסיאתי. מיליוני אנשים ברחבי העולם חוגגים אותו, במיוחד בסין, בטאיוון ובהונג קונג. לוח המזלות הסיני עוקב אחר מסלול הירח שבו מופיעות 12 חיות, כך שכל סימן אסטרולוגי חוזר על עצמו כל 12 שנה. על פי הסינים, שנת 2017 היא שנת התרנגול – "האש", שנה שמתחילה ב-28 לינואר 2017 ומסתיימת  ב-15 לפברואר 2018. הסמלים המאפיינים של שנת התרנגול הם זריחה, התחלות חדשות, ריענון רוחני ונפשי. אך כל הצלחה תלויה בסבלנות, כוח רצון והתמדה. לפי האסטרולוגיה הסינית, האש הוא סמל של חום, כוח וחוכמה אך הוא יכול לעורר גם מחשבות ואתגרים. במהלך החג נערכות תהלוכות בהן רקדנים יוצרים צורת דרקון, חיה המביאה מזל טוב. את הריקודים מלווים כלי נגינה המנגנים בעוצמה רבה כולל הכאה על גונג ומצילתיים על מנת לגרש את השדים. הסינים מאמינים כי שנה חדשה מביאה עימה מזל טוב, ולכן אחת מהברכות המקובלות ביותר בראש השנה הסיני היא מזל טוב.

בתמונה מימין לשמאל: עו"ד דן גרוס, יקיר העיר ג'ינאן ישראל אשכנזי, ראש העיר כפר סבא יהודה בן חמו, הממונה על פיתוח פרויקט הרכבת הקלה וונג קון וסגן מנהל מחלקת צפון מזרח אסיה במשרד החוץ צביקה זיו.

לוח מרקט כפר-סבא