חכמים באנרגיה

חכמים באנרגיה

6/02/2017

עיריית כפר סבא ורשויות המשולש מדווחים על הפחתה של 393 מגה ואט חשמל בשנה ב-18 בתי ספר

מדובר על פרוייקט במימון  האיחוד האירופאי במסגרתו פועלת תוכנית רחבה ומקיימת של התייעלות אנרגטית וחינוך סביבתי המקדמת שיתוף פעולה בין כפר-סבא לרשויות המשולש הדרומי – טירה, קלוונסואה, טייבה, גלגוליה  וכפר ברא במטרה לקדם ערכים ירוקים ומקימים. הפרויקט הינו במימון האיחוד האירופאי, שמעניק  300,000 יורו לטובת מימון ציוד וטכנולוגיה, חומרה ותמיכה טכנית, מדריכים ומרכז לפרויקט, אדמיניסטרציה, פרסום והסברה.

במסגרת הפרויקט, 18 בתי ספר הטמיעו מערכת חדשנית לניהול אנרגיה חכמה בבתי ספר - הכוללת מעקב 24/7 אחר צריכת החשמל, התראה על צריכות חריגות הנובעות מתקלות במכשירי חשמל או מדפוסי התנהגות.  המערכת מסייעת לבתי הספר לבצע מעקב וניהול עצמי אחר צריכת החשמל, כך לדוגמא  בבי"ס אחד המערכת זיהתה שהמיזוג המרכזי עובד מעבר לשעות הפעילות בשל תקלה במערכת הבקרה וסייעה לבית הספר לחסוך כ-36,000 ש"ח בשנה. סך הכול - חיסכון שהושג ב-2016, ב-18 בתי הספר המשתתפים בפרויקט - 393 MWh, שווה ערך ל-216,000 ש"ח ו-283 טון גזי חממה בשנה.

בנוסף, במסגרת הפרויקט תושק אפליקציה ראשונית לחיסכון בחשמל בבתים, בהשתתפות של 1,000 משקי בית, 500 בכ"ס + 500 במשולש דרומי. משקי הבית יזינו לאפליקציה נתונים על צריכת החשמל, מכשירי החשמל השונים בבית והרגלי השימוש ויקבלו דירוג השוואתי ליעילות האנרגטית של הבית ביחס לשכנים שלהם, עם המלצות כיצד הם יכולים לשפר את הדירוג ולחתוך בהוצאות.

בשל הצלחת הפרויקט החלה עיריית כפר סבא את הפרויקט ב-13 בתי ספר נוספים בעיר שמנהלים את החשמל שלהם בצורה חכמה ויעילה. בנוסף,  משרד האנרגיה עובד על שכפול הפרויקט ברמה הארצית והפקת ערכה לימודית לבתי ספר המעוניינים ליישם את הפרויקט בעצמם.

ראש העיר יהודה בן חמו אמר כי, "העיר כפר סבא ומערכת החינוך שלה מקיימים הלכה למעשה את האג'ינדה העירונית הירוקה. אני גאה בערכים הסביבתיים אותם  מובילים ומקדמים  התלמידים שלנו ושמח על שיתוף הפעולה המוצלח עם הרשויות השכנות לנו. השמירה על איכות הסביבה הינה ערך המשותף לכולנו. אני  מקווה כי שיתוף הפעולה המצוין וקידום הערכים הירוקים יובילו לשיתופי פעולה נוספים בתחומים נוספים"

לוח מרקט כפר-סבא