150 סייעות מהגנים העירוניים וגננות בעיר עברו השתלמות כוללת וקיבלו כלים למניעת אלימות בגיל הרך
דלג על מה חדש?
מה חדש?

מה חדש?

אבגדהוש

6/02/2017
הגדל תמונה

*ההשתלמות לכלל צוותי הגנים בעיר התאפשרה עקב החלטה שקיבלה עיריית כפר סבא לשים דגש על הטמעת פעילויות למיגור האלימות החל מהגיל הרך.

*במסגרת התוכנית למדו  צוות גן כולו :מנהלות גנים, סייעות בוקר, מדריכות הגן ואימהות הבית את תכנית ההכשרה 'ללמוד לחיות ביחד', תכנית  ייחודית  המעניקה ארגז כלים חינוכי וחברתי למניעת  אלימות.

בחמש השנים האחרונות ,עיריית כפר סבא, ששמה דגש על הטמעת פעילויות למיגור האלימות החל מהגיל הרך, ומפעילה את התכנית 'ללמוד לחיות ביחד' לכלל צוותי גני הילדים בעיר למניעת אלימות בגיל הרך. את התוכנית מובילים במשותף תכנית עיר ללא אלימות של המשרד לביטחון פנים, אגף החינוך- מחלקת גני ילדים בעיריית כפר סבא, והשירות הפסיכולוגי. במסגרת התוכנית למדו הצוותים :מנהלות גנים, סייעות בוקר, מדריכות הגן ואימהות הבית את תכנית ההכשרה 'ללמוד לחיות ביחד', תכנית  ייחודית  המעניקה ארגז כלים חינוכי וחברתי למניעת  אלימות. במהלך החודשים האחרונים  הסתיימו 2 קורסים נוספים בהם השתתפו 26 מדריכות יול"א וסייעות וגננות. מדובר בתכנית ייחודית וחשובה בהשפעתה אשר עוסקת בחוויה החברתית של ילדים בגן ומבקשת לסייע לצוות הגן

ראש העיר יהודה בן חמו אמר כי, "הפעילות למניעת אלימות בהחלט צריכה להתחיל כבר מהגיל הרך, וזאת על מנת שנגדל בוגרים ערכיים שמודעי לעצמם ולסביבתם. כאדם העומד בראשה של מערכת החינוך בעיר אני מאמין כי קיום סדנאות והשתלמויות לגננות ולמורים לאורך כל השנה מעשירה את הצוות החינוכי, מספקת לו כלים בהתמודדות עם הילדים וההורים וכמובן עוזרת לו להעשיר את חיי הילדים בגן. אני מודה לכל מי שטרח ועמל והוציא את ההשתלמות המבורכת הזאת לפועל ומקווה כי תרומתה לילדים תהיה רבה".

שרון ג'ורג'י מנהלת עיר ללא אלימות של המשרד לביטחון פנים:" אנו רואים חשיבות רבה בתוכנית זו היוצרת שפה משותפת בגן הילדים של כל הצוות ודרכי פעולה אחידים מול הילדים ומול ההורים. אנו מאמנים שההשקעה בגיל הרך בונה את התשתית להתפתחותו המיטבית של הילד: את  תחושת הביטחון והדימוי העצמי, תחושת המוגנות האישית ואת היכולת לנהל מערכות יחסים מכבדות  עם בני גילו והמבוגרים ממנו".

אורלי פורמן מנהלת אגף החינוך:
ציטוט מ 2014 של אביטל  פס סגנית מנהלת אגף החינוך: "אגף החינוך בכפר סבא משקיע משאבים רבים לבניית אקלים חינוכי מיטבי במוסדות החינוך השונים ובכללם גני הילדים. התכנית "ללמוד לחיות ביחד" מקנה כלים מעולים לצוותים החינוכיים בגיל הרך ליצירת אקלים חינוכי מטבי בגנים ולפיכך אנו רואים בה חשיבות רבה . אנו מאמינים שעל בסיס מוצק של רווחה נפשית לתלמידינו ולאנשי הצוות שלנו יתפתח חינוך טוב לילדים הרכים בגני הילדים ובמערכת החינוך כולה.

לוח מרקט כפר-סבא