בית הספר "60 ב" יקרא מעתה ע"ש "רחל המשוררת"
דלג על מה חדש?
מה חדש?

מה חדש?

אבגדהוש

בית הספר "60 ב" יקרא מעתה ע"ש "רחל המשוררת"

7/02/2017

בטקס חגיגי הוענק לבית הספר שמו החדש "רחל המשוררת"

יהודה בן חמו ראש העיר כפר סבא: "לא בכדי בית הספר קרוי על שם רחל המשוררת, אשר שיריה נחשבים לנכסי צאן ברזל של התרבות העברית ולחלק בלתי-נפרד מן הקלאסיקה של הזמר הישראלי. אחד המשפטים המוכרים משיריה הינו "רק על עצמי לספר ידעתי צר עולמי כעולם נמלה " משפט המביע את הערכים שעליהם מושתת בית הספר: צניעות, דרך ארץ וערכיות"

בית הספר " 60 ב' " קיבל השבוע את שמו החדש ויקרא מעתה על שם  "רחל המשוררת". שם בית הספר נחשף בטקס רב משתתפים וביניהם: ראש העיר כפר סבא יהודה בן חמו, מנכ"לית העירייה אושרת גני גונן, מ"מ מקום וסגן ראש העיר צביקה צרפתי, מנהלת אגף החינוך אורלי פרומן, מנהלת מחלקת בתי הספר היסודיים אורית ליבוביץ, מנהלת בית הספר מיכל עזרא, צוות ההנהלה וההוראה וכן הורים ותלמידי בית הספר. אליהם הצטרף אורח הכבוד ד"ר אורי מילשטיין בנה של שרה, אחייניתה של רחל המשוררת. הטקס החגיגי נפתח בקטעי שירה, נגינה וריקוד של תלמידי בית הספר ואחריהם הסירו המכובדים את הלוט החושף את שמו החדש של בית הספר.

רגע מרגש במיוחד נרשם כאשר העניק ד"ר מילשטיין לראש העיר יהודה בן חמו את ספר השירים "שירי רחל – סוד קסמם", המהווה אוטוביוגרפיה לחייה של המשוררת הדגולה.

לדברי יהודה בן חמו ראש העיר כפר סבא: "אני גאה לעמוד בראשה של עיר שבורכה במערכת חינוך מהמובילות בארץ, אשר נותנת דגש למצוינות והשגיות לצד ערכיות ונתינה. אנו משקיעים משאבים רבים בתכנים ערכיים חברתיים תרבותיים במטרה להעניק לילד סביבה אידיאלית, מפתחת ומכילה, כאשר התכנים הערכיים החברתיים נטמעים במערכת החינוך לצד התכנים ההישגיים. החזון החינוכי של העיר כפר סבא הוא לתת מענה חינוכי הולם לכל תלמידי העיר החל מגילאי הגן, לקדם ולפתח אותם, ולהפוך אותם לחלק בלתי נפרד מהחברה שסביבם. העירייה משקיעה משאבים רבים לטובת כל מסגרות החינוך, הן בפיתוח המסגרות הקיימות והן בבניית גנים חדשים ובתי ספר בשכונות הירוקות, ובכל רחבי העיר. אנו מצויים בגידול דמוגראפי מרגש והשנה צפויים להיפתח עוד שמונה גני ילדים חדשים".

לדברי מיכל עזרא מנהלת בית הספר: " אנו שמחים על מתן השם החדש לבית החינוך שלנו. רחל המשוררת הנה אחת מדמויות המפתח בנוף הישראלי ושיריה הנפלאים שזורים בילדותנו ובבגרותנו. שירתה של רחל תופסת מקום נכבד בתרבות העברית ונלמדת דרך קבע בבתי-הספר. אני שמחה שילדי בית הספר היקרים יגדלו לאור הערכים והמורשת היפה שהותירה אחריה המשוררת הדגולה".

היקף ההשקעה בבית חינוך רחל המשוררת עומדת על 30 מיליון ₪, וכוללת 18 כיתות, מבנה מנהלה, אולם ספורט טוטו - מעבר לתקן הנדרש עבור בית ספר יסודי, מגרש ספורט עם טריבונה והצללה, חצר משחקים חדשנית וחזיתות מחופות אבן. בית החינוך נבנה בסטנדרטים הגבוהים ביותר של בידוד טרמי ואקוסטי, ולפי תקני הבטיחות המחמירים בתחום מוסדות החינוך.

לוח מרקט כפר-סבא