עיריית כפר סבא יוצאת בקמפיין עירוני חדש- "כפר סבאים נוהגים באחריות"

אבגדהוש

עיריית כפר סבא יוצאת בקמפיין עירוני חדש- "כפר סבאים נוהגים באחריות"

15/02/2017

מדובר בקמפיין עירוני רחב היקף אותו מובילים יחד – עיריית כפר סבא, משטרת כפר סבא,  תכנית 'עיר ללא אלימות' של המשרד לביטחון פנים, השיטור העירוני,  הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים, חברי מועצת הנוער העירונית ומתנדבים.

מטרת הקמפיין, שיתמקד בשלב הראשון ברחוב ויצמן -עורק התנועה הראשי של העיר, יעסוק במניעת מטרדי תנועה ושמירה על הולכי הרגל.

"כפר סבאים נוהגים באחריות"- זה המסר של הקמפיין העירוני החדש הקורא לתושבי העיר לנהוג באחריות במרחב הציבורי- לחנות רק בחנייה מותרת, להימנע מחסימת מעברים ושמירה על הולכי הרגל.

הקמפיין העירוני רחב ההיקף הינו פרי עבודה ויוזמה משותפת של עיריית כפר סבא- אגף קהילה, רווחה ונוער, המחלקה לנוער וקהילה, משטרת כפר סבא, תכנית 'עיר ללא אלימות' של המשרד לביטחון פנים, השיטור העירוני,  הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים, משטרת כפר סבא, חברי מועצת הנוער העירונית ומתנדבים.

במסגרת הקמפיין תתקיים פעילות הסברה מקיפה בקרב שכבות גיל שונות. השילוב של בני הנוער בקמפיין ושל מתנדבי משטרה נובע מההבנה שהתושבים הם סוכני השינוי הטובים ביותר ולכן: הגלריה 29 מפיקה ג'ינגל שיעלה במרכזיות העירוניות ובטלפונים הניידים העירוניים למשך שבוע, ומועצת הנוער העירונית תחלק לציבור הרחב ביום הקמפיין המרכזי ב 20/2 ריחניות עם שלושת המסרים המרכזיים: חונים בחניה מותרת, נמנעים מחסימות מעבר ושומרים על הולכי הרגל.

חשוב לציין כי הקמפיין ההסברתי הינו תולדה של סקר משטרתי, שנערך במהלך החודשים האחרונים בקרב תושבים בשילוב עם נתונים שהגיעו מהמוקד העירוני והמוקד המשטרתי, שהצביעו על המטרד שנגרם מאי התחשבות של נהגי מכוניות במרחב הציבורי, חסימת חניות ומעברים. כמו כן, יש להוסיף כי הקמפיין ההסברתי ילווה גם באכיפה מוגברת של גורמי החוק על מנת למנוע מטרדי תנועה ברחוב ויצמן וסביבתו.

ראש העיר כפר סבא יהודה בן חמו אמר כי, "רחוב ויצמן הינו עורק החיים המרכזי של העיר, לאורכו מתנהלת הפעילות המסחרית  והכלכלית של העיר ולכן הוא נבחר כיעד המרכזי של הקמפיין. אני מאמין גדול בהסברה ובטוח כי אם נדע להתחשב האחד בשני ולכבד את הכללים איכות החיים שלנו בעיר תשתפר פלאים. סבלנות וסובלנות אינן מילים גסות וחובה על כל אחד ואחת מאיתנו לאמץ אותן".
עוד הוסיף ראש העיר כי הוא מודה למפקד מהתחנה סנ"צ יורם ברינה, לאריאל ישראלוב מפקד העיר,  לשרון ג'ורג'י מתוכנית עיר ללא אלימות של המשרד לביטחון פנים ולשאר העוסקים במלאכה הברוכה".

אריאל ישראלוב מפקד העיר אמר כי, "משטרת  כפר  סבא  והרשות פועלים  ביחד  לצימצום  מטרדי  התנועה  בכל  רחבי  העיר  בעיקר באמצעות  הסברה. במערכות  המידע של  המשטרה  ושל  הרשות  קיימות מעל  1000 תלונות  על  חסימות  מעבר  וחניות באיסור רק ברחוב ויצמן וסביבתו.  נמשיך  לפעול  ביחד  על  מנת  להטיב  עם  התושבים".

שרון ג'ורג'י מנהלת תכנית עיר ללא אלימות של המשרד לביטחון פנים אמרה כי "תחנת כפר סבא ותכנית עיר ללא אלימות  פועלות יחד לחיבור ולהנעת כלל היחידות בעיר, לצמצום אירועי אלימות, העלאת תחושת הביטחון האישי  ואיכות החיים חיי התושבים. הקמפיין העירוני החדש מיועד למנוע מטרדי תנועה ולשפר את איכות חיי התושבים בעיר".

לוח מרקט כפר-סבא