לראשונה בכפר סבא - קבוצת ריצה והליכה עבור אנשים עם מוגבלויות

אבגדהוש

לראשונה בכפר סבא - קבוצת ריצה והליכה עבור אנשים עם מוגבלויות

2/03/2017

הקבוצה תפעל בימי שני בין השעות 18:00-20:00 בפארק העירוני כפר סבא.

עמותת "אתגרים", הפועלת לשיקום, שילוב והעצמה של אנשים עם מוגבלויות באמצעות פעילויות ספורט אתגריות בטבע, פותחת לראשונה בשיתוף היחידה לשירותים קהילתיים בעיריית כפר סבא, קבוצת אימוני ריצה והליכה עבור אנשים עם מוגבלויות שונות.

הפעילות מתאימה לנשים וגברים, מעל גיל 14, עם מוגבלויות פיזיות, חושיות, קוגניטיביות ונפשיות. האימונים יועברו על ידי מאמן ריצה מוסמך, כאשר לכל מתאמן יוצמד מתנדב אישי, אשר ילווה אחר פעילותו. מלבד לפעילות הריצה וההליכה, יתקיימו גם משחקי חברה, אימוני כוח ועוד.

לדברי אופירה מור מזרחי מנהלת המחלקה למשאבי קהילה והתנדבות; "הרחבת השירותים העירוניים לאנשים עם מוגבלויות מובילה אותנו בעשייתנו היומיומית. בשיתוף מנהיגות הורים וגורמים ברשות אנו מצליחים לתת מענים בצורה יצירתית ומותאמת לכלל הגילאים ולכלל הלקויות. אני גאה ושמחה על שיתוף פעולה זה".

רכז תחום הריצה בעמותת "אתגרים", ניר לוי: "אנו גאים להשיק לראשונה את קבוצת הריצה וההליכה בעיר כפר סבא, ומזמינים כל אדם עם מגבלה שיכול ורוצה, לקחת חלק בפעילות. אנו מדגישים כי מדובר בפעילות חברתית שאינה הישגית ולכן לטובת המעוניינים, אין כל צורך בכושר גופני כדי להשתלב בקבוצה. בנוסף, אנו קוראים למתנדבים נוספים להצטרף ולתרום לקהילה ולחברה".

עיריית כפר סבא פועלת לקיום מערך עירוני כולל, הנותן שירות לכלל אוכלוסיית אנשים עם מוגבלות ולמשפחותיהם  על מנת לאפשר ליחיד ולמשפחתו לנהל אורח חיים איכותי ומשמעותי בחיי הקהילה. היחידה לשירותים קהילתיים לאנשים עם מוגבלות, במחלקה למשאבי קהילה והתנדבות, חרטה על דגלה להמשיך ולהרחיב את המענים במרחב העירוני, בשנה האחרונה בוצע מיפוי השירותים, הוקמה הנהגת הורים לילדים עם צרכים מיוחדים והחל פיתוח שירותים ומענים נוספים.  קבוצת הריצה וההליכה מצטרפת לשורה של פעילויות שעורכת המחלקה למשאבי קהילה והתנדבות לרבות: קבוצת מנהיגות הורים שמקדמת ביחד עם הרשויות מטרות ופעולות לאנשים עם מוגבלויות במרחב העירוני, פרויקט חונכות אישית לילדים עם צרכים מיוחדים, פרויקט קבוצת אחים ועוד.

לוח מרקט כפר-סבא