19/03/2017
חדש תחת השמש - מיזם הגגות הסולאריים בכפר סבא

עיריית כפר סבא, החברה הכלכלית לפיתוח כפר סבא ומחלקת הקיימות העירונית, יוצאות בפרויקט מיוחד ופורץ דרך, להתקנת מערכות סולאריות (פוטו-וולטאיות) רווחיות וסביבתיות על גגות בתי מגורים ברחבי העיר. בכך תהפוך כפר סבא לעיר הסולארית הראשונה בישראל.

מערכות סולאריות אלה מפיקות חשמל מאור השמש ובכך חוסכות כסף רב לבעל הבית ותורמות משמעותית לאיכות הסביבה. במסגרת הפרויקט תנהל החברה הכלכלית עבור תושבים בבתים פרטיים ובאופן חדשני גם עבור ועדי בתים משותפים את הליך ההתקנה של המערכת הסולארית, תפקח עליו ותלווה אותו בכל שלב, החל מפניית התושב ועד להשלמת ההתקנה. בתוך כך, תסייע החברה הכלכלית בבחירת המערכת המתאימה, בהסדר התשלום, בליווי ופיקוח מקצועי מותאם וצמוד, בהתנהלות מול חברת החשמל ובהסדרת מונה נטו.

פרויקט זה מהווה נדבך נוסף בדרכה של עיריית כפר סבא, השואפת להיות העיר הירוקה בישראל, כשהמטרה העיקרית הינה לצמצם את זיהום האוויר הנוצר כתוצאה מהשימוש בחשמל, להסב את החשמל לאנרגיה ירוקה מתחדשת וכמובן, לסייע לחסכון כלכלי של תושבי העיר. המיזם מיועד לבעלי בתים פרטיים ומשותפים או מבנים אחרים, המעוניינים להקים מערכות סולאריות לייצור חשמל לצריכה עצמית בהסדרת "מונה נטו", עד לגודל מערכת של 25 קילו וואט מותקן.

לדברי צביקה צרפתי סגן ומ"מ ראש העיר, "אני גאה על כך שעירנו כפר סבא מובילה ופורצת דרך בכל הקשור לאג'נדה ירוקה ומקיימת. מדובר במהלך חשוב מאין כמוהו שהינו בעל תרומה רבה לשמירה על איכות הסביבה ומצד שני לחיסכון בעלויות צריכת החשמל הפרטי. אני מברך את החברה הכלכלית ואת מחלקת הקיימות בעירייה על היוזמה הברוכה וקורא לתושבים לקחת חלק במיזם החשוב".

אלעד קנדל מנכ"ל החברה הכלכלית לפיתוח כפר סבא, "אני שמח שהפרויקט 'חדש תחת השמש' יוצא לאוויר. החברה הכלכלית לפיתוח כפר סבא ומחלקת הקיימות העירונית שוקדות על הפרויקט כבר זמן רב. עיר ירוקה היא לא רק סיסמה, הגדולה של המיזם שהוא לא רק תורם לאיכות הסביבה ומדובר במיזם שהוא מהרגע הראשון כלכלי לתושבי העיר. פרויקט זה הוא הוא חלק מתפישת החברה הכלכלית שמשלב פרויקטים שתורמים למרחב העירוני ,איכות הסביבה בנוסף להיותם גם כלכליים".

לאתר הפרויקט