עיריית כפר סבא מובילה מהלך פורץ דרך ומקדמת תכנית אסטרטגית עירונית רב שנתית למערכת החינוך העירונית
דלג על מה חדש?
מה חדש?

מה חדש?

אבגדהוש

19/03/2017

• מדובר בתוכנית שתיצור את אבני הדרך והתשתית של מערכת החינוך העירונית ברמה המערכתית הכוללת.

• מהתוכנית יגובש החזון ממנו יגזרו היעדים והצעדים המעשיים שלאורם תפעל מערכת החינוך העירונית בשנים הבאות.

• בגיבושה של התוכנית האסטרטגית ייקחו חלק אנשי המקצוע מאגף החינוך בעיריית כפר סבא, נציגי משרד החינוך, אנשי חינוך, נבחרי ציבור, חברי הנהגת ההורים העירונית, חברי מועצת הנוער העירונית  והציבור הרחב.

אגף החינוך בעיריית כפר סבא מקדם בימים אלה תכנית אסטרטגית רחבת היקף ופורצת דרך בתחום החינוך בעיר. מדובר בתוכנית כוללנית שתבנה את אבני הדרך והתשתית של מערכת החינוך העירונית. התוכנית תכלול חזון, יעדים וצעדים מעשיים שלאורם תפעל מערכת החינוך העירונית  בשנים הבאות.  התנאים בשטח הבשילו לכדי החלטה שיש לצאת בתכנית זו כשהאג'נדה העומדת מאחורי המהלך הינה העובדה שבשנים האחרונות עוברת העיר כפר סבא שינויים מרחיקי לכת הבאים לידי ביטוי בגידול דמוגרפי מאסיבי הנובע מהגירה חיובית לעיר.

במקביל לגורם הדמוגרפי מתווספים גורמים נוספים, הנובעים מצורך השעה להתאים את הצרכים המשתנים של מערכות חינוך בכלל לתנאי מציאות משתנה. המציאות מחייבת שימוש בטכנולוגיות מתקדמות, שיטות לימוד חדשניות, התאמה לתקופה לעידן חדש ולצורך לרענן תכנים מהמתקדמים בעולם.
שינויים אלה מחייבים היערכות והתארגנות מיוחדת, בין השאר תכנון וחיזוי דמוגרפי בו יוכנו פרוגראמות פיזיות לשדרוג ובניית מוסדות חינוך, וכן, הצבת יעדים חדשים ויצירת תכנים ייחודיים, שיהפכו את מערכת חינוך הכפר סבאית לעדכנית ומובילה בתחומה.

התוכנית האסטרטגית פורצת הדרך, עליה עמלים גורמי המקצוע באגף החינוך בימים אלה, תתמקד במספר נושאים מובילים ביניהם- תכנון אסטרטגי ארוך טווח של יעדים בכל קשת העשייה של מערכת החינוך, טיפוח החדשנות ויצירת ייחודיות במוסדות החינוך בעיר, הצבת יעדים לימודיים וחברתיים, עידוד  רעיונות ויוזמות של תלמידים ואנשי חינוך, טיפוח תחושת מסוגלות עצמית חיובית של הלומדים והמלמדים ועוד.  המטרות הניצבות בפני השותפים בתוכנית הינן גיבוש תפיסה עירונית סביב מרחבי חינוך וקהילה, שתאפשר חיזוק והבניה של קהילות עבור תושביה כשבמרכזן החינוך כמוקד משיכה קהילתי משפיע ומגבש.

בשלב הראשון יבוצע  מיפוי, אבחון ואיתור  צרכים תוך איסוף נתונים מהשטח על מנת לקבל את התמונה הכוללת של מערכת החינוך ובשלב השני יעובדו הנתונים לכדי תכנית רחבת היקף בעלת מטרות ויעדים, שייושמו הלכה למעשה.

במסגרת הבחינה המעמיקה של הנושא יוקמו קבוצות משימה של אנשי מקצוע מהרשות המקומית, נבחרי ציבור, נציגים ממשרד החינוך בשיתוף הנהגת ההורים העירונית, אנשי ציבור, תושבים ועוד. יוקמו פורומים וצוותי עבודה ייעודיים  וכן יתקיימו ישיבות סיעור מוחות סביב שולחנות עגולים על מנת לקדם את התוכנית מהחזון למעשה.

הרציונל מאחורי התהליך הינו לתכלל כמה שיותר אנשי מקצוע, מורים, גננות, הורים ותלמידים וכל מי שיש לו נגיעה בתחום על מנת לקבל תמונה כוללת והוליסטית על מערכת החינוך העירונית. תמונה זו תשקף את צורכי המערכת על מנת שניתן יהיה להתאימה לעידן החדש. הכוונה היא לתת הזדמנות לכל הגורמים המעורבים להביע את דעתם, להעלות רעיונות ויוזמות כדי שניתן יהיה לגבש חזון על ברמה מערכתית.  בסופו של תהליך יגובשו המלצות יישומיות ומעשיות למבנה ארגוני תומך ותיבנה תכנית עבודה מקושרת רב שנתית במטרה להיערך לשנים הבאות בצורה מיטבית.

צביקה צרפתי, מ"מ וסגן ראש העיר, "כפר סבא עירנו נמצאת במגמה של צמיחה והתפתחות ואנו מחויבים להסתכל קדימה ולהוביל תכנון אסטרטגי מקיף  יחד עם תפיסה חינוכית ייחודית ומקיפה שלאורה נצעד בשנים הקרובות. מדובר בצעד פורץ דרך שיאפשר לאנשי המקצוע בעיריית כפר סבא לקבל תמונה כוללת ברמת המאקרו על מערכת החינוך העירונית, ראייה זו תאפשר לנו להיערך מראש, לשפר, לקדם, ולייעל  את מערכת החינוך העירונית לרווחת ילדינו. אני מברך את שדרת הניהול החדשה באגף החינוך של עיריית כפר-סבא בהנהגתה של אורלי פרומן. אני סמוך ובטוח שעתיד ילדי העיר כפר-סבא מצוי בידיים טובות".

אורלי פרומן, מנהלת אגף החינוך בעיריית כפר סבא אומרת כי, "חינוך הינו חוד החנית לחיזוק, הבנייה וגיבוש של קהילה חזקה. העיר כפר סבא הינה עיר ייחודית ומובילה הנמצאת בצמיחה ושינוי ולכן ישנה חשיבות בקידומה של תכנית אסטרטגית ארוכת טווח. תכנית זו תקדם ערכים כגון חדשנות, יצירתיות, מצוינות, השגיות ותיצור מערכת איכותית, רעננה ומתחדשת שתספק אתגרים הן ללומדים והן למלמדים."

לוח מרקט כפר-סבא