כבוד לעיר: כוכי עובדיה, עו"ס בעיריית כפר סבא צפויה לקבל את אות הנשיא על עבודתה באגף הרווחה

20/03/2017

בעוד זמן לא רב תצעד כוכי עובדיה, עו"ס בעיריית כפר סבא, על השטיח האדום בבית הנשיא ראובן ריבלין ותקבל בהתרגשות את אות הנשיא כהוקרה על עבודתה באגף הרווחה בעירייה.

כוכי, שעובדת באגף רווחה קהילה ונוער בעירייה כבר 26 שנה, בתפקיד עו"ס טיפולית ומנחת קבוצות במחלקה לטיפול באוכלוסייה המבוגרת, נבחרה לפני כשנה לעובדת מצטיינת של העירייה. עמיתיה לעבודה מעידים כי הפרס ניתן לה מכיוון היא כולה "לב" ענקי של נתינה ואהבה למטופלים ולחברות במחלקה.

כוכי עובדיה (51) אם ל- 3 ילדים. שתי בנות ובן מאופיינת בדינמיות רבה: כל הזמן עושה, פועלת, יוצרת. נוכחותה בולטת בכל מקום. היא מאד אכפתית, מסורה ודעתנית: היא ממש נכס לצוות- גם ביכולתה לחבר ולגשר בסוגיות בהן קיימת אי הסכמה ו/או קונפליקט.
עוד במסגרת העשייה שלה, כוכי מדריכה מזה שנים רבות סטודנטים לעבודה סוציאלית (שנה ג'- אוניברסיטת תל אביב) והקימה לפני 14 שנים את הפורום לכבדי ראייה בכפר סבא.
עמיתיה לעבודה מעידים כי היא מפעילה המון יצירתיות כדי לשפר את איכות החיים של מטופליה וכדי להתגבר על עוולות הבירוקרטיה ועל האי צדק הקיים בעבודתנו השגרתית. גם בראש העין עיר מגוריה היא מתנדבת בעמותה המחלקת מזון לנזקקים.

מבחינה מקצועית לכוכי מיומנויות ראויות לציון בתחום הטיפולי: בהתערבויותיה עם פרטים זוגות ומשפחות מצליחה להביאם למקום של התמודדות עם מצבים משברים של גיל הזקנה. כוכי מומחית  בטיפול בקשישות דיכאוניות ובבני זוג החיים ביחד עם בן/בת התלוי בהם מנצל אותם ולעיתים אף מתעלל בהם. במצב זה עובדת באופן מובנה עם בני הזוג על הפרדה אשר בסופו של דבר מועילה גם לבן/בת. הטלפון הפרטי שלה קיים ברשות המטופלים ואנשי המקצוע, וכך יוצא שהיא מאד זמינה ונגישה לכל אירוע וכל בקשה. כי בעצם לא יכולה להתנהל באופן אחר. היא קיימת, נמצאת בכל זמן ובכל מקום בשביל כולם.

לדברי צביקה צרפתי מ"מ וסגן ראש העיר, "כוכי עובדיה היא דוגמא לעובדת שעבורה העבודה הינה שליחות שנעשית מעומק הלב ומתוך אמונה אמתית בחשיבותה. הזכייה של כוכי בפרס הנשיא היא בראש ובראשונה כבוד לעיר שלנו ולאגף הרווחה. אני גאה על כך שעובדת מסורה כמו כוכי נמנית על צוות העובדים המסורים של עיריית כפר סבא  ומאחל לכוכי ולכל עובדי אגף הרווחה שימשיכו במלוא המרץ את עבודתם החשובה והערכית לרווחת תושבי העיר "