סבא וסבתא אונליין

אבגדהוש

סבא וסבתא אונליין

4/05/2017

במסגרת פרויקט "מחוברים" מלמדים בני נוער מתיכון אורט שפירא בכפר סבא את שורדי השואה בעיר להתמצא בעולם האינטרנט.

הפרויקט הפך להרבה יותר מסתם למידה על מחשבים ויצר חברות וקשר חזק בין הנערים והמבוגרים.

מי שיגיע באחד מימי השבוע  למועדון "מפגש בכפר" יופתע בוודאי לראות בני נוער מכפר סבא, שמלמדים את המבוגרים שבחבורה  את סודות השימוש במחשב והאינטרנט.

מדובר ב- 30 תלמידים מתיכון אורט שפירא, שנפגשים אחת לשבוע עם שורדי השואה במועדון העירוני במסגרת פרויקט "מחוברים" ומחברים אותם לעולם המחשבים המודרני,  תרתי משמע.

פרויקט "מחוברים" הינו יוזמה של הקרן לרווחת ניצולי שואה, בשיתוף הקרן לישראל בכפר, "עמותת סביון"  וכמובן תיכון "אורט שפירא" ומטרתו להכיר לשורדי השואה את עולם הרשת האינטרנטית ולהפיג את בדידותם.

במסגרת הפרויקט נותנת הקרן לחינם מחשבים לשורדי השואה ובתיכון אורט משדכים לניצולים תלמידים שמגיעים אליהם הביתה, מלווים ומלמדים  אותם את תורת המחשב, הפייסבוק ועולם האינטרנט.

מדובר בשיתוף פעולה בינדורי נפלא, שיצר קשרים חזקים וחמים בין בני הנוער והמבוגרים אף מעבר לפרויקט הנוכחי .
בין השאר, התלמידים שלקחו חלק בפרויקט, ארגנו מיוזמתם אירועים שונים לחברי המועדון, הכינו עבורם מאכלים שונים, סיפקו כירבוליות על מנת לחמם אותם ועוד.

ניצול שואה מהפרויקט אמר: "לנכדים שלי אין זמן בשבילי, אז הם כמו הנכדים שלי".  ותלמיד הוסיף: "בעקבות ההשתתפות בפרויקט אני שומר על קשר טוב יותר עם סבא וסבתא שלי".

מ"מ וסגן ראש העיר מר צביקה צרפתי: "ישנה חשיבות רבה לחיזוק הקשר בין בני הנוער לבין המבוגרים.  מדובר בפרויקט משמעותי שתרומתו רבה לכל הצדדים אשר לוקחים בו חלק. התלמידים חשים שהם עושים משהו חיובי בכך שהם מלמדים את  מבוגרים ואילו המבוגרים לומדים תחומים חדשים וגם מקבלים ומעניקים חום ואהבה לצעירים. זוהי בעיני מהותה של קהילה כפר סבאית תורמת ומתנדבת ואשרינו שיש לנו בני נוער שכאלו. אני מודה לכל מי שעמל וטרח להצלחתו של הפרויקט ומקווה כי הקשר ימשך גם בתום תקופת ההכשרה".

ד"ר דבורה שני, חברת המועצה ויו"ר הועדה לעניין שורדי השואה, "כמי שאחראית על נושא שורדי השואה בכפר סבא בשנים האחרונות אני גאה מאד בבני הנוער. אילו הם טובי הנערים והנערות שלנו שתורמים מעצמם מבחירה ומנעימים את זמנם של שורדי השואה תוך דאגה, אכפתיות ואהבה. מהיכרותי האישית את עבודתם אני מקבלת משובים רבים ונהדרים של הכרת תודה ואני חשה גאווה גדולה לקחת חלק בפרויקט זה".

ארנה שי ונאווה סלומון ממועדון "מפגש בכפר" אמרו כי,  "מדובר בקשר חשוב שנוצר בין התלמידים וחברי המועדון. קשר שתרומתו רבה לשני הצדדים. ב"מפגש בכפר" תמצאו שמחה, איכפתיות ואהבה גדולה. אנו מודות למנהלת בית הספר "אורט שפירא" הגברת ורד אסולין ועד לאחרוני המורים והתלמידים.  כולם לקחו את התפקיד והאחריות מעבר למה שצריך וכל הזמן חושבים מה אפשר לתרום מעבר לפרויקט".

לוח מרקט כפר-סבא