ספר חדש - עיר של מתנדבים - זוכי הפרס על שם זאב גלר ז"ל

ספר חדש - עיר של מתנדבים - זוכי הפרס על שם זאב גלר ז"ל

14/05/2017
צילום: הוצאת הספרים נדב (הגדל תמונה)
צילום: הוצאת הספרים נדב

העורך משה גרומב

זה שלושים וארבע שנים עורכת עיריית כפר סבא טקס הוקרה לזוכים בפרס על שם ראש העיר זאב גלר ז"ל. הפרס מוענק למתנדבים מצטיינים הפועלים בעיר ועושים למען הזולת ולמען החברה.

בכל שנה מתכנסת הוועדה בראשותו של פרופ' דויד קליין, ומבין עשרות מועמדים בוחרת שנים-עשר מתנדבים, בני נוער ומבוגרים, הזוכים בפרס על פעילותם ההתנדבותית או על מפעל חייהם בתחום ההתנדבות. (יש סה"כ 13 מתנדבים- 12+1 מפעל חיים).

הספר "עיר של מתנדבים" מעלה את דמותו ואת עשייתו של זאב גלר ז"ל ומספר גם על תרומתה ופעילותה הברוכה של רעייתו טובה גלר תבדל"א.

משה גרומב, יו"ר עמותת "זינוק לדרך חדשה" ובעל הוצאת הספרים "נדב", בשיתוף עם המחלקה למשאבי קהילה והתנדבות בעיריית כפר סבא, הוא שיזם את הוצאת הספר, ערך אותו והביא בו את תולדות הפרס ואת שמות המתנדבים ותרומתם משנת 1985 ועד היום. אופירה מור מזרחי, מנהלת המחלקה למשאבי קהילה והתנדבות, עודדה את הוצאת הספר וסייעה בהכנתו עם צוות המחלקה  היא רואה בו "היסטוריה כפר-סבאית בתחום ההתנדבות והתרומה לקהילה, ספר חשוב המשקף את העיר היפה והעשייה החברתית המיוחדת בעיר."

מתוך הספר "עיר של מתנדבים" משתקפים ערכיה הנעלים של החברה בעיר כפר סבא. בכפר סבא פועלים יותר מ-100 ארגונים חברתיים ועמותות המפעילים 24,000 מתנדבים. יותר מ-76% מבני הנוער מתנדבים למען הקהילה. על שום כך זכתה העיר באות קהילה מתנדבת מטעם משרד הרווחה ובפרס האחריות החברתית מטעם משרד הפנים.

הספר מאגד את סיפורי ההתנדבות של האנשים שקיבלו את הפרס, אות הוקרה על עשייתם הברוכה. סיפורי ההתנדבות המובאים בספר מרוממים את נפש ומשרים. כולם סיפורי חיים אמתיים המעניקים השראה וגאווה לכפר סבא ולחברה בישראל.

עורך הספר משה גרומב מקדיש את כל עתותיו לקידום נושא ההתנדבות. לשם כך ייסד את הוצאת הספרים "נדב", ובה רואים אור ספרים העוסקים בהתנדבות מצד המחקר ומצד העשייה בשטח. בין הספרים "מישהו להתנדב אתו", "תכנית יישובית להתנדבות", "אנשים יפים באמת", "מכבר לעצמי", "החברה האזרחית והמגזר השלישי". את עמותת זינוק לדרך חדשה הקים במטרה לסייע לילדים, לבני נוער ולקהילה בתחומי חינוך ורווחה ולהעניק הזדמנויות לקידום אוכלוסיות חלשות ולצמצום פערים חברתיים. משה גרומב רואה בהתנדבות מקפצה לפיתוח אנושי וחברתי וכלי חשוב בעתות משבר ואסון, תרומה לקידום פלורליזם, פתיחות וקבלת השונה והאחר, דרך להשיג חוסן חברתי ורגישות תרבותית והבטחת זכויות אזרחיות וזכויות חברתיות.

על פועלו בתחום ההתנדבות הוענק לו בפברואר 2017 אות הוקרה מטעם מיזם ההתנדבות הישראלי וג'וינט ישראל: "על תרומתך הייחודית להפצת ידע איכותי ומשמעותי לקהילת אנשי המקצוע מתחום ההתנדבות; על השתתפותך בהנחלת תרבות לשיתוף בידע בקרב ארגונים המנהלים התנדבות ומתנדבים ועל תמיכתך בקידום ההתנדבו בחברה הישראלית".

לרכישת הספר:

משה גרומב