פרויקט חדש של עיריית כפר סבא- יחידת רחפנים ייחודית לשעת חירום

אבגדהוש

פרויקט חדש של עיריית כפר סבא- יחידת רחפנים ייחודית לשעת חירום

11/06/2017

במסגרת הפרויקט מחפשים מתנדבים שברשותם רחפנים על מנת שיוכלו להצטרף לסיירת הרחפנים שתפעל ברחבי העיר בשעת חירום.

אגף הביטחון ומחלקת משאבי קהילה והתנדבות בעיריית כפר סבא מוציאים לפועל יוזמה חדשה ומקימים יחידת רחפנים לעתות חירום ומשבר.  בימים אלה מחפשים מתנדבים מהעיר שברשותם רחפנים שיכלו להצטרף ליחידה המיוחדת.  הרחפנים יופעלו בשעת חירום במקרים כגון רעידות אדמה אסונות טבע ועוד.

בשנים האחרונות חל שינוי דרמטי בשוק הטכנולוגיה  וכבר כיום מופעלים ברחבי העולם מאות אלפי רחפנים במשימות שונות - ברובן אזרחיות בעיקר בשימושים מסחריים ובשימושים למטרות מחקר. עם זאת, הרחפנים משמשים גם למשימות צבאיות ומשטרתיות. הרחפנים מופעלים גם לצורכי מיפוי, לבקרת פרויקטים הנדסיים בתחום התשתיות ולצורכי חקלאות ועוד.

יש לציין כי במקביל להקמתה של היחידה המיוחדת,  מפעילה עיריית כפר סבא רחפן עירוני ייעודי בו משתמשים לאיתור שריפות פסולת בלתי חוקית בשטחים הפתוחים מחוץ לעיר.  למתנדבים ביחידה החדשה תינתן הכשרה בידי גורמי המקצוע בעירייה.
מדובר בצעד נוסף של עיריית כפר סבא וכחלק מההערכות העירונית לשעת חירום.

עיריית כפר סבא נערכת לחירום ומפעילה גדודי מתנדבים: יח' חילוץ והצלה, יחידת לוגיסטיקה ויחידת מנהלי אירוע. בשנה האחרונה אף השביחה העירייה השביחה את מערך החירום  והקימה צוות פאפות שהינו צוות ורסטילי שמטרתו לתת מענים בזמן חירום מקומי.

צביקה צרפתי סגן ומ"מ ראש העיר: "עיריית כפר סבא משקיעה משאבים מחשבתיים וכספיים רבים על מנת להיערך לעתות חירום ומשבר. הקמתה של יחידת הרחפנים העירונית הינה חלק מתוך אותה היערכות כולל והיא מהווה תוספת משמעותית ליכולות מערך החירום בעיר כפר סבא. אני מברכת על פתיחת היחידה. אנו נערכים בשגרה למצבי חירום ומזמינים תושבים המעוניינים להצטרף ליחידות החירום השונות, נשים וגברים"

שי זייד, מנהל אגף בטחון: "היכולת לקבל תמונת מצב בזמן אמת מהווה מרכיב קריטי בהתרחש אירוע חירום. השימוש ברחפנים נותן מענה אפקטיבי לגיבוש  תמונת המצב גם כאשר קיימת בעייתיות בהגעה לשטח האירוע .

לתושבים שברשותם רחפנים ומעוניינים להצטרף ליחידה,

נא לפנות למייל mitnadvim@ksaba.co.il , או לטל' 09-7641109/8