אגף איכות הסביבה בעיריית כפר סבא השיק אתר למדידת צריכת חשמל

אגף איכות הסביבה בעיריית כפר סבא השיק אתר למדידת צריכת חשמל

6/07/2017
אגף איכות הסביבה בעיריית כפר סבא השיק אתר למדידת צריכת חשמל (הגדל תמונה)

האתר הושק במסגרת פרויקט "חכמים באנרגיה" שמתקיים בעיר בשיתוף האיחוד האירופי ורשויות המשולש הדרומי, וכבר הצטרפו אליו יותר מ- 300 משפחות

אגף איכות הסביבה בעריית כפר סבא באמצעות מחלקת הקיימות השיקו לאחרונה אתר ייעודי, שמטרתו לסייע לחיסכון בחשמל. האתר הושק במסגרת פרויקט "חכמים באנרגיה", שמתקיים בעיר בשיתוף האיחוד האירופי ורשויות המשולש הדרומי, וכבר הצטרפו אליו יותר מ- 300 משפחות. בהתחברות אל האתר נדרשים הנרשמים להזין שישה חשבונות חשמל אחרונים, נתונים על גודל הבית ומספר נפשות, בשלב הבא יהיה ניתן לדייק את החישוב באמצעות הזנת מידע נוסף כמו: כיווני אוויר בבית, כמות מכשירי החשמל, כמה נורות וכדומה. לאחר חישוב הנתונים ישקף המחשבון שבאתר עבור המשתמש את הדירוג האנרגטי הביתי ויציע הצעות לשיפור וייעול צריכת האנרגיה. כמו כן, הוא יציג למשתמש את הדירוג שלו לעומת המשתמשים האחרים באתר, ואף יוביל לחיסכון של בין 5%-15% בצריכה החשמל.

יש לציין כי פרויקט "חכמים באנרגיה" הוא יוזמה משותפת של עיריית כפר סבא ואיגוד ערים לאיכות סביבה משולש דרומי, בתמיכת האיחוד האירופי וכיום הוא פועל בבתי ספר בעיר במטרה להביא להתייעלות אנרגטית וצמצום פליטות גזי חממה, באמצעות מערכות "ניהול אנרגיה חכם" המבוססות על טכנולוגיות מידע מתקדמות.

צביקה צרפתי, מ"מ וסגן ראש העיר אמר כי "בשנים האחרונות אנו משקיעים משאבים רבים על מנת להתייעל ולחסוך בחשמל כחלק משמירה על איכות הסביבה. אני קורא לכל תושבי העיר להצטרף אל האתר החדש, לחסוך בחשמל ואנרגיה ובכך לשמור על הסביבה".

שלומית קיטרו, רכזת הפרויקט בעיר, אמרה כי " כעת, גם משקי בית יוכלו לנהל ביעילות את צריכת החשמל הביתית, לחסוך בכסף, לחנך את בני המשפחה לצריכה נבונה ולשמור על הסביבה".

לאתר הפרויקט לחצו כאן