פרויקט שבילי האופניים העירוני עולה מדרגה

פרויקט שבילי האופניים העירוני עולה מדרגה

13/07/2017

השבוע יחלו בעבודות תשתית לפיתוח שביל אופניים ברחוב כצנלסון בין דב הוז לרחוב אז"ר ובתכנון מתקדם שבילים נוספים ברחבי העיר.

עיריית כפר סבא ותאגיד המים מתחילים בימים אלה עבודות תשתית לפיתוח שביל אופניים ברחוב כצנלסון בין דב הוז לרחוב אז"ר.  מדובר בעבודות שימשכו כ- 9 חודשים. שביל זה, לאחר ביצוע שביל האופניים ברחוב משה סנה, יאפשר רצף שבילי אופניים מהשכונה הירוקה עד רחוב חטיבת גולני. בהמשך, מתוכנן השביל להמשיך עד רחוב בן יהודה. בנוסף לשביל זה, יכנס שביל אופניים נוסף לביצוע במהלך החודש הקרוב בין רחוב קורצא'ק לבין רינגלבלום בשכונת עליה וזאת במסגרת עבודות ניקוז שיבוצעו במקום.

כזכור, הקים ראש העיר יהודה בן חמו  צוות היגוי לתכנון שבילי אופניים בעיר בראשות סגן ראש העיר, מר צביקה צרפתי. הצוות הורכב מאנשי מקצוע מאגף הנדסה. תכנית האב לשבילי אופניים הינה תוצר של תהליך תכנון שארך כשנה וכלל גם סקר תושבים, שיתוף פעילי עמותות רוכבים ותאום מול נציגי רשויות שכנות. במסגרת תפיסות תכנון בנות קיימא מקדמת עיריית כפר סבא שביל אופניים מרכזי לאורך כל רחוב ויצמן ובחלקו הדרומי של רחוב טשרניחובסקי. שביל זה מתוכנן לקום במסגרת פרויקט "מהיר בעיר" לנתיבי העדפה של נתיבי איילון, פרויקט אשר עתיד להתחיל בתחילת שנת 2018.

בנוסף, ישנם גם שבילים שנמצאים כעת בשלבי תכנון וביניהם- שביל אופניים לאורך רחוב משה סנה בקטע שבין שביל אופניים קיים בטשרניחובסקי לרחוב וילנסקי. שביל אופניים לאורך רחוב תל חי בקטע שבן רחוב אז"ר למחלף 531, שביל אופניים לאורך רחוב ששת הימים, שביל אופניים לאורך רחוב סוקולוב ושביל אופניים לאורך רחוב נורדאו בקטע שבן רחוב רופין לתחנת הרכבת.

חשוב לדעת כי כיום קיימים בכפר סבא כיום כ- 15.5 ק"מ שבילים ואליהם הצטרפו לאחרונה שבילים חדשים בדב הוז וטשרניחובסקי במטרה לקשר את מערב העיר למרכזה. כמו כן בוצעו שבילי אופניים בטיילת 'עליה' , המתחברת לשכונות הירוקות וטיילת 'אופירה נבון'.

יש לציין כי בשלב הראשון של תכנית האב לאופניים מתוכננים להיסלל  17 ק"מ שבילי אופניים לאורך רחובות ראשיים בעיר ובשלב השני מתוכניים 11.5 ק"מ שבילי אופניים  לאורך רחובות ראשיים בעיר ותוספת של 8.2 ק"מ בשצ"פים . סה"כ תכנית האב המלאה תכלול כ- 50 ק"מ שבילי אופניים לאורך רחובות העיר ובשצ"פים.

צביקה צרפתי מ"מ וסגן ראש העיר, "העיר כפר סבא הינה עיר שחרטה על דגלה את נושא השמירה על איכות חיי התושבים וחלק בלתי נפרד מכך הינה השמירה על אורח חיים בריא ומקיים קרי רכיבה על אופניים. מזה מספר שנים אנו מקדמים את נושא תכנית אב לשבילי אופניים ואני מקווה כי תכנית זו תתממש ותאפשר לעיר כפר סבא להוביל גם בתחום הרכיבה של האופניים ככלי תחבורה עירוני. היות ומדובר בתקציבים גדולים, אנו פועלים ללא לאות מול משרד התחבורה בכדי להשיג מימון לצורך ביצועם".

לוח מרקט כפר-סבא