שירות חדש לתושבים: עיריית כפר סבא השיקה אתר לאגף הנדסה

שירות חדש לתושבים: עיריית כפר סבא השיקה אתר לאגף הנדסה

13/07/2017

האתר נותן מענה לנושאי חוק תכנון ובנייה, ובאמצעותו ניתן לקבל שירות יעיל, זמני וחסכוני

עיריית כפר סבא ממשיכה במהפכת השירות בעיר, ומנגישה שירות נוסף לנוחות ציבור התושבים. אגף ההנדסה בעירייה משיק בימים אלה אתר אינטרנט ייעודי במסגרתו יינתנו מענה לנושאי חוק תכנון ובנייה, ושירות יעל, זמני וחסכוני.

האתר מאפשר לתושבי העיר להתעדכן בכל הנוגע למידע תכנוני וגיאוגרפי בעיר, למצוא דף מידע תכנוני באופן מידי ומקוון המפרט את זכויות הבנייה, מפת קומפילציה של תכניות, צפייה מקוונת בסטטוס טיפול בבקשות להיתר בנייה והנפקת הטפסים הדרושים, התעדכנות בפרסומים בנושאי הליכי רישוי ותכניות בניין ועיר, עיון בפרוטוקולים של הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה בנושאי רישוי ותכנון ועוד. בהתייחס לבניינים משותפים ניתן יהיה לצפות במסמכים סרוקים מתיקי הבניין, מידע הנדסי וכלל הבקשות המאושרות לבנייה שהוגשו מיום הקמתו.

יתרה מזאת, האתר מספק מידע על תהליכים, טפסים ונהלים, ומאפשר שליפת מידע ממאגרי המידע הממוחשבים וצפייה במערכת המידע הגיאוגרפי. כמו כן, ניתן להגיש בקשה לעיון בתיקי בניין באמצעות טופס הזמין באתר האינטרנט העירוני. עניין זה יאפשר הגעה ממוקדת לעירייה, חוסך זמן ומייעל את השירות הניתן לתושבים.

למעוניינים למצוא את תכניות הבנייה באתר, יש לבחור באופציה "רישוי על הבנייה" המופיעה בסרגל מעלה. לאחר מכן, יפתח תפריט אפשרויות מימין, שם יש לבחור ב"תיקי בניין", שיפתח לנו את מסך איתור תיק הבניין ובו יש להזין את הפרטים הרלוונטיים.

חשוב לציין כי האתר הוא כלי עזר למשתמשים והחומר המופיע בו אינו מחייב את הוועדה המקומית ו/או עיריית כפר סבא, ואינו בא במקום עיון בנוסח המקורי במשרדי הוועדה.

צביקה צרפתי מ"מ וסגן ראש העיר אמר כי, "עיריית כפר סבא ממשיכה במהפכת השירות שהציבה לעצמה, חוסכת זמן לתושבים ומייעלת את התהליך. האתר החדש מאפשר לקבל מגוון רחב של מסמכים, תכניות ואישורים בצורה יעילה ומהירה ובכך חוסך זמן וכסף.  מדובר בשיפור משמעותי בשירות המוענק בעיר, ואני מברך את כל הגורמים שתרמו למהלך חשוב זה".

ענת צ'רבינסקי, מהנדסת העיר, "במטרה לייעל תהליכים באגף ההנדסה, פתחנו אתר בו יוכלו תושבי העיר כפר סבא למצוא את המידע הדרוש להם במהירות וממחשבם האישי. אני מזמינה את התושבים להיכנס לאתר, לבצע בו שימוש ולקבל את המידע אותו הם מחפשים בתהליך קצר".

לאתר אגף ההנדסה החדש: http://handasa.complot.co.il/ksaba/

לוח מרקט כפר-סבא