גנים בכפר סבא השתתפו ביום הבינלאומי ללמידה חוץ גנית

גנים בכפר סבא השתתפו ביום הבינלאומי ללמידה חוץ גנית

13/07/2017
"אם יוצאים מגיעים למקומות נפלאים" ד"ר סוס

כ- 16 גני טרום חובה וחובה מכפר סבא לקחו חלק ביום הבינלאומי ללמידה חוץ גנית ביוזמת מחלקת קיימות באגף לאיכות הסביבה בעירייה. במסגרת יום זה יצאו הגנים לפעילות בחצר הגן או בחורשה הקרובה אליהם בליווי ההורים. הילדים יצאו ללמוד ולחקור את הטבע והסביבה הקרובה אליהם, צילמו חרקים, שחקו במשחקים של פעם  כמו משיכת חבל, בנו נדנדות שטח באמצעות בדים וחבלים ועוד. הרעיון נולד מהעובדה שבעבר היו הילדים יוצאים לחקור את הסביבה בה הם חיים, ואילו כיום הילדים גדלים לצד מסכים (טלוויזיה, מחשבים ועוד) ויוצאים פחות לטבע.  המטרה ביום זה הייתה לעודד את הילדים ללמוד, לחקור, להתנסות ולהכיר את סביבתם הקרובה.

מועדון שרון בעיר העניק חסות לפעילות, וסייע רבות לקיומה. במסגרת זו קיבלו כל הגנים שהשתתפו תעודות הוקרה ומתנה שכללה זרעים של פרחי בר שרוניים וגיאופיטיים רב שנתיים.

צביקה צרפתי, מ"מ וסגן ראש העיר, "העיר כפר סבא היא עיר ירוקה ומקיימת, ולכן אנו מחויבים להעברת המסר של חשיבות הקשר עם הסביבה שלנו. במקביל, אנו פועלים לחיזוק ולהטמעת נושא השמירה על איכות חיינו למעננו ובעיקר למען הדורות הבאים. אני מברך על הפעילות שהתקיימה בגנים, פעילות חשובה וערכית להשגת מטרותינו".

שריתה סאלם רוזנפלד, רכזת חינוך לקיימות בגני הילדים- אגף שירות וקהילה, "תרבות המסכים הפכה במהרה לחלק בלתי נפרד מחיינו, והובילה לניתוק מהסביבה בה אנו חיים. ביום למידה חוץ גנית הנחלנו לילדים את השאיפה לעולם בו הטבע הוא חלק בלתי נפרד מחיי המשפחה, ההורים והילדים, ואת החיבור העמוק לטבע ולחשיבותו לחיינו. אני מודה למפקחות משרד החינוך, למנהלת מחלקת גני הילדים בעירייה ולקב"ט העירוני שתמכו וסייעו בהוצאה לפועל של היוזמה. הגננות העידו על יום חוויתי, מעצים ומעשיר שאפשר לילדים להתנסות בחוויות רב גוניות".

לוח מרקט כפר-סבא