"אחים מהסרטים"- עיריית כפר סבא תפתח חוג קולנוע הסרטה וצילום לאחים ולאחיות לילדים עם מוגבלויות

23/08/2017

עיריית כפר סבא באמצעות המחלקה למשאבי קהילה והתנדבות- היחידה לשירותים קהילתיים לאנשים עם מוגבלויות ובשיתוף ארגון קשר, פותחת לראשונה חוג קולנוע, הסרטה וצילום לאחים ולאחיות לילדים עם מוגבלויות וזאת מתוך החשיבה כי יש לתת גם לאחים ולאחיות מקום ייחודי, בו יקבלו את מירב תשומת הלב.

אופירה מור מזרחיבמהלך המפגשים יתנסו המשתתפים במגוון התפקידים בקולנוע כגון: במאי, מפיק, תסריטאי, שחקן וצלם ובסיומו של הקורס אף יצלמו סרט הלכה למעשה.
המפגשים יתקיימו על בסיס שבועי במשך שעתיים, והחוג יתפרס על פני 15 מפגשים שיחלו בחודש אוקטובר.

חשוב לציין כי השירות החדש ניתן לאור העובדה כי משפחות לילדים עם מוגבלות מתמודדות עם אתגרים רבים ובמרבית המקרים עומדים צרכיו של הילד עם המוגבלות במרכז. מטרת הקורס הייחודי הוא לשים דווקא את האחים והאחיות  במרכז, להעניק להם את מלוא תשומת הלב ואף לשלב ביניהם לבין אחים ואחות נוספים במצבם על מנת, שיוכלו לקבל תמיכה ולשתף אחרים בתחושותיהם ורגשותיהם.

השירות ניתן כחלק מכלל השירותים הניתנים ביחידה לשירותים קהילתיים לאנשים עם מוגבלות, שהשנה גם הרחיבה את פעילותה ומציעה מגוון רחב של שירותים קהילתיים לאוכלוסיות שונות.

צביקה צרפתי, מ"מ וסגן ראש העיר, "משפחות שלהם ילדים עם מוגבלויות מתמודדות עם אתגרים רבים בחיי היומיום. האחים חוות  האתגרים באופן מעורר השראה. למרות זאת, זקוקים האחים והאחיות למפגשים קבוצתיים עם אחים כמותם שיהוו עבורם לא רק מקום להנאה כי אם גם מקום לשיח ולשיתוף. אני מברך על פעילותה הנפלאה של היחידה לשירותים קהילתיים לאנשים עם מוגבלות".

רויטל לן כהן, חברת מועצת העיר ויו"ר הוועדה העירונית לילדים בסיכוי, "כאם לילד עם מוגבלות אני מכירה את הקשיים הלא פשוטים עימם מתמודדים האחים. אחד מהם הוא היותם תמיד בצל, אחרונים בתור ובסדרי העדיפויות לאור הצורך לטפל ולקדם את האח המיוחד. חוג שיאפשר לאחים מקום עם דומים להם וגם חוויה ייחודית להם, הוא חלק מההבנה בדבר חשיבות מקומם במערך המשפחתי והכרה בצרכיהם. אנו נמשיך לקדם פעילויות לילדים ולבוגרים עם מוגבלות ובני משפחותיהם, כחלק מהתפיסה שלנו את כפר סבא כקהילה מכילה ומובילת דרך בתחום זה".

אופירה מור מזרחי (בתמונה), מנהלת המחלקה למשאבי קהילה והתנדבות, "החזון שלנו הוא להמשיך ולהרחיב את העשייה הקהילתית הייעודית והמשלבת למשפחות מיוחדות בכלל המישורים: הנגשת מידע, קבוצות חברתיות, פעילויות פנאי, הנגשת אירועים ועוד. אני מזמינה את המשפחות לקחת חלק בשירותים אלה, ומזמינה את האחים והאחיות להשתלב בקבוצה החדשה והמהנה". (צילום: רמי זרניגר)

לפרטים והרשמה:

המחלקה למשאבי קהילה והתנדבות, היחידה לשירותים קהילתיים, אור-לי עו"ס,