הקונסרבטוריון העירוני בכפר סבא מפעיל חוג מוסיקה טיפולי לילדים עם מוגבלות

3/09/2017

מדובר ביוזמה חדשנית בשיתוף הקרן להנצחת מרים רוזנטל ז"ל

חוג מוסיקה בקונסרבטוריון

עיריית כפר סבא באמצעות הקונסרבטוריון העירוני מפעילה חוג מוסיקה ייחודי וחדשני לילדים עם מוגבלות העושה שימוש במוסיקה ככלי תרפי- טיפולי. מדובר ביוזמה פורצת דרך וראשונה מסוגה בארץ שהינה יוזמה משותפת הקונסרבטוריון ושל עופרה כהן, מורה בקונסרבטוריון, ובשיתוף הקרן להנצחת מרים רוזנטל ז"ל.

בקבוצה הקיימת, שפועלת כשנתיים לומדים 10 ילדים עם מוגבלויות, שלמדו לנגן על כלי נגינה מגוונים. לאחרונה אף התקיים קונצרט סיום מרגש, במהלכו ניגנו הילדים מספר שירים עליהם עבדו במהלך השנה. השיעורים מתקיימים בקונסרבטוריון העירוני אחת לשבוע, כשההורים הם חלק בלתי נפרד מהתהליך. לאור הצלחתו של החוג תפתח השנה כיתה נוספת.

הרעיון להקים קבוצה ייחודית לילדים עם מוגבלויות נבע מניסיונה האישי של מורת החוג, עופרה שהצליחה לסייע לבנה ללכת באמצעות מוסיקה ומוטוריקה. מטרת חוג הנגינה הינה לתת מענה לילדים עם מוגבלות ולבני משפחותיהם ולהיעזר במוסיקה בכלי טיפולי.

מרים רוזנטל ז"לאת הרעיון הציגה עופרה לגיא רוזנטל העומד בראש הקרן להנצחת מרים רוזנטל, אימו, ז"ל, שהתחבר אליו ויחד עם הקונסרבטוריון העירוני הוציאו את החוג מן הכוח אל הפועל.

מרים רוזנטל ז"ל תושבת העיר הייתה עובדת סוציאלית במקצועה ועסקה בפסיכותרפיה גם לילדים עם מוגבלות. כמו כן, אהבתה למוסיקה הובילה אותה להצטרף לתזמורת כלי נשיפה הקהילתית בכפר סבא כנגנית קרן יער. לאור אלה ובמטרה להנציח את מרים בחרה משפחתה לתמוך בחוג.

(בתמונה משמאל: מרים רוזנטל ז"ל)

צביקה צרפתי, מ"מ וסגן ראש העיר, "מחויבותה של העירייה להעניק מעטפת שלמה של מענים לילדים עם מוגבלויות ולבני משפחותיהם, כמו גם לאפשר להם שוויון הזדמנויות מלא בכל תחום ותחום.  אני מברך על היוזמה הנהדרת בקונסרבטוריון ששמה לה למטרה להנגיש את המוסיקה, ולהשתמש בה ככלי טיפולי חוויתי עבור הילדים והוריהם".

עפר עין הבר, מנהל הקונסרבטוריון, '' בקונסרבטוריון שלנו, הגדול מסוגו בארץ, לומדים מעל 4000 ילדים מגיל גן ועד י''ב בכלים השונים. אני רואה בשילוב הילדים המיוחדים חשיבות עליונה לטובתם, ולטובת כלל תלמידי הקונסרבטוריון. בחברה מתוקנת וערכית יש לתת מקום לכל האוכלוסיות ללא שום הבדל. אני מזמין את הילדים המיוחדים שעוד לא הגיעו אלינו ואת שאר הילדים להגיע להירשם ללימודי הנגינה לשנת הלימודים העומדת בפתח ובהזדמנות זו לאחל לכלל תלמידי כפר סבא שנת לימודים טובה ומוצלחת''.

עופרה כהן, מורת החוג, "אחרי שסייעתי לבני וראיתי איך המוסיקה תרמה לו, החלטתי להקדיש את חיי לעזור לאחרים באמצעות המוסיקה. כיום אני אף כותבת ספר ועורכת מחקר גדול בנושא המוסיקה והתרומה הטיפולית שלה. בתהליך שעברנו עם הילדים ראינו שיש התקדמות מאוד יפה ובאמצעות המוסיקה הם מצליחים לשפר וליצור קשרים אישיים, ואנו פועלים גם להעצמת ההורים שהם חלק בלתי נפרד מהתהליך הטיפולי".

תמי שיפר, נציגת הקרן להנצחת מרים רוזנטל ז"ל ואחותה, "באמצעות החוג אנו נותנים לילדים הזדמנות להתנסות וליהנות ממוסיקה, ואין כמו הכלי הזה כדי לקשר בין אנשים. אנו הקמנו את הקרן כדי לשקף את האהבה למוסיקה ואת החשיבות שבמתן הזדמנות שווה ותרומה לילדים. מרים ז"ל במקצועה נחשפה לקושי של הילדים ולהתמודדות היומיומית של משפחותיהם, ותמיד חיפשה איך לעזור להם".