עיריית כפר סבא יוצאת למבצע שילוט של עצים וותיקים במרחב העירוני

עיריית כפר סבא יוצאת למבצע שילוט של עצים וותיקים במרחב העירוני

4/09/2017

העירייה מבקשת את עזרת הציבור באיסוף המידע ההיסטורי.

במסגרת המבצע יורחב שביל העצים העירוני ויתווספו 15 שלטי הסבר לעצים בעיר.

המבצע הינו בשיתוף עם מתנדבי סיירת העצים העירונית.

העץ גרווילאה חסונה הממוקם במתחם העירייה

עיריית כפר סבא באמצעות מחלקת הקיימות באגף לאיכות הסביבה ומתנדבי סיירת העצים העירונית, יוצאת למבצע חדש במסגרתו יורחב שביל העצים העירוני ויתווסף שילוט ל- 15 עצים וותיקים נוספים ברחבי העיר. מתנדבי סיירת העצים העירונית, שנמצאים בימים אלה בשלב איסוף המידע, מבקשים את עזרת ציבור תושבי העיר בקבלת מידע היסטורי על העצים שנבחרו.

כזכור מדובר בפרויקט "שביל העצים" שהחל לפני כשנה, ובמסגרתו רושתו כבר 15 עצים וותיקים בעיר בשלטים המספרים את סיפורם. כעת מתחיל השלב השני בפרויקט וכחלק ממנו מבקשים את המידע מהציבור. העצים המדוברים נבחרו ממגוון סיבות, ביניהן: עצים נדירים, בעלי נוף מרשים, מהווים חלק מאירוע היסטורי עירוני, בולטות בנוף הכפר סבאי ועוד. לצד כל עץ יופיע, כאמור, שלט ייחודי עם ברקוד המוביל לדף ייעודי באתר העירייה ובו מידע בוטני בסיסי ומידע היסטורי. זאת במטרה להגביר את היכרות תושבי העיר עם העצים שמסביבנו ולעודד שימור אקולוגי.

לעצים יש חשיבות אקולוגית גדולה עבור האדם. הם מסייעים בטיהור האוויר, יוצרים לתושבים ולבאי העיר צל נעים, מקום למשחק והשראה לטבע עירוני. כל עץ הוא מיקרוקוסמוס לעולם ובכל אחד מתקיימות מערכות אקלוגיות של המגוון הביולוגי המתגורר לצדנו. רשימת העצים המדוברים ומיקומם מפורסמת באתר האינטרנט העירוני.

צביקה צרפתי, מ"מ וסגן ראש העיר, "עיריית כפר סבא חרטה על דגלה את נושאי הסביבה והקיימות, ומקדישה פעילות רבה לשימור אקולוגי בעיר. בנוסף, כפר סבא נהנית מעושר גדול של עצים עתיקים, המעניקים לעיר מראה של יער עירוני ומגוון. אני קורא לתושבי העיר לסייע לסיירת העצים העירונית ולקחת חלק בפרויקט הנפלא של שימור העצים וסיפורם".

אלה דנון פרנקל, מנהלת מחלקת קיימות, "העיר כפר סבא מקדמת אג'נדה ירוקה ומקיימת, הן באמצעות פרויקטים עירוניים והן באמצעות תושבים מתנדבים. לעצים חשיבות רבה במרקם העירוני ולהם תרומה גדולה ברמה הסביבתית וברמה ההיסטורית העירונית. אני מברכת על פעילותה החשובה של סיירת העצים, אנו רואים בהתנדבות התושבים כמטרה לעיר מקיימת".

העץ

מיקום