עיריית כפר סבא תעניק ל- 1,701 תלמידי כיתות א' החדשים ספר מתנה לשנת הלימודים החדשה

13/09/2017

עיריית כפר סבא באמצעות אגף התרבות והספרייה העירונית, תחלק ספר מתנה לשנת הלימודים החדשה ל- 1701 תלמידי כיתות א' החדשים.

בתמונה- ספרים

כמידי שנה יחולק הספר לתלמידים במסגרת מפגש ואירוח של התלמידים בספרייה העירונית. במהלך החודשים הקרובים יתארחו כלל התלמידים שעלו השנה לכיתות א' והחלו את לימודיהם בבתי הספר בעיר. במסגרת הביקור תוצג לילדים הספרייה ומטרותיה, הם ישמעו על שיטת קיטלוג הספרים, כיצד בוחרים ספרים, יוצגו בפניהם ספרי משחק, הקראת סיפור על ידי צוות ספרניות מיומן ויתקבל מידע על שירותי הספרייה.

הביקור בספריה נועד לחשוף את הילדים לעולם הספר ולעודד את הקריאה כמקור להנאה. נדגיש כי ילד הנחשף למילה הכתובה בשנותיו הראשונות יהפוך למבוגר  קורא העושה שימוש בשפה עשירה. חשוב לציין כי קריאת הספרים לא רק מעשירה את שפת הילדים כי אם גם פותחת בפניהם צוהר חדש לעולם מופלא. כמו כן, היא מפתחת את הדימיון ומהווה מקור להנאה רבה.

צביקה צרפתי, מ"מ וסגן ראש העיר, "קבלת הספר הוא לא רק שי לפתיחת שנת הלימודים כי אם גם ספר שיפתח עבורכם דלת לעולם חדש ומופלא. אני מאחל כי תמשיכו לקרוא ספרים רבים במהלך חייכם, ותהפכו לתלמידים סקרנים המחפשים להכיר עולמות חדשים ומופלאים".

מיכל גאולה, מנהלת מחלקת הספריות העירוניות, "על מנת לחשוף את הילד לספר ולעודד את הקריאה אנו מזמינים את תלמידי כיתות א' לביקור בספריית הילדים. אנו מאמינים כי ההיכרות עם עולם הספר והקניית הרגלי קריאה כבר בגיל הרך הם הנחת הבסיס לעולמו התרבותי של הילד ולעושרו הפנימי. הבחירה האישית בספרים פותחת חלון לדמיון ולהעשרת הידע והשפה. אנחנו שמחים להיות חלק מפעילות חשובה זו".