עיריית כפר סבא קיימה כנס פתיחה לתכנית ההוראה "חוסן חינוך", למוגנות ולרווחה אישית לתלמידים

3/10/2017

התכנית החלה את פעילותה בעיר זו השנה הראשונה, והיא תקנה כלים פסיכו- חינוכיים להתמודדות עם מצבי לחץ.

כנס הפתיחה לתכנית

אגף החינוך והיחידה העירונית לקידום הבריאות בעיריית כפר סבא בשיתוף משרד החינוך-השירות הפסיכולוגי הייעוצי ומרכז חוסן, קיימו כנס פתיחה לתכנית "חוסן חינוך", למוגנות ולרווחה נפשית לתלמידים.

התכנית החלה לפעול השנה בעיר במטרה להקנות כלים פסיכו- חינוכיים להתמודדות עם מצבי לחץ, והיא מיועדת לכלל התלמידים במערכת החינוך, וכן לצוותי הוראה, צוותי טיפול, משפחות וקהילת התושבים.

בכנס השתתפו מנהלי בתי הספר ביסודי ובעל יסודי, יועצות מכלל בתי הספר בעיר, פסיכולוגיים ומדריכי המוגנות של עיר ללא אלימות, שעתידים להעביר את התכנים למחנכות ולתלמידים. במהלכו שמעו המשתתפים על התכנית ועל אופן פעילותה מאת המרצה ד"ר דני חמיאל ממרכז חוסן. הכנס התקיים במעמדם של: מ"מ וסגן ראש העיר- צביקה צרפתי, סגן מנהלת אגף החינוך- יהורם לוי והיועצת הראשית במחוז מרכז משרד החינוך- ורד גבאי. היקף התכנית בכפר-סבא , הוא הגדול ביותר בארץ.

התוכנית שמעוברת כיום ב- 25 רשויות ברחבי הארץ, מלווה במחקר שהוכיח את תרומתה המשמעותית ביכולת התמודדות הילדים והנוער במצבי משבר. התוכנית עוסקת בהעצמה של צוות המחנכים ומציידת אותם בארגז כלים להתמודדות במצבי משבר ולחץ.  מטרת התוכנית היא ללמד את התלמידים איך להתמודד עם מצבי לחץ תוך שהיא מתאימה לספקטרום רחב של התמודדויות כמו: לחצים יומיומיים ואירועים טראומתיים קיצוניים. התכנים המועברים לקוחים מתוך אירועי לחץ יומיומיים בכיתה, כשבפתרונן נלמדות מיומנויות שנטמעות לאורך שנת הלימודים.

צביקה צרפתי, מ"מ וסגן ראש העיר, "בבניית חברה חזקה קיימת חשיבות גדולה לחוסנה הלאומי, החברתי והחינוכי. מסיבה זו החלטנו להתחיל את פעילות התכנית כבר משנת הלימודים הנוכחית, וזאת על מנת להכין את ילדינו לכלל מצבי הלחץ איתם אנו נתקלים בחיי היומיום. אני מברך על היוזמה, ועל הכנס המוצלח שנועד לחשוף את הצוות החינוכי לתכנית ולפעילותה".

יהורם לוי, סגן מנהלת אגף החינוך, "פרויקט זה חשוב מאוד לחוסן הנפשי של תלמידי העיר במציאות כה משתנה, עמותת חוסן ידועה בהעברת תכנים שמסייעים לכל תלמיד ותלמידה להתמודד עם משברים וקשיים. כמו כן, התכנית מחזקת את הקשר בין התלמידים למורים ולמחנכים. אגף החינוך נמצא בתנופה מתמדת להמשיך ולקדם את מערכת החינוך בעיר וכחלק מזה הטמענו את תכנית חוסן בעיר. כאן המקום להודות לכל השותפים לדבר".

שרון ג'ורג'י, מנהלת היחידה העירונית לקידום הבריאות, "למעלה מ 150 אנשי חינוך וטיפול בעיר נחשפו לתכנית 'חוסן חינוך' בימים אלה. תכנית חדשה המהווה תשתית רגשית הנחוצה לכל אדם ובפרט לילדים ולבני הנוער. אני מאמינה שתכנית נפלאה זו תיתן כלים לצוות ולתלמידים להתמודד עם מצבי משבר ומצוקה  גם בחיי היומיום  וגם במצבי חירום.  תודה מעומק הלב לכל השותפים שאפשרו להוציא לפועל בזמן קצר תכנית משמעותית זו".

לוח מרקט כפר-סבא