עיריית כפר סבא קיימה טיול לתושבים כבדי ראייה

29/11/2017

זאת כחלק מפעילות מגוונת המתקיימת לאורך כל השנה

טיול לתושבים כבד ראייה

עיריית כפר סבא, אגף קהילה, רווחה ונוער, קיימה טיול לצפון הארץ עבור תושבים כבדי ראייה במסגרת מועדון הפועל עבורם במהלך השנה הכולל פעילויות פנאי ותרבות כמו: הצגות, הרצאות, קבוצת הליכה, קבוצת תמיכה  ועוד. את המועדון מובילות שתי עובדות סוציאליות, רינת שוחט וכוכי עובדיה.

לאחרונה יצאו 40 כבדי ראייה ומלווים החברים במועדון המדובר לטיול חוויתי בעמק יזרעאל, שהתפרס על פני יום שלם מלא חוויות. הטיול החל בביקור בבית לחם הגלילית ובחוות התבלינים שם המשתתפים התקבלו עם מגוון ריחות וטעמים, למדו על צמחי מרפא ונהנו מחליטת תה. בהמשך, ביקרו ב"אתר אשכול", מרכז המבקרים של מקורות המים בישראל, שם שמעו על סיפור המים הארצי תוך משחקי חוויה. לאחר מכן הגיעו לנהלל שם שמעו את סיפור המקום, את ארוחת הצהריים אכלו בקיבוץ גניגר ולסיום סיירו במוזיאון ראשית ההתיישבות הממוקם בקיבוץ יפעת.

כאמור, בעיר כפר סבא פועלים רבות למען תושבים כבדי ראייה ומתקיימות במהלך השנה פעילויות תרבות ופנאי רבות. אחת לחודש בימי שני בערב לוקחים חלק בהרצאה, בהצגה או במופע מוסיקלי. אחת לשבועיים בימי רביעי בבוקר פועלת קבוצת תמיכה ייחודית, וביום זה בשעות הערב פועלת קבוצת הליכה בפארק העירוני. כמו כן, מתקיימים חוגים ייחודיים, ובקרוב צפוי להיפתח חוג לאנגלית מדוברת.

רוזי נוימן, מ"מ מנהלת אגף קהילה, רווחה ונוער, "אנו עושים ככל שניתן על מנת לאפשר לאוכלוסייה מיוחדת זאת  ליהנות ממגוון פעילויות תרבות, פנאי והעשרה. הפעילות מלווה על ידי שתי עובדות סוציאליות מטעם האגף, רינת שוחט וכוכי עובדיה, אשר עושות לילות כימים לדאוג לאוכלוסיית כבדי ראיה מתוך מחויבות ומקצועיות, ולהעניק להם אור בעולמם".