כפר סבא: עיר "אפס פסולת" הראשונה בישראל

כפר סבא: עיר "אפס פסולת" הראשונה בישראל

5/12/2017

עיריית כפר סבא יוצאת במהלך פורץ דרך, ובשבוע הבא תקיים אירוע הסברה במסגרתו תתבשל השקשוקה הטבעונית הגדולה בעולם

אירוע 0 פסולת

עיריית כפר סבא, אגף איכות הסביבה, בשיתוף החברה הכלכלית לפיתוח כפר סבא משיקים את מהלך "אפס פסולת" אירוע לכל המשפחה שימשך שלושה ימים במהלך חופשת חנוכה. בתוך כך, מזמינה את תושבי העיר לבשל עם השף צ'ארלי פדידה את השקשוקה הטבעונית הגדולה בעולם. במתחם יתקיים שוק קח-תן ענק בו מוזמנים כל תושבי העיר להציע מרכולתם, בסימן "פסולת של אחד הוא האוצר של האחר".

האירועים יפתחו ביום ג' ה- 12.12 במרתון בנייה ירוקה, ויגיעו לשיאם ביום חמישי ה- 14.12 בשעה 17:00 ברחבת קניון ערים, שבמהלכו יתקיימו, בנוסף לבישול השקשוקה ולשוק קח-תן, מגוון פעילויות לכל המשפחה

את אירועי "אפס פסולת" יפתח מרתון בנייה ירוקה שיתפרס על פני שלושה ימים, ובמהלכו יקימו אדריכלים, מעצבים, אנשי סביבה וסטודנטים מבנים שונים מחומרים ממוחזרים או כאלה שמדגימים חשיבה ופתרונות מקיימים בבית. ביום חמישי באירוע המרכזי תכריז וועדת שיפוט, המורכבת מבכירים מהשורה הראשונה של הבניה הירוקה והקיימות בישראל, על המבנים הזוכים ותעניק את פרסים.

כאמור, באירוע המרכזי יבשל השף צ'ארלי פדידה יחד עם תושבי העיר את השקשוקה הטבעונית הגדולה בעולם, שעשויה כולה מעודפי מזון ומבושלת במחבת ענקית שנבנתה במיוחד לאירוע. כמו כן, ביום זה מוזמנים כל תושבי העיר להציע מרכולתם בשוק קח-תן ענק, ויפעלו תחנות יצירתיות ומיוחדות לילדים בכל הגילאים, ביניהם: הכנת סינרי עבודה בשימוש חוזר, ציור על שמשוניות משומשות, משחקי חוץ, הדלקת חנוכייה גדולה ועוד.  יתרה מזאת, יפעלו דוכני הסברה ורישום לפרויקטים עירוניים, בין היתר: חדש תחת השמש, אפונים ועוד.

חשוב לציין כי עיריית כפר סבא כחלק מחזונה לעיר ירוקה ומקיימת מובילה מזה מספר שנים מהלכים לצמצום פסולת להטמנה. המהלך החדש נועד למצב את כפר סבא כעיר "אפס פסולת" הראשונה בישראל, ולהיות חלק מהמגמה העולמית. עיר אפס פסולת היא גישה המובלת על ידי העירייה בשיתוף עם התושבים, מערכת החינוך, העסקים והמגזר הפרטי לקידום צרכנות נבונה, ניהול יעיל של משאבים ומניעת בזבוז, שימוש חוזר ומחזור - וכל זה במטרה להפחית כמויות פסולת להטמנה.

איתי צחר, המשנה למנכ"לית העירייה, "כיום רשויות בישראל מוציאות מאות מיליוני שקלים על טיפול בפסולת. עיריית כפר סבא מציבה לעצמה יעד להפחית את הפסולת המועברת להטמנה ולפנות משאבים רבים אלה לטובת הציבור והפעילות בעיר, בין היתר לחינוך, לתרבות, לחוגים ועוד. אנו מזמנים אתכם התושבים להיות שותפים באתגר זה ולשפר את איכות החיים בעיר".

אלעד קנדל, מנכ"ל החברה הכלכלית לפתוח כפר סבא, "אני שמח להזמין את תושבי העיר והסביבה לאירוע מיוחד אשר בנוי מרצף של התרחשויות בזירה מרכזית אחת בלב העיר. אירוע ההשקה למהלך "אפס פסולת" הוא צעד משמעותי שנוגע בתחומים רבים בחיינו כתושבים ומכאן גם הבחירה לעסוק במגוון נושאים באירוע אחד. בשנה האחרונה יזמנו מספר פרויקטים ירוקים וסביבתיים דוגמת: "אפונים-עירוני בריא" ו"חדש תחת השמש". בשיתוף עם אגף איכות הסביבה יצאנו במכרז לפינוי פסולת בניין, מהלך אשר יביא לחסכון כספי עבור העיר ומנגד ואף חשוב מכך להפחתה משמעותית בזיהום והגדלת חומרי הגלם המגיעים למחזור".