מסורת עירונית חדשה: אליפות כושר קרבי לנבחרות תיכוני כפר סבא ע"ש סרן טל עומרי

מסורת עירונית חדשה: אליפות כושר קרבי לנבחרות תיכוני כפר סבא ע"ש סרן טל עומרי

6/12/2017

200 תלמידים ותלמידות מנבחרות תיכוני העיר לקחו חלק בתחרות, שבה זכתה נבחרת תיכון רבין

משפחת עומרי ועיריית כפר סבא יזמו מסורת עירונית חדשה בעיר, אליפות כושר קרבי לתיכונים ע"ש סרן טל עומרי, שהתקיימה לראשונה ביום שישי האחרון בשיתוף רכזי החינוך הגופני בבתי הספר. מטרת הפרויקט להדגיש ולקדם ערכים ספורטיביים וערכיים בקרב התיכוניסטים, ולעודד התנדבות ליחידות קרביות ולשירות משמעותי בצה"ל. בתחרות זכתה נבחרת תיכון רבין, ואת המדליות לכלל המשתתפים חילקו אחיו של טל, שחר ותום- לי.

באליפות, שהתקיימה באצטדיון המשותף, השתתפו נבחרות מ- 4 תיכונים בעיר: כצנלסון, גלילי, הרצוג ורבין, שהתחרו בתחנות של כושר קרבי. במקום הותקנו מתקנים מיוחדים לכושר קרבי שדורשים לא רק כושר גופני גבוה כי אם גם ערכים של עזרה הדדית ושיתוף פעולה. לכל נבחרת הצטרפו נציגים מיחידת מגלן בצה"ל שהגיעו במיוחד לסייע, והיוו דוגמא למוטיבציה גבוהה ולעבודת צוות. בני הנוער הפגינו רמת כושר גבוהה, אך ההפתעה הייתה, ללא ספק, ביכולת הבלתי מתפשרת של הבנות, שנלחמו ולא ויתרו על אף מתקן על אף רמת הקושי.

סרן טל עומרי, גדל והתחנך בעיר כפר סבא, בתיכון למד בבית החינוך ע"ש ברל כצנלסון. לאחר מכן, התגייס לשירות צבאי ביחידת העילית, סיירת מטכ"ל ובהמשך היה לוחם ומפקד ביחידת "מגלן". במהלך חייו עסק טל בספורט כאורח חיים. באצטדיון בו התקיימה האליפות, החל טל את מסעו בשקט ובקסם אישי, כבש את יעדיו בריצה תמידית קדימה, עד שנפל לפני שש שנים וחצי במהלך תרגיל של היחידות המיוחדות.

שלומית עומרי, אמא של סרן טל עומרי, "כושר קרבי הוא לא רק פיתוח מסת שריר, עבודת סבולת לב ריאה, גמישות וקואורדינציה. כושר קרבי דורש גם חוסן פיזי ונפשי, ביטחון עצמי ויכולת לתפקד גם במצב של עייפות ובתנאים של אי- ודאות. את הניצחון לא תוכלו להשיג לבד, אלא בשיתוף פעולה ובעבודת צוות מאומצת ומאתגרת. ערכים של ערבות הדדית ועזרה אינם ערכים שמתחילים ונגמרים בצבא, אלו ערכים שמכתיבים מציאות, ויוצרים דרך חיים בכל נקודת זמן, גם בזו שבה אתם נמצאים היום".

אשרת גני גונן, מנכ"לית עיריית כפר סבא, "האליפות הספורטיבית היא יוזמה של שלומית ואייל עומרי- ההורים של טל ושל שאר בני המשפחה, שביקשו להנציח את דמותו בהתאם לערכים שהובילו אותו לאורך חייו- ערכים של הישגיות, ספורטיביות, יחד עם התנדבות ואהבת הארץ. סרן טל עומרי שרת ביחידות העילית של הצבא ואני רואה בהנצחה שלו- באליפות הכושר הקרבי לתיכונים- הנצחה חיה לדמותו ולמורשתו כחייל וקצין. כפר סבא היא עיר שמקדמת פעילות גופנית כחלק מדרך חיים בריאה ומקיימת ואנו משקיעים רבות בקידום ערכים אלה. יחד עם זאת אנו מקדמים גם ערכים של התנדבות וגיוס לצה"ל. ולראייה 86% מבני הנוער שלנו מתגייסים לצבא, אחוז גבוה מהם לתפקידים משמעותיים".

ד"ר טובי רוזנברג, מנהל בית החינוך ע"ש ברל כצנלסון, "דרכו של טל מאירה את דרכנו שלנו. הובילו, אתגרו את עצמכם, התמודדו עם קשיים, שאפו למצוינות ולשירות משמעותי בבטחה ובשלום".