תושבי כפר סבא קבעו: אמנים מקומיים ייקחו חלק באירועי השנה

תושבי כפר סבא קבעו: אמנים מקומיים ייקחו חלק באירועי השנה

7/12/2017

עיריית כפר סבא פתחה לאחרונה במהלך שיתוף ציבור "כיצד היית רוצה לציין את אירועי השנה בעיר", בו לקחו חלק 1,148 תושבים

ומתוכו עלו 4 תובנות עיקריות שיהוו חלק מרכזי בקביעת תכנית התרבות והפנאי העירונית

תמונה נושאית

1,148 תושבים השתתפו בסקר שיזמה עיריית כפר סבא, בהובלת אגף התרבות, ובשיתוף אתר "תובנות" שארך שבועיים במטרה לאפשר לתושבי העיר להיות שותפים בבחירת אירועי השנה בעיר, שבמרכזם אירועי יום העצמאות: 70 שנה למדינה ו- 115 שנה לכפר סבא. מתוך הסקר נולדו 4 תובנות מרכזיות: קיום האירועים במבנים היסטוריים, שיתוף אמנים מקומיים, פעילויות המפגישות קהל מגוון ופיזור האירועים ברחבי העיר. האמנית היחידה ששמה חזר ועלה בתשובות התושבים היא הזמרת ריטה.

מתוך הסקר עלו כאמור, 4 תובנות מרכזיות. ראשית, תושבי העיר מעוניינים לציין את אירועי 115 השנים לעיר באופן שישקף את תולדות העיר וייצור חיבור להיסטוריה המקומית. כמו כן, כדי לחגוג את השפע שמציעה העיר, יש לשלב באירועים אמנים, נגנים, שחקנים ורקדנים תושבי העיר. שלישית, לספק פעילויות שמפגישות קהל מגוון, כך שיהיו מרחבים חדשים לתושבים להכיר אחד את השני. לבסוף, פיזור האירועים בשכונות, ולקיים גם אירועים המותאמים לצביון השכונתי. עוד עלה יצירת אירועים ופעילויות המותאמים למשפחות, לנוער ולצעירים.

הסקר המדובר מגיע בהמשך לשיתופי ציבור נוספים שנערכו בעבר, מתוכם נולדו: פעילויות ואירועים חדשים בעיר, שבילי אופניים, גינות מספרות ורבים נוספים. לטובת הסקר המדובר הוקם אתר ייעודי אליו שאפשר לכל תושב לכתוב באופן חופשי את רעיונותיו כמו: אמנים, מסיבות, פעילויות לילדים ולכל המשפחה, תכנים, הרקדות, שיפור פעילויות קיימות ועוד. נציגי אגף התרבות קיימו דו שיח עם התושבים באמצעות משוב על מנת להגיע לתובנות המתאימות.

יאיר משיח, מנהל אגף התרבות ומנכ"ל החברה לתרבות ופנאי, "אגף התרבות והחברה לתרבות ופנאי, בתמיכת הנהלת העירייה, ביצעה הליך היוועצות שני עם תושבי העיר בנוגע לחיי התרבות והפנאי בעיר. מתוך למעלה מאלף מבקרים עלו כ- 500 תשובות שמתוכם צוות אגף התרבות יצר 4 תובנות מרכזיות לתכנית העבודה השנתית לשנת 2018. האירועים לאורך השנה הקרובה, לרבות חגיגות יום העצמאות ו- 115 לעיר, יהיו בעלי תכנים שיתנו מענה לרוח הדברים שעלו מהליך ההיוועצות. אני מודה לתושבי העיר שלקחו חלק במהלך זה".