הרחובות המוביל ונחליאלי נפתחו לתנועה

1/11/2016

פתיחת הרחובות נעשית במסגרת העבודות לשדרוג מערכת הניקוז במקום
מדובר ברחוב שהיה חסום בקטע זה בשל עבודות לשדרוג מערכת הניקוז באזור

עיריית כפר סבא באמצעות החברה הכלכלית, הודיעה כי רחוב נחליאלי המתחבר עם רצועת המוביל נפתח לתנועה. קטע זה היה חסום עד כה בשל עבודות להחלפת הצנרת ושדרוג מערכת הניקוז ברחוב המוביל שטרם הסתיימו.

נזכיר כי בחודשים האחרונים, מבצעת העירייה באמצעות אגף ההנדסה וחברה הכלכלית, עבודות שדרוג משמעותיות במערכות הניקוז ברחוב המוביל מרחוב נחליאלי ועד לרחוב בן יהודה. במסגרת העבודות, מוחלף קו הניקוז לקוטר 1.80 המאפשר קליטת מים משמעותית מאזור השדות ומושב צופית ועל מנת למנוע ולצמצם הצפות ברחוב קדומים, אזור שהוצף בחורף אשתקד.

יודגש כי עבודות אלו הינם חלק מתכניות ניקוז משמעותית עליה החליט ראש העיר לאחר ההצפות הרבות מהם סבלו התושבים בחורף אשתקד. עבודות אלו מצטרפות לעבודות נוספות שהסתיימו לא מכבר; ברחוב אנצו סירני הסתיימו עבודות ניקוז  שמהוות את שלב א וב' מתחנת הדלק ברוש ועד לרחוב קיבוץ גלויות. כמו כן, בימים אלה מתקדמים לעבר סיום עבודות ניקוז וביוב בין רחוב מרכוס לרחוב טשרניחובסקי. בנוסף, מתבצעות עבודות ניקוז וביוב מקיפות ושדרוג שטח ציבורי פתוח אשר כוללים שבילי אופניים, מדרכה גינון ותוארה בשיכון העלייה בין רחוב אוסטרובסקי ועד רחוב קורצא'ק.

יהודה בן חמו ראש העיר כפר סבא:  "פתיחת רחוב נחליאלי לתנועה מסמל את התקדמותנו בביצוע העבודות ברצועת המוביל. עם בואה של עונת הגשמים אנו פועלים במרץ לסיום העבדות לקראת בואה של עונת הגשמים. שינוי האקלים הביאו לכך שעוצמות הגשם בשנים האחרונות הן חזקות יותר ובטווחי זמן קצרים יותר. מערכות שהתאימו לתנאים אקלימיים לפני 20 ו - 30 שנים לא בהכרח עונות על הדרישות היום ועל כן אנו משדרגים את המערכות באופן קבוע".

לוח מרקט כפר-סבא