שווה להיות גמלאי בכפר-סבא!
תפריט ראשי- רווחה
דלג על תפריט ראשי- רווחה
מה חדש?
דלג על מה חדש?

מה חדש?

שווה להיות גמלאי בכפר-סבא!

שווה להיות גמלאי בכפר-סבא! (הגדל תמונה)

• גימלאים מעל גיל 70 זוכים בחנייה חינם.
• במסגרת זאת, ניתנים באופן קבוע הנחות לכל מופעי המינויים של 25-30% ממחיר מלא, למופעים שמחירם נמוך מלכתחילה(מסובסד) ניתנת הנחה מיוחדת כפי שניתן לחברי ארגונים אחרים כגון חבר הסתדרות וארגון המורים ועוד.
• בניית מועדון סרקין
• שיפוץ ושדרוג מועדונים כדוגמת: מועדון "כיסופים". במועדון "נחשון" תיבנה קומה נוספת ואף מעלית" .
• מיזם מופעי אמנים וותיקים למען אזרחים וותיקים בחינם.
• העמדנו לרשות המשתמשים את אולמות המחול בקרית ספיר המחודשת. האולמות ממוזגים, מצוידים במיטב החידושים.
• מגוון פעילויות לקשישים כמופעי תרבות, הרצאות, פעילויות חודש הקשיש
• העברת המידע לאוכלוסיה הוותיקה – מדריך זכויות והטבות.
• פעילות למען ניצולי השואה – בר מצווה בכותל
• תשומת לב ייחודית לבני גיל השלישי- הפקת חודש הזקו, במסגרתו מתקיימות פעילויות
• תרבות ופנאי, ימי עיון בשיתוף העמותה למען הקשיש ודיורים מוגנים בעיר.
• טיול "והדרת פני זקן"- מידי שנה
• "רב שיח בין דורי" כל שנה בערב יום השואה לכל הדורות לשם הנחלת מסרי השואה לדורות הבאים.
• הוקמה "קהילה תומכת ג". נוספה לתכנית קהילה תומכת א' וב'
• קבוצת תמיכה לבני משפחה של חולי אלצהיימר ופרויקט "כשרים וקשורים"
• התקיים תיאטרון "עדות" של ניצולי שואה ותלמידי חטיבת הביניים "אלון".
• "בחזרה לבית ספר" חברים ממועדון ניצולי שואה "מפגש בכפר"  חזרו ללמוד ביחד עם תלמידי אורט שפירא.
• פרויקט ח.י.ל : "אורח חיים בריא לגמלאים"- פרויקט למניעת נפילות בסביבה הביתית של קשישים בשיתוף עירית כפר סבא, העמותה למען הקשיש וחברת תרופות "טבע".
• הפקת ביטאון רבעוני בעיניני בריאות
• קבוצות מתעמלות בתחומים רבים מותאם לאוכלוסיה המבוגרת בפריסה עירונית (יוגה, פלדנקרייז, התעמלות בונה עצם, הידרותרפיה).
• פעילות חוצות: טי צ'י  הליכה נורדית ופטאנק. נוסדה נבחרת פטאנק שמייצגת את כפר סבא בתחרויות מחוזיות וארציות וגורפת הרבה מאוד ניצחונות. כפר סבא מארחת קבוצות מאיזור השרון.
• ימי עיון ממוקדים בתחום של פעילות קוגניטיבית, תקשורת בינדוריית, פעילות קבוצות וסדנאות, סדנאות וקבוצות בנושא תקשורת בינאישי, תפקיד הסבא/סבתא  במשפחה המורחבת, העצמה ומודעות עצמית, שמיעה, ראיה, שווי משקל, מניות בגיל המבוגר, בעלי חיים כמקדמי בריאות.
• פרויקט שביל ישראל. עד כה התקיימו 6 סיורים בקטעים שונים של שביל ישראל. משתתפים כ 100 איש.
• נערכות בדיקות סינון שמיעה, ראיה ושיווי משקל במועדוני קשישים ובשיתוף מרפאות קופ"ח כללית ומכבי.
• ימי תנועה וספורט בפארק העירוני.

העבודה במחלקה לטיפול באוכלוסיה המבוגרת ב-5 השנים האחרונות

- מתן מענה מקצועי טיפולי ל- 2870 משפחות של קשישים המטופלות באופן ישיר במחלקה על פי חוקי ונהלי הת.ע.ס  וערכי העבודה הסוציאלית.
- בנוסף אנו בקשר עם עוד 1000 קשישים: במועדוני הקשישים שהמחלקה מפעילה, בפרויקטים הקהילתיים השונים ומתנדבים רבים.
- פעילות עשירה, מגוונת ומתחדשת ב- 6 מועדונים לקשישים עצמאיים.
- 2007 -הוקמה "היחידה לטיפול באלימות נגד קשישים" המפעילה קבוצות של קשישות הסובלות מאלימות ונותנת טיפול פרטני ומשפחתי בתחום.
- 2010 – הקמת "צוות אל אלימות אזורי" בנושא קשישים בשותפות "יד ריבה" ומשרד הרווחה.
- 2011- עבודה קבוצתית עם אלמנות
- 2012- עבודה קבוצתית עם סבים/ות שכולים וקידום הנושא ברמה קהילתית וארצית.
- 2013- עבודה קבוצתית עם בני זוג מטפלים עיקריים
- 2012-2013- סדנת פרישה לעובדי העירייה בשותפות עם טלי שלמה
- 2011-2012  - תיאטרון קהילתי במועדון "עליה" העלאת הצגה: "נולדו לרקוד".
- 2012 – הקמת שרות חדש במחלקה: מיצוי זכויות לניצולי שואה של עמותת "אביב" לניצולי שואה
- 2012-2013 – פרויקט בר מצווה לניצולי שואה יחד עם תלמידי כצנלסון, העמותה למען הקשיש, הקרן למורשת הכותל, משרד הרווחה ואשל- ג'וינט
- 2013- בניית מועדון סירקין החדש
- 2013- אשורים ותכנון מרכז יום נוסף אחרי שהעירייה הקצתה קרקע לכך.
- 2012-2011 – פעילות ב"יום המעשים הטובים" של מועצת הנוער למען קשישי העיר ושל מרכז חינוך תיכון אורט: חלוקת חוברת זכויות לקשישי העיר ופעילויות רבות במועדוני קשישים.
- 2013- עומדת להיפתח "סדנת תעסוקה" לגמלאים בשיתוף אשל- ג'וינט והעמותה למען הקשיש
ב"בית רייזל".

חדש שירות 106 גם בדיגיטלי