בוחרים באפליקציה ומשפיעים!

בוחרים באפליקציה ומשפיעים!

16/01/2014
בוחרים באפליקציה ומשפיעים! (הגדל תמונה)
  • לראשונה בארץ יוכלו תושבים להשפיע אונליין על קבלת ההחלטות העירונית באמצעות הצבעה בסקר מיוחד באפליקציה של עיריית כפר סבא.

גן גיבורי ישראל הנמצא במרכז העיר כפר סבא משתדרג ותושבי העיר יוכלו להחליט מה יוקם במקומו- אם תקום במקום גינת כלבים, גינה חקלאית, גינת משחקים, האם יוצבו שם מתקני כושר או ישתלו בו דשא ופרחי נוי?

את שאלת הסקר החשובה הזאת ועוד רבות כמוה ניתן למצוא מידי שבוע באפליקציה העירונית של עיריית כפר סבא, שהושקה בשבוע האחרון. האפליקציה הינה אפליקציה חדשה ומתקדמת שמקדמת את תהליך קבלת ההחלטות העירוני יחד עם התושבים תוך הליך שיתוף ציבור דמוקרטי. האפליקציה מנוהלת על ידי מנהל הניו מדיה בעירייה, דותן חנסנסון, ומאפשרת לעובדי העירייה להתייעץ עם התושבים לגבי דילמות, שאלות והתלבטויות המתעוררות  במהלך העשייה העירונית והתושבים מוזמנים לחוות את דעתם  ולבחור את התשובה המועדפת עליהם באמצעות הסמארטפון.  השאלות יתחלפו מדי שבוע ויעסקו במגוון רחב של תחומים כגון איכות הסביבה, ניקיון העיר, הנדסה, איכות חיים, תרבות ועוד.

בימים אלו השאלה המופנית לתושבים היא: "גן גיבורי ישראל במרכז העיר משתדרג. מה את/ה רוצה שיוקם בו?"  גן גיבורי ישראל הינו גן ציבורי שקיים זה שנים רבות, אך בעקבות עבודות פיתוח במקום נוצרה הזדמנות לפתח חלק נוסף בו. כעת, לפני ביצוע תכניות הפיתוח במקום בחרה העירייה לפנות אל התושבים ולהציע להם להשפיע על אופיו העתידי של המקום באמצעות בחירה בין ארבע אפשרויות.
לאחר הורדת האפליקציה של עיריית כפר סבא יש להיכנס לסקר השבועי (בתחתית העמוד - תחת הכותרת - מה דעתך?). האפשרויות מוצגות כתמונות עם תוצאות שמתעדכנות בזמן אמת, רק שבסוף התהליך במקום שהמסך יורם, כמו בשעשועוני טלוויזיה מוכרים,  התושבים ימצאו את עצמם בוקר אחד עם גינה חדשה לפי בחירתם.
דותן חנסנסון מסר כי בנוסף באפליקציה החדשה של עיריית כפר סבא ניתן למצוא מתקני מחזור ליד הבית, ניתן לצלם מפגעים בזמן אמת למוקד 106, להתעדכן באופן יום יומי על האירועים בעיר, למצוא עבודה, יד שניה, להתנדב, לבחור כלב לאימוץ ולקבל הטבות והנחות לתושבי העיר. כמו כן, ניתן  לשתף חברים בפייסבוק העירוני , להירשם לניוזלטר החודשי המופק עבור התושבים ועוד.  השקת האפליקציה הייחודית הינה חלק נוסף מהאסטרטגיה התקשורתית של העירייה שמטרתה להנגיש את שירותי העירייה עבור התושבים ולאפשר לתושבים ליצור קשר ישיר עם גורמי העירייה ולהתעדכן בכל מקום וזמן.  האפליקציה נתמכת על ידי כל סוגי הסמארטפונים, ניתנת להורדה בחנויות האפליקציות.  השירות הינו חינמי וללא תשלום.

לוח מרקט כפר-סבא