הארגון הבינלאומי "מועצת ערים חכמות" הכתיר את כפר סבא כעיר ירוקה וחכמה

אבגדהוש

הארגון הבינלאומי "מועצת ערים חכמות" הכתיר את כפר סבא כעיר ירוקה וחכמה

את הקשר עם הארגון יזם מנהל הדיגיטל בעירייה, דותן חנסנסון.
2/06/2014
הגדל תמונה
  • הארגון מאגד בתוכו חברות מהמובילות בעולם וכתב במגזין היוקרתי של הארגון כי "כפר סבא, אחת הערים הירוקות והחכמות שאולי לא שמעתם עליה"
  • בנוסף פרופ' בויד כהן, חוקר המתמחה בערים חכמות וחדשנות צייץ בטוויטר הפרטי שלו את סרט התדמית של כפר סבא והתלהב מהעיר

הארגון הבינלאומי Smart Cities Council "מועצת ערים חכמות" סיקר את העיר כפר סבא במגזין היוקרתי שלו, שם נכתב כי: "כפר סבא, אחת הערים הירוקות והחכמות שאולי לא שמעתם עליה". הארגון סוקר בכתבה את כפר סבא ואת תהליך ההאצה של העיר בשנים האחרונות בתחום עיר ירוקה ועיר חכמה. "מועצת הערים החכמות" היא קואליציה בינלאומית של חברות, ארגונים ומומחים מובילים, שהוקמה כדי להאיץ את המעבר לערים חכמות, ברות קיימא.
מנהל הניו מדיה בעירייה, דותן חנסנסון, יזם את הקשר עם הארגון ומסר כי הארגון הבינלאומי מאגד בתוכו את חברות הטכנולוגיה המובילות בעולם ומייעץ ליותר מעשרות אוניברסיטאות מובילות, מכוני מחקר, מעבדות לאומיות, בנקים לפיתוח, קבוצות תמיכה וארגוני סטנדרטים מכל רחבי העולם. הארגון שם לו לדגל לקדם בעולם את תחום "ערים חכמות" ובין השותפים לארגון: מיקרוסופט, אינטל, IBM, מאסטרקרד ועוד.
בכתבה נכתב כי "העיר כפר סבא הממוקמת במרכז ישראל, לקחה הרבה צעדים שאפתנים כדי להתגבר על האתגרים ובמטרה להכיל את תושביה. כפר סבא היא אחת הערים הירוקות המובילות בישראל הנמדדת על מאמציה בשימוש יעילות באנרגיה, הפחתת פליטת גזי חממה, בנייה ירוקה, חינוך סביבתי, טיפול בשפכים, תחבורה ציבורית ועוד...". בנוסף נאמר כי "העיר מספקת אפליקציית מדיה חברתית שמאפשרת לתושבים לבחור את זמן הפנאי המועדף עליהם באירועים מיוחדים. האפליקציה כוללת פיצ'ר מיוחד של נסיעות משותפות להפחתת עומס התנועה והזיהום".
כמו כן, לאחרונה פרופ' בויד כהן, חוקר המתמחה בערים חכמות וחדשנות צייץ בטוויטר הפרטי שלו את סרט התדמית של העיר כפר סבא, פרויקט עירוני שקידם דותן חנסנסון, וכתב: "סרטון פרומו יפה של העיר כפר סבא, עיר של 100,000 תושבים במרכז ישראל" והוסיף לסרטון תיוג של כפר סבא כעיר ירוקה ועיר חכמה. פרופ' בויד כהן הוא מי שהמציא את המדד והדירוג "הערים החכמות ביותר בעולם" והוא מוכר בעולם בגלל הדירוגים שלו ל"ערים חכמות" וגם פיתח את המודל "גלגל העיר החכמה" המכיל את המטרות העיקריות של עיר חכמה ואת מדדי הביצוע.

דותן חנסנסון

ציוץ הטוויטר של פרופ' בויד כהן