ראש העיר כפר סבא במכתב תקיף לראש המועצה האזורית בדרום השרון :"זרז את בניית מתקן טיהור השפכים החדש"

15/06/2016

ראש העיר כפר סבא, יהודה בן חמו, שיגר הבוקר (ג') מכתב בהול לד"ר מוטי דלג'ו, ראש המועצה האזורית דרום השרון, בנוגע לתופעת היתושים והריחות אשר מגיעים ממתקן השפכים הישן. בבדיקה מקצועית שנערכה התברר כי מתקן מהווה קרקע לדגירת יתושים וקיימת סכנה ממשית לבריאות הציבור.

במכתבו טוען ראש העיר יהודה בן חמו: "בעקבות ביקורת שביצע מנטר של עיריית כפר-סבא בשטחים של דרום השרון בסמוך לקיבוץ ניר אליהו נמצא כי קיימת דגירת יתושים משמעותית המשפיעה על כל האזור ובכללה העיר כפר-סבא". עוד ציין ראש העיר: "לא נוכל להמתין למועד סיום העבודות במחצית 2017 ולכן אנו דורשים שהעבודות יתקיימו בלילות על מנת לקצר משמעותית את לוחות הזמנים".
ראש העיר הוסיף וציין, כי: "לאור התקלות הרבות שקרו בתפקוד מתקן טיהור השפכים שנבעו מתקלות במערכת ההולכה והאגירה של השפכים המטופלים ולאור העומס הבלתי נתפס של הקיבולת שלו, יש צורך בזירוז לוחות הזמנים של גמר בניית מתקן טיהור השפכים החדש". כמו כן, "הדבר מסכן את בריאות הציבור, שכן יתושים מעבירים מחלות זיהומיות, בנוסף גלישת השפכים מחלחלים למי התהום ומשביתים את בארות האזור. תושבים בשכונה המזרחית בכפר-סבא סובלים מצריבות בעיניים, תחושת מחנק ומפגעי ריח. אנו משקיעים את מיטב הכוחות למיגור ומניעה של תופעת היתושים והריחות אך מדובר בבעיה סביבתית אשר מהווה סכנה ממשית לבריאות הציבור".

בבדיקה שביצעה עיריית כפר סבא הובן כי קיבולת מתקן טיהור השפכים הישן של דרום השרון עומד על 6,000 קוב שפכים, אולם בפועל מוזרמים אליו כ-22,000 קוב. מאחר והמתקן אינו מצליח להכיל את כמויות השפכים הרבות ואף מתקיימת גלישת שפכים לשטחים פתוחים המתנקזים לאזור הירקון.

לוח מרקט כפר-סבא