בית הספר אופירה נבון הוכרז כבית ספר 'נאמן שימור' מטעם המועצה לשימור אתרי מורשת בישראל
דלג על מה חדש?
מה חדש?

מה חדש?

אבגדהוש

15/06/2016

כיתת מחוננים מד'-2 מבית החינוך ע"ש אופירה נבון בעיר כפר סבא, השתתפה בפרויקט "שימור אתרי מורשת" בכפר סבא. הפרויקט החל בתחילת השנה והתקיים במוזיאון העירוני. את תוצרי הפרויקט ומה שלמדו התלמידים במהלך כל השנה, הציגו התלמידים בתערוכת מייצגים ייחודית שהתקיימה בערב שיא חגיגי במוזיאון העירו ני בשבוע שחלף.
במסגרת התכנית, הגיעו התלמידים מידי שלושה שבועות ללמוד שיעורי מולדת במוזאון והרחיבו את האופקים בכל הקשור להיסטוריה של העיר כפר סבא והמבנים ששרדו מראשיתה. כמו כן, למדו התלמידים ארכאולוגיה של אזור השרון ונחשפו למידע על מיקומה וסיפורה הייחודי של כפר סבא, על דרך הים ההיסטורית ונסיבות התפתחותה של העיר מהעת העתיקה ועד היום. כמו כן חקרו התלמידים כיצד משמרים את המורשת הבנויה שלנו, מהם הקריטריונים לשימור אתרים היסטוריים, חשיבות השימור, סקירה של אתרים היסטוריים בעלי חשיבות בכפר סבא שכדאי וראוי לשמר. בהמשך, התחלקו התלמידים לקבוצות לפי אזורי מגורים ובחרו בשכונה בה הם גרים.
שיא התכנית הוצג בערב גאלה חגיגי שהתקיים במוזיאון העירוני ובו הציגו ילדי הכיתה  את המיצגים ורקע היסטורי של כל אתר, כל הנוכחים התרשמו כי הילדים עברו תהליך משמעותי ויוצא דופן והבינו מדוע חשוב לשמר את ההיסטוריה, מה ניתן ללמוד ממנה וכיצד שימור ערכים ומבנים מחזק את הקשר אל שורשינו ואת תחושת השייכות.
הערב התקיים בהשתפות הורי הכיתה, מחנכת הכיתה, מנהלת בית החינוך ע"ש אופירה נבון הגב' לילך ביטי, ארכיאולוגית דורית עוז ואורית צוף מפתחת התוכנית במוזיאון כפר סבא. בסוף הערב, ציפתה לכולם הפתעה מרגשת במיוחד, הגיעה נציגה מהמועצה לשימור אתרי מורשת בישראל והעניקה תעודה לבית חינוך ע"ש אופירה נבון כבית ספר 'נאמן שימור'. כמו כן, ימשיכו ילדי הכיתה גם בשנה הבאה לפתח את הנושא. שיתוף הפעולה עם המועצה לשימור אתרים צפוי להניב קטלוג עבודות בעריכת המוזיאון ובמימון המועצה. הקטלוג יציג את עבודות התלמידים בעקבות חקר אתרי מורשת בעיר כפר סבא.
יהודה בן חמו ראש העיר כפר סבא: "אני גאה בתלמידים ובעבודת החקר שעשו ואני בטוח שהעבודות שלהם ילמדו אותנו על פרקים חדשים בהיסטוריה העירונית שטרם הכרנו. זו הזדמנות להודות למנהלת בית הספק לילך ביטי ולכל הצוות החינוכי, לצוות המוזיאון ברשותה ש ירדנה ויזנברג ולכל מדרכים שהתוו לתלמידים הדרך בלמידה על מורשת העיר שלנו".
לילך ביטי מנהלת בית החינוך אופירה נבון: "התעודה שהוענקה לנו מהמועצה לשימור אתרי מורשת בישראל מוכיחה את הלמידה המשמעותית של התלמידים ואין גאה ממני על כך".

לוח מרקט כפר-סבא