חדש: שאלון ייחודי יסייע בזיהוי לקויות למידה והפרעות קשב בקרב בוגרים

17/07/2016

מדובר בשאלון המספק אינדיקציה ראשונית לגבי סוג הקשיים, השכיחות שלהם ומידת החומרה

• השאלון הינו עוד צעד במסגרת התכנית העירונית לקידום לקוי למידה וקשב

אתם חושדים שיש לכם לקות למידה והפרעת קשב וריכוז? אתם חשים קשיים שונים בחיי היום-יום בבית, במכללה או בעבודה ולא בטוחים מה מקורם? אולי הילדים שלכם עברו לאחרונה אבחון ונראה לכם שגם אצלכם ישנם קשיים דומים? עיריית כפר סבא באמצעות חברת מועצת העיר העומדת בראש ועדת היגוי עירונית לקידום לקויי למידה ד"ר דבורה שני, פיתחה שאלון ייחודי אשר יסייע לזהות סימפטומים הקשורים להפרעות קשה וריכוז. בשאלון 30 היגדים 15 מתייחסים ללקות למידה ו-15 מתייחסים להפרעות קשב וריכוז והוא מיועד לאוכלוסייה בוגרת.  השאלון נותן אינדיקציה ראשונית לגבי סוג הקשיים, השכיחות שלהם ומידת החומרה שלהם.  לאחר מילוי השאלון ובמידה והתשובה על יותר מ-75% מהמשפטים חיובית, מומלץ לגשת ולעבור אבחון פורמאלי ומקצועי באחד מהמרכזים המוכרים. תושבים שאובחנו כבעלי הפרעות קשב מהמרכז המקצועי, יכנסו לתכנית העירונית ויזכו ליהנות מסל הטבות ייחודי ומותאם לאוכלוסייה זו.

בנוסף, חוברת מידע עירונית המרכזת את זכויות לקויי הלמידה והקשב בתחומים מגוונים תופץ בקרוב ותהיה זמינה גם באתר העיריה, הכוונה לזכויות בתחום ביטוח לאומי, משרד הכלכלה, משרד החינוך, משרד התחבורה ועוד. בנוסף, השנה תתמקד הועדה באוכלוסיית בוגרים עם לקויות למידה והפרעות קשב ובימים אלה נבנה סל שירותים עירוני עבורם -  השלמת ורכישת השכלה בתנאים מותאמים, שילוב בתעסוקה מותאמת וכן קבוצה חברתית.

כזכור, לפני מספר חודשים, יזמה העירייה מהלך ראשון מסוגו לטובת תושבים בוגרים בעלי לקויות למידה ובעלי הפרעות קשב.  לצורך כך הוקמה וועדה אותה מובילה הפסיכולוגית ד"ר דבורה שני, אשר מסייעת לתושבים רבים מאובחנים וכאלה שטרם אובחנו לזהות את הבעיות ולמצוא פתרון. בשלב הראשון התמקדה הוועדה באוכלוסיית התלמידים עם לקויות הלמידה והקשב. היוזמה החדשה תמקד בשנת 2016 באוכלוסיית המבוגרים, זו שעד כה לא קיבלה מענה מסודר לצרכיה. למעשה, הלקויות מהם סבלו בגיל צעיר כילדים ממשיכות ללוות אנשים רבים גם בהיותם בוגרים ומקשה עליהם להשתלב באופן מיטבי שוק העבודה ובחברה.

יהודה בן חמו ראש העיר כפר סבא: "השאלון הוא עוד צעד בתכנית אשר יינתן כשירות לתושבים ואף יסיע להם בדרך קלה ומהירה לזהות במהירות וללא אבחונים מיוחדים בעיות שהם לא היו מודעים לקיומם. היוזמה בכללותה היא בשורה של ממש לתושבים בגירים אשר מתקשים להשתלב במקומות עבודה ובחברה. אני מודה לד"ר שני על התכנית הנפלאה ובטוח כי התכנית החדשה שהוקמה בשיתוף גורמים מקצועיים רבים, תסייע לרבים תושבי העיר שזקוקים לסיוע מסוג זה".

ד"ר דבורה שני, מחזיקת תיק ליקויי למידה:" מבוגרים רבים חיים כל חייהם בתחושה של החמצה ואינם יודעים 'לשים את האצבע׳ במדויק היכן הבעיה. לפני עשור ומעלה נושא האבחונים היה בחיתוליו ורבים התלמידים שלא אובחנו כלל בשל חוסר מודעות והבנה בסביבת בית הספר ובמשפחה. השאלון מיועד לאיתור ראשוני של הקשיים המאפיינים לקות למידה והפרעת קשב, במידה והתשובה על יותר מ-75% מהמשפטים הינה חיובית, מומלץ לגשת ולעבור אבחון פורמאלי״.

לפרטים נוספים יש לפנות לרכזת הפרויקט הגברת נורית טננבוים, מנהלת המרכז להשכלת מבוגרים בעירייה nuritt@ksaba.co.il

להורדת השאלון:

שאלון "שלושים"- שאלון לדיווח עצמי מבוגרים (pdf)
  שאלון "שלושים"- שאלון לדיווח עצמי מבוגרים (word)

לוח מרקט כפר-סבא