עיריית כפר סבא מקדמת תכנית לתושבים בוגרים בעלי הפרעות קשב וריכוז

מה חדש?

אבגדהוש

עיריית כפר סבא מקדמת תכנית לתושבים בוגרים בעלי הפרעות קשב וריכוז

מדובר ביוזמה חדשה מסוגה שנועדה לסייע לתושבים להשתלב בצורה מיטבית בשוק התעסוקה ובחברה

בימים אלו יוזמת עיריית כפר סבא מהלך ראשון מסוגו לטובת תושבים בוגרים בעלי לקויות למידה ובעלי הפרעות קשב.  לצורך כך הוקמה וועדה אותה מובילה הפסיכולוגית ד"ר דבורה שני, חברת מועצה מחזיקת ציק ליקויי למידה. הוועדה תסייע לתושבים רבים מאובחנים וכאלה שטרם אובחנו לזהות את הבעיות ולמצוא פתרון.
הוועדה לקידום לקוי למידה נוסדה על ידי ד"ר דבורה שני לפני כשנתיים וחצי, בשלב הראשון התמקדה הוועדה באוכלוסיית התלמידים עם לקויות הלמידה והקשב. היוזמה החדשה תמקד בשנת 2016 באוכלוסיית המבוגרים, זו שעד כה לא קיבלה מענה מסודר לצרכיה. למעשה, הלקויות מהם סבלו בגיל צעיר כילדים ממשיכות ללוות אנשים רבים גם בהיותם בוגרים ומקשה עליהם להשתלב באופן מיטבי שוק העבודה ובחברה.

סל השירותים אשר יוצע במסגרת התכנית יהווה מענה לקהילה זו ויאפשר לה להשתלב בשוק התעסוקה ולממש הפוטנציאל שלה. כמו כן, בכוונת הוועדה לפתוח קורסים להשלמה או לשיפור בגרויות וכן קורסים מקצועיים לרכישת מקצוע או תעודת גמר במקצוע רלוונטי. מעבר לכך, יינתן דגש לגבי הנגשת המידע הנוגע לזכויות בביטוח לאומי, התאמות בבחינות שונות והתאמות במבחני תיאוריה בנהיגה.

קידום האוכלוסייה יתמקד בשלושה מישורים, ראשית במישור ההשכלה תתבצע פעילות שתעודד רכישת השכלה ברמת תיכונית או תעודת גמר מקצועית. שנית, במישור התעסוקתי יקודמו הנגשה של מקומות עבודה ושילוב של האוכלוסייה המדוברת בשוק בתפקידים המתאימים לכישוריהם. בנוסף, המישור השלישי יתמקדו בסוגיות החברתיות ובמסגרתו ישנה כוונה לפתוח מועדון חברתי למבוגרים ליקויי קשב בלבד.

בנוסף, בכוונת הרשות לתת את הדעת גם על אותם מבוגרים שמעולם לא אובחנו אך עונים על כל הקריטריונים ומאפיינים הפרעות מסוג זה. בתכנית הינה בשיתוף השירות הפסיכולוגי העירוני, המרכז להשכלת מבוגרים, פרויקט 'אמצע הדרך', ומרכז הצעירים. כמו כן, הוועדה תפעל גם  בשיתוף פעולה ובסיוע משרד הכלכלה ומשרד החינוך. יצוין כי מי שטרם עבר אבחון פורמלי ומסודר תבקש הוועדה לענות על 'שאלון 30' אשר ורכב מ 30 שאלות או סימפטומים שמאפיינים למידה וקשב. במידה והתושב עונה על סימן רב של סימפטומים הוא יומלץ לעבור אבחון.

יהודה בן חמו ראש העיר כפר סבא : אני שמח מאוד על היוזמה ועל מתן המענה והסיוע  לתושבים בגירים אשר מתקשים להשתלב במקומות עבודה ובחברה. אני מודה לד"ר שני על היוזמה ובטוח כי התכנית החדשה שהוקמה בשיתוף גורמים מקצועיים רבים, תסייע לרבים תושבי העיר שזקוקים לסיוע מסוג זה".

ד"ר דבורה שני, מחזיקת תיק ליקויי למידה: "זה הפעם הראשונה שבעיר כפר סבא יינתן שירות לאנשים בוגרים ואני מאוד שמחה על המהלך הזה. זיהיתי כי קיים צורך בקרב הקהילה הבוגרת לספק מענה לאותם אנשים שלא מצליחים להשתלב כראוי במקומות עבודה ואו אנשים שנושרים פעמים רבות ממקומות עבודה ולא יודעים מדוע ".

לוח מרקט כפר-סבא