17/07/2016
כ 50 תלמידים ציינו את סיום פרויקט 'מחשב לכל ילד' בטקס חגיגי שערכה עיריית כפר סבא (הגדל תמונה)

מדובר בפרויקט של המפעל הלאומי החברתי מטעם משרד ראש הממשלה

מטרת הפרויקט לגשר על פערים חברתיים ולאפשר למידה שוויונית

פרויקט 'מחשב לכל ילד' הגיע לסיומו בשבוע שחלף בטקס חגיגי שהתקיים באשכול פיס בעיר. הפרויקט הינו פרי שיתוף פעולה של  עיריית כפר סבא, עם עמותת 'מחשב לכל ילד'. הטקס נערך במעמד ראש העיר יהודה בן חמו, מנכ"לית הרשות הגב' אושרת גני גונן מנכ"לית עמותת 'מחשב לכל ילד' הגב' אורלי תמיר, צוותי חינוך, הורים וילדים. כמו כן, להצלחת הפרויקט סייעו קרוב ל-90 אנשי מקצוע בתחומי משפט, רווחה, כלכלה, תקשוב, חינוך ועוד.

מחשב לכל ילד הינו פרויקט אשר הוקם ביוזמת אנשי עסקים מובילים בישראל ובחסות ממשלת ישראל בכדי להעניק מחשבים, ערכות תוכנה והדרכה לילידם שידם אינה משגת לרכשם. הפרויקט פועל לסגירת הפערים בחינוך במוקדי התהוותם באמצעות השוואת התנאים הבסיסיים בתחום המחשוב, לרבות הציוד, זמן השימוש והידע בין ילדי השכבות המבוססות לבין ילדי השכבות החלשות. מטרתנו לאפשר לילדים משכבות מצוקה לרכוש מיומנויות שימוש במחשב והתחברות למאגרי מידע. אלה יסייעו בפיתוח חשיבה יוצרת, יתרמו להתפתחות הילד ולהעלאת דימויו העצמי, וישמשו מנוף לצמצום הפער החברתי.

יהודה בן חמו ראש העיר כפר סבא: זוהי השנה השמינית שהעיר כפר סבא לוקחת חלק בפרויקט מבורך כאשר עד עתה, חולקו  מאות מחשבים לבתי אב. היעד שלנו לאפשר לכל ילד וילדה בכפר סבא להגיע להישגים, לצמצם פערים דיגיטליים וחברתיים  ולהשתלב בחברה  בהצלחה יתירה. כמו כן, אנו מעודדים את ההורים להשתתף בהכשרה עם ילדיהם ואף מזכים אותם בתעודה מקצועית המסייעת לאימהות רבות להשתלב בשוק העבודה. אני מאמין, כי תלמידים ומשפחות אלו אשר סיימו את הפרויקט יחוו את שנת הלימודים הקרובה,  כחוויה מעצבת ובעלת הישגים משמעותיים הן באקלים הבית ספרי והן בעולמם האישי והמשפחתי . כל הכבוד לכל העושים במלאכת הקודש.

אורית בראון מנהלת פרויקטים חינוכיים אגף חינוך: השנה הוענקו כ 50 מחשבים לתלמידי העיר  מהחינוך המיוחד ומהחינוך הרגיל. תלמידי החינוך הרגיל השתתפו בפרויקט מחשב לכל ילד באמצעות קורס בן 45 שעות לימוד כאשר  בסוף הקורס  נבחנו התלמידים על בקיאותם בחומר הנלמד. תלמידי החינוך המיוחד משתתפים בפרויקט תקשוב כהשתלבות ויקבלו הדרכה פרטנית בביתם ומחשב המותאם לצרכיהם על פי מיפוי משותף של משרד החינוך ועמותת מחשב לכל ילד כדי לסייע לקידומם והשתלבותם בחברה".

לוח מרקט כפר-סבא