הרשות העירונית לבטיחות בדרכים נערכת בימים אלה לפתיחת שנת לימודים בטוחה

אבגדהוש

הרשות העירונית לבטיחות בדרכים נערכת בימים אלה לפתיחת שנת לימודים בטוחה

3/08/2016

במהלך חודש ספטמבר יחזרו אלפי תלמידים למערכת החינוך העירונית, ובהתאם לכך בימים אלה נערכת הרשות העירונית לבטיחות בדרכים להגברת המודעות לחזרה בטוחה ומוגנת לבתי הספר והגנים. במסגרת ההיערכות הנרחבת בוצע סקר של מעברי חצייה ותמרורים ומעקות וכל הנושאים הטעונים שיפור הועברו לטיפול אגף הנדסה, נצבעו סימוני מעברי חצייה דהויים ומקצי "נשק וסע" בקרבת מוסדות חינוך, הותקנו מעקות בטיחות ועוד.

בנוסף, הרשות העירונית נערכת למבצע הימים הראשונים לפתיחת שנה"ל בהם יפרסו כוחות ברחבי העיר בסיוע המשטרה, ועד הורים, מח' ביטחון, רשות פיקוח החניה, שיטור העירוני משטרת ישראל מנהלי אגפים/מחלקות עובדי עירייה וחברי מועצה המבצע משולב זה להבטחת שלומם של המשתמשים בדרך במעברי החציה שבקרבת מוסדות חינוך בעיר למשך הימים הראשונים ללימודים .

במסגרת ההיערכות המקדימה הופץ חוזר לכל נהגי ההסעות ולכל מנהלי אגפים והמחלקות שמעסיקות קבלני משנה הנוהגים בשטחה של העיר כפר- סבא.  בחוזר התבקשו הנהגים להיות ערניים וסובלניים בימים בהם התלמידים חוזרים לספסל הלימודים כמו כן, מתן זכות קדימה, אחריות הורדה בצד המדרכה והסברה בנושא שכחת ילדים ברכב.

במקביל  50  מעבירי הדרך העובדים בשירות העיריה רעננו נהלים ועברו תרגול עיוני ומעשי ע"י שוטרות ימת"א שרון. גם השנה בוצע מערך מחודש של מיקומי ההצבות של מעבירי הדרך בהתאם לסקר שנעשה בקרבת מוסדות החינוך. בנוסף, חברי הנהגות ההורים הבית ספריות הוכשרו להפעלת מיזם "נשק וסע בבטחה", ובוגרי כיתות ה' עברו הכשרה והדרכה לקראת תפקידם במשמרות הזה"ב. כמידי שנה, תחולק גם השנה לכל תלמידי בתי הספר בעיר מפה ייחודית, אשר מציגה את המסלול הבטוח לבית הספר. המפה הופקה לאחר שבוצעה סריקה ובדיקה כוללת של כל העיר במהלכה נבחנו צירי תנועה סואנים ומרכזיים בהם יש ריבוי בתי ספר ודרכי הגעה בטוחות לבתי הספר. במפת 'המסלול הבטוח' מצוינים כל מיקומי מעבירי הדרך, משמרות הזה"ב, מעברי החצייה והכיכרות. עבור כל בית ספר הופקה מפה ייחודית ואיגרת הסברה להורה המותאמת לאזורו וכך יכולים הילדים להגיע לבית הספר בבטחה.
כולל מיפוי לתכנית "קו הזה"ב" הליכה בטוחה שמטרתה ללמוד ולשנן את כללי הזהירות לעורר מודעות לשמירה על איכות הסביבה כעיר ירוקה ומקיימת, לעודד פעילות גופנית ושמירה על אורח חיים בריא ובטוח בדרכים.

בנוסף, יחולק לכלל תלמידי היסודי מערכת שעות ברכת ראש העיר בעלת מסרים בבטיחות בדרכים. כיתות ב' יקבלו סימנייה בעלת מסר נסיעה בטוחה ותלמידי כיתות ג' סימניה בעלת מסר חצייה בטוחה.
בתי הספר ישמיעו בסיום הלימודים את צלצול הזה"ב שיר קליט בעל מסרים לחזרה בטוחה הביתה.

ראש העיר יהודה בן חמו, "ביטחונם של ילדינו  שהולכים וחוזרים ממוסדות החינוך בעיר הינו עבורנו נושא חשוב מעין כמוהו ואנו משקיעים משאבים רבים על מנת להגביר את המודעות ולשמור על הבטיחות בדרך. אני מודה לסיגל שטרית מנהלת הרשות העירונית לבטיחות בדרכים על עשייה מרובה ורב תחומית בכל הקשור לנושא הבטיחות בדרכים ומאחל לכל התלמידים וההורים שנת לימודים נעימה ובעיקר בטוחה".

סיגל שטרית מנהלת הרשות לבטיחות בדרכים עיריית כפר-סבא, "אנו רואים חשיבות רבה בהגברת המודעות של התלמידים, ההורים וכמובן של כל משתמשי הדרך לנושא הבטיחות בדרכים. מניעת תאונות וחינוך להתנהגות בטוחה וסובלנית המכבדת את בני האדם ואת חוקי המדינה. המטרה שלנו  שהילדים ישובו הביתה בשלום".
בהזדמנות זו אני פונה אליכם התושבים להתגייס ולנהוג על פי כללי הזהירות והבטיחות בדרך הן כהולכי רגל והן בכביש כנהג, התגייסות זו חשובה להשגת המטרה- מניעת תאונות דרכים.

ניתן לקבל חומרי הסברה/סרטונים באתר העירוני.

בכפר סבא – חושבים חיים!

לוח מרקט כפר-סבא