נשיא המדינה רובי ריבלין העניק את "אות הכבוד" למועדון הכדורגל הפועל כפר סבא

נשיא המדינה רובי ריבלין העניק את "אות הכבוד" למועדון הכדורגל הפועל כפר סבא

10/08/2016
נשיא המדינה רובי ריבלין העניק את "אות הכבוד" למועדון הכדורגל הפועל כפר סבא (הגדל תמונה)

בנימוקי הפרס: "מועדון הכדורגל הפועל כפר סבא פורץ דרך בכדורגל הישראלי" .

קהל האוהדים של הפועל כפר סבא זכה אף הוא בתואר "מגן הכבוד לאוהדים" - הפרס הוענק לקהל האוהדים על קידום העשייה למניעת אלימות

ראש העיר כפר סבא יהודה בן חמו אמר בהתרגשות; "זה בהחלט רגע מאוד מרגש ואני ומודה לכבוד הנשיא ריבלין ולחברי הוועדה שבחרו להעניק למועדון הפועל כפר סבא ולאוהדים אותות כבוד על פועלם למיגור האלימות ולאקלים ספורטיבי חיובי במגרשים. חברי המועדון והאוהדים מהווים דגם ודוגמא להתנהגות נאותה ולעשייה חברתית לצעירים ולמבוגרים כאחד. לצערי אנו עדים לאחרונה לאירועים אלימים אשר מחייבים אותנו לחתור בכל דרך למען מניעת אלימות במגרשים ולחברה סובלנית יותר. יש להוקיע כל סממן אלים שמהווה נזק לענף הספורט ונזק לחברה הישראלית".

סתיו שחם בעלי הקבוצה אמר בהתרגשות; "אני מאוד נרגש ושמח לקבל את אות הכבוד בשם מועדון הפעול כפ"ס ובשם העיר כולה. אני יותר נרגש מעצם הפרס וההכרה מכיוון שזה מראה לנו שהדרך שבחרנו בה היא נכונה, דרך שמובילה לכיוון נכון. אני גם נרגש מכיוון שרכשתי את המועדון לפני שלוש שנים והצבתי לעצמי לצד שאיפה למצוינות, גם עבודה עם הקהילה ועשייה חברתית. נפלה לידינו זכות גדולה להיות שגרירי הכדורגל".

נשיא המדינה, ראובן (רובי) ריבלין, העניק היום, רביעי, 10 באוגוסט, למועדון הפועל כפר סבא את "אות הכבוד" על היותו פורץ דרך בכדורגל הישראלי. הנשיא העניק גם לקהל האוהדים של הפועל כפר סבא את "מגן הכבוד לאוהדים". הפרס הוענק לקהל האוהדים אשר קידם עשייה למניעת אלימות. ועדת הפרס רשמה לאחר החלטה כי קהל האוהדים של כפ"ס הצטיין ביצירת אווירת משחק חיובית ואף הפגין עשייה מרשימה ויצירת שיתופי פעולה עם קהלי אוהדים של קבוצות אחרות.

האירוע החגיגי נערך בבית הנשיא במעמד מכובדים רבים ובניהם, ראש העיר כפר סבא יהודה בן חמו, הבעלים של מועדון הכדורגל הפועל כפר סבא, רובי רגב מנכ"ל המועדון, גיא בלום סמנכ"ל, רועי עדן נציג אוהדי הפועל כפ"ס, יו"ר ועדת הפרס השופטת עדנה בקשטיין, יו"ר מנהלת ליגת העל מר יורם באומן ומנכ"ל מנהלת ליגת העל מר אורן חסון, יו"ר הטוטו מר יוסי פילוס ומנכ"ל הטוטו מר איציק לארי, מ"מ יו"ר התאחדות לכדורגל מר תמיר גילת ומנכ"ל ההתאחדות מר רותם קמר, מנכ"ל משרד הספורט והתרבות מר יוסי שרעבי, מנכ"ל עמותת ערכים בספורט מר עמיר בן-צבי.
התחרות נועדה לחזק ולעודד את המועדונים להרחיב את עשייתם הערכית, החברתית והקהילתית לטובת מיגור האלימות והגזענות וביסוס השותפות בין הקבוצות השונות בחברה הישראלית 'מגן הכבוד' מוענק למועדונים בארץ זה השנה השנייה ויש לכך הד בכל מועדוני הכדורגל בליגת העל. הכבוד שהגישו לידיו זו השנה השנייה, את תוצאות בחירת הקבוצות הזוכות במגן.

במפעל "מגן הכבוד", מוענק מדי שנה למועדונים מצטיינים מליגת העל על פועלם במאבק באלימות ובגזענות ובעשייה חברתית, ערכית וחינוכית. האות הוא יוזמה משותפת של בית הנשיא, מנהלת הליגות בכדורגל, ההתאחדות לכדורגל, הטוטו, המועצה למניעת אלימות בספורט ומשרד התרבות והספורט ומלווה אותו עמותת "ערכים בספורט".

נציג מועדון האוהדים רועי עדן; "אנחנו נרגשים לקבל מגן הכבוד אשר מהווה הוכחה לחשיבות הפעילות שאנו מבצעים בשנים האחרונות בתחום הקהילה והחינוך. אנו נמשיך לפעול בשיתוף המועדון למען תשבי העיר כפר סבא בפרט למען אוהדי הקבוצה בפרט".

הפועל כפר סבא הוא מועדון כדורגל ישראלי מהעיר כפר סבא, המשחק בליגת העל. המועדון נוסד בשנת 1928, והישגיו הבולטים היו זכייתו באליפות בשנת 1982, בנוסף לשלוש זכיות בגביע המדינה. המועדון הצמיח שורה של מאמנים ושחקנים מהשורה הראשונה של הכדורגל בישראל, ומשנת 1952 שיחק בליגה הבכירה של ישראל במשך 33 עונות. החל מ-1986 משחקת הקבוצה באצטדיון לויטה, הממוקם במזרח העיר שעתיד בקרוב לעבור שדרוג משמעותי לרווחת המתאמנים ולרווחת תשובי העיר.