עיריית כפר סבא רכשה טרקטור למניעת זיהום אוויר

עיריית כפר סבא רכשה טרקטור למניעת זיהום אוויר

29/08/2016
עיריית כפר סבא רכשה טרקטור למניעת זיהום אוויר (הגדל תמונה)

מדובר ברכב ייעודי ובו מערכת אוראיה הפועלת בטכנולוגיה ייחודית למניעת זיהום אוויר ולמניעת פליטת גזים רעילים. עלות הטרקטור כ 370 אלף ₪

עיריית כפר סבא, מחלקת הרכב שבאגף איכות הסביבה, רכשה בימים אלה טרקטור תעשייתי ייחודי מסוגו לניקוי שטחים ציבורים. הטרקטור מיועד לפינוי פסולת מוצקה, לניקוי שטחים ציבוריים, שירות לאגף איכות הסביבה וסיוע בעתות חירום כגון שרפות וארועיים בלתי שיגרתיים. הטרקטור מחברת JCB  ומדגם  CXL3  4 T בעל נפח מנוע טורבו 90 כוח סוס. הטרקטור פועל באמצעות מערכת מיוחדת למניעת זיהום אוויר אשר עובדת באמצעות הזרקת חומר האוריאה ובכך מצמצמת באופן משמעותי את פליטת החומרים הרעילים. בעבר, משרד התחבורה הורה על תקנות זיהום אוויר למנועי דיזל, וכשיצרניות הרכבים לא הצליחו לעמוד בתקנות אלו, הן החלו להשתמש בשיטה של הזרקת אוריאה. התרכובת עוזרת לפרק את החומרים הרעילים וכך הרכבים מצליחים לעמוד בתקנות הזיהום. האוריאה מיועד בעיקר למשאיות, אך גם לאוטובוסים ורכבים המונעים על ידי מנועי דיזל.

הטרקטור מצטרף לצי הרכבים של העירייה אשר מונים: 6 טרקטורים, 5 טרקטורונים, 6 אופנועים וכלי רכב אשר משרתים את אגפי העירייה לצרכים עירוניים שונים.
לפני כשנה העלה מנהלת מחלקת הרכב בקשה לרכישת טרקטור חדש שיחליף טרקטור שיצא משימוש.

ראש העיר כפר סבא יהודה בן חמו: " העיר כפר סבא מציבה את איכות הסביבה בחוד החנית של העשייה העירונית ובמגוון דרכים. אנו מקצים משאבים כספיים רבים ושורה של מהלכים לקידום והובלת נושא איכות הסביבה והקיימות בכדי לצמצם בכל דרך את פליטת גז חממה ובכך הפחתה בזיהום אוויר".

אריה בן זאב מנהל מחלקת רכב אמר כי: "אני שמח מאוד על רכישת הטרקטור אשר פועל על מנת לתת שירות טוב יותר עבור תושבי העיר. אני מודה לראש העיר כפר סבא יהודה בן חמו ולאיתי צחר סמנכ"ל העירייה על קידום הפרויקט למען תושבי העיר".