29/08/2016

• מדובר במרכז תרבותי שיפעל באודיטוריום בית ספיר בשיתוף קרן ברל כצנלסון

• המרכז יוקם בהמשך לפניית חבר מועצת העיר ממה שיינפיין לראש העיר יהודה בן חמו

עיריית כפר סבא מקימה בימים אלה קתדרה עירונית  שעתידה להתחיל את פעילותה במהלך חודש נובמבר 2016. מדובר בפרי  יוזמתו של חבר מועצת העיר- ממה שיינפיין שפנה לראש העיר בהצעה ומייד ראש העיר נענה לבקשה. מטרת הקתדרה, להוות מרכז לימודי לתושבי העיר בתחומי ההגות, התרבות והאומנות לצד פעילויות פנאי והווי קהילתיים. הקמתה ומיסודה  הינה שיתוף פעולה בין עיריית כפר סבא לקרן ברל כצנלסון.

מרכז זה יאגד בתוכו מיזמים שונים בתחומי תרבות פנאי העשרתית שתכליתה: יצירת חבילת העשרה רב תחומית, שנתית, ומגוונת.  הקתדרה תעסוק במגוון פעילויות, ובראשן, סמסטרים לימודיים, הרצאות, סדנאות, טיולים חווייתיים, אומנות, קולנוע, פנאי והווי קהילתי. הפעילות תתרכז באולם אודיטוריום בית ספיר שם תתקיים תכנית תרבותית ולימודית אותה יעבירו מיטב המרצים מתחומי הרוח, תרבות אומנות ויצירה.

לקתדרה הוקם צוות היגוי מהטובים והמקצועיים בתחומם: פרופ' אבנר בן זקן (היסטוריון של המדע), הדוקטורנט אדם רז מקרן ברל כצנלסון, יאיר משיח מנהל אגף התרבות , מנהלת בית רייזל, תמר פארן גת, מנהל חטיבת בר-לב לשעבר, אסף

נפתלי,  נחום יעקובי חבר הליונס ארגון המתנדבים, אבי שני מקים ומייסד פרויקט פ.ל.ג (פנאי לגמלאי) המנהלת המיתולוגית של בית הספר ביאליק בתל אביב, עמירה יהלום ויו"ר צוות ההיגוי ממה שיינפיין.

המרכז החדש מצטרף לעושר התרבותי והאמנותי המגוון המתקיים בעיר ויהיה חלק מאגף תרבות וממחלקת בתי התרבות הכוללים מגוון רב של מוקדי תרבות ביניהם: בית האמנים שנפתח לפני כחצי שנה במתחם אונים, המוזיאון, הספריות העירוניות,
היכל התרבות, הגלריה העירונית, המרכזים הקהילתיים ועוד.

בכל אחד ממרכזים אלו מתקיימת עשייה אמנותית ענפה המיועדת לכלל האוכלוסייה על גווניה השונים ולמגוון הגילאים ובכך נוצר בכפר סבא מרקם אמנותי עשיר ומגוון. עיריית כפר סבא חרתה על דגלה את נושא התרבות כחלק בלתי נפרד מאורח חיי
תושביה והיא חותרת ופועלת להרחיב את פעילותה בתחומים אלה.

יהודה בן חמו ראש העיר כפר סבא: "הקמתה של הקתדרה מצטרפת לשגשוג ולעושר התרבותי המתקיים בעירנו בשנים האחרונות. זו הזדמנות עבורי להודות לחבר המועצה ממה שיינפיין על היוזמה והחזון לקרב ולהרחיב את פעילויות התרבות
והאמונות לתושבי העיר ולרווחתם".

ממה שיינפיין חבר מועצת העיר: "היוזמה נולדה מתוך הצורך של התושבים לקבל העשרה בתחומים אלו מבלי לצאת מהעיר. כעת יוכלו התושבים ליהנות הכי קרוב לבית ומתכנית ההשערה המועברת ע"י מיטב המרצים והמומחים בישראל".

לוח מרקט כפר-סבא