ילדי הגנים בכפר סבא ישתתפו בפרויקט ייחודי בחווה החקלאית

הגדל תמונה

• מדובר בפרויקט ייחודי ואיכותי בנושא בריאות ואורח חיים בריא
• התלמידים הצעירים יחקרו, יקטפו ויאכלו מתוצרי החווה

עיריית כפר סבא באמצעות החווה החקלאית בעיר, יקיימו בשנת הלימודים הקרובה פרויקט ייחודי ואיכותי אותו יזמה ומובילה הנטורופתית לוסיאנה פלקון. מדובר בפרויקט; 'חוויה של בריאות בחווה' שמהווה  חלק מתכנית הלימודים של גני העיר. מטרת הפרויקט, להטמיע את נושא אורח חיים בריא ובריאות אצל הילדים. הפעילות תתקיים בפינה קסומה במזרח כפר סבא, המאפשרת לילדים מפגש מהנה של בריאות וטבע. התוכנית משפרת ומגבירה את מודעות הילדים לתזונה נכונה ולאורח חיים בריא בדרך חווייתית ומאתגרת.

הילדים צפויים לקחת חלק פעיל בקטיף ירקות, צמחי תבלין ומרפא, הכנת סלט ירקות צבעוני מירקות החווה ואף מבקרים בפינת החי. השהייה בחווה תספק לילדים הזדמנות לחזור לטבע וללמוד מקרוב על ירקות בסביבתם הטבעית ולא על מדף בסופר.

במהלך הביקור בחווה יטיילו ילדי הגנים בערוגות הירקות האורגניים ויזכו לטעום עלי פטרוזילה או חסה ישר מהשדה. הילדים יקטפו צמחי תבלין ומרפא ויקשיבו בתשומת לב רבה על "כוחות העל" של צמחים אלו. לוסיאנה פלקון מנהלת התכנית מסבירה במקצועיות ובנועם ומלמדת על ירקות בחמישה צבעים, על אורח חיים בריא ובעיקר על הקשר בין תזונה לבריאות, ובשפת הילדים: הקשר בין מה שאוכלים לאיך שמרגישים.

כמו כן, בשיתוף עם גננות והורים, לוסיאנה תגיע לגנים בהפתעה ותחלק מדליה "אני אלוף הבריאות" לאותם ילדים שיצליחו להתמיד באכילה מגוונת בעזרת לוח משחק מגנטי שקיבלו בחווה. בזכות הפעילות, הילדים לומדים ומבינים שבריאות זה לא רק לדעת מה אסור לאכול, אלא גם להיות אמיץ ולטעום מאכלים חדשים וליהנות מאוכל טעים וגם בריא.

יהודה בן חמו ראש העיר כפר סבא: "מדובר בתכנית שהיא גם תכנית המחנכת את הילדים לבריאות ולאורח חיים בריא. עיריית כפר סבא חרטה על דגלה להעלות את המודעות לקיום אורח חיים בריא, הנחלת הרגלי אכילה נכונה ועידוד פעילות גופנית ליצירת שגרת חיים חיונית ובריאה מגיל הגן ועד לתיכונים".

לוסיאנה פלקון: "הילדים מדהימים ומאוד משתפים פעולה. הם מכינים סלט ירקות צבעוני מירקות, שלא תמיד מכירים מהבית, אבל בזכות האוירה החיובית שנוצרת והעשייה המשותפת, זה מצליח בגדול ואני מתרגשת לספר שגם ילדים שאמרו לי בתחילת הפעילות שהם לא אוהבים ירקות- משתכנעים, טועמים ונהנים מהסלט יחד עם החברים".

אביבה מורדוקוביץ מנהלת מחלקת גני הילדים בעירייה: "אגף החינוך ומחלקת גני הילדים רואים בבריאות הילדים ערך עליון ועל כן משקיעים משאבים כדי לתרום להצלחת הפרויקט הנהדר הזה".

לוח מרקט כפר-סבא