עיריית כפר סבא מרחיבה את תכנית 'המרחב לנערה'

הגדל תמונה

• עיריית כפר סבא קוראת לנערות העיר להשתתף במפגשים חווייתיים  במרכזים הקהילתיים
• המטרה לייצר מקום שיהווה מפגש ייחודי לנערות העיר בגילי 13 – 18
• הקבוצות פועלות בשלושה מרכזי נוער וקהילה: מרכז הנוער וקהילה  בית האבן, מועדון הנוער הדתי ומרכז הנוער והקהילה לזרוס בשיכון עליה

תכנית 'המרחב לנערה'  הינה תכנית בילוי פנאי וההעשרה המיועדות לנערות העיר בגילאי 13- 18 שנים. עד כה התקיימה התכנית בבית האבן והחל משנה זו תורחב התכנית ותתקיים גם במועדון הנוער הדתי ומרכז הנוער והקהילה לזרוס בשיכון עליה. התכנית הנה יוזמה משותפת של 'תכנית עיר ללא אלימות' של המשרד לביטחון פנים, המחלקה לנוער וקהילה והמחלקה לעבודה קהילתית בעיריית כפר-סבא. מטרת התכנית ליצור מרחב בטוח ומכיל עבור נערות ומאפשר להן להיחשף לתכנים שונים, לקיים שיח פתוח ולהוות אוזן קשבת אחת  למען השנייה.

המרחב מהווה מקום מפגש לנערות בו הן לוקחות חלק בפעילות המועברת העוסקת בנושאים שונים ביניהם, דימוי עצמי, זוגיות, מיניות, פעילות גופנית, תזונה, אופנה ועוד. הקבוצות פועלות בשלושה מרכזי נוער וקהילה: מרכז הנוער וקהילה  בית האבן, מועדון הנוער הדתי ומרכז הנוער והקהילה לזרוס בשיכון עליה.

בשבוע שחלף, הנערות מהמועדון הנוער הדתי השתתפו בפעילות אתגרית בבית האבן מתוך תפיסה כי לספורט כוח במתן ערכים חברתיים של שיתוף פעולה, אחווה, כבוד הדדי וסובלנות, לצד העצמה אישית פיזית ורגשית. המרחבים פתוחים לכל נערה וההשתתפות בהן ללא עלות. ניתן לקבל פרטים בכל מרכז מרכזת המקום. המפגשים מתקיימים במרכזים הקהילתיים אחת לשבוע בנושא אחר - הכניסה ללא תשלום יש לתאם הגעה מראש.

יהודה בן חמו ראש העיר כפר סבא: "לאור ההיענות החלטנו להרחיב את פעילות התכנית לעוד מרכזים בכדי לספק לנערות מקום בו הן יכולות לשוחח על נושאים הקשורים לגילן וליהנות מפעילות והעשרה. אני קורא לנערות העיר להצטרף לחוויה וליהנות מתכנית עשירה בתכנים המותאמת לגילן".

תמר צ'אושו עו"ס קהילתית לנערות מטעם 'עיר ללא אלימות': אני שמחה מאוד להוביל את המרחב לעבר שנה שנייה של פעילות ואני מזמינה נערות להגיע ולהשתתף בכייף ולהביא חברות, מה שבטוח שיהיה מעניין. הנערות שכבר משתתפות בפעילות מאוד נהנות ומבקשות עוד.  חשוב לי להדגיש שהמרחב פונה לכלל הנערות בעיר אז פשוט תבואו ותראו שלא תרצו לעזוב.

לוח מרקט כפר-סבא