עיריית כפר סבא סיימה את עבודות הנגשת מוסדות החינוך ברנר, גולדה מאיר וחב"ד

עיריית כפר סבא סיימה את עבודות הנגשת מוסדות החינוך ברנר, גולדה מאיר וחב"ד

29/08/2016
עיריית כפר סבא סיימה את עבודות הנגשת מוסדות החינוך ברנר, גולדה מאיר וחב"ד (הגדל תמונה)

בשיפוצים הושקעו כ- 900,000 ש"ח
• במסגרת העבודות;  הותאמו תאי שרותי נכים, הותאמה דרך הכניסה לבתי הספר, נבנה פיר מעלית ועוד.
• העבודות בוצעו בממסגרת תוכנית רב שנתית להנגשת מוסדות חינוך אותם מבצעת העירייה בבתי הספר ברחבי העיר

מחלקת תחזוקה ופיתוח מוסדות חינוך באגף הנדסה סיימה בימים אלה את עבודות הנגשת מוסדות החינוך בבי הספר; ברנר, גולדה וחב"ד. בתי ספר אלו שופצו במהלך חודשי הקיץ כחלק מתכנית עבודה רב שנתית. עבודות ההנגשה התבצעה במטרה לאפשר לבעלי המוגבלויות להשתמש בשירותים העירוניים ללא מגבלה. עלות הנגשת בתי הספר בשלוש מוסדות חינוך נאמדת בסכום של כ 900,000 ₪ בהשתתפות משרד החינוך.

במסגרת השיפוצים, הותקנו בבית הספר ע"ש גולדה מאיר; שני שירותי נכים, נסללה דרך כניסה ונבנה פיר מעלית. בבית הספר ע"ש ברנר; הותקנו שני שירותי נכים, נסללה דרך כניסה ונבנה פיר מעלית. בבית הספר חב"ד; בוצעה התאמת תאי שירותים נגישים, נבנתה רמפה נגישה משטח הכניסה ועד למגרש הספורט. בנוסף, נבנה פיר מעלית.

עבודות אלו מצטרפות לעבדות הנגשה שבוצעו עד כה במרכזי חינוך. לדוגמא; בבית הספר 'יצחק שדה', שופצה החצר שכללה השוואת גבהיי הרמפות במטרה להגביר את הבטיחות. כמו כן, הוחלפו הוויטרינות בצד האחורי של בית הספר על מנת לאפשר כניסת אור טבעי לבית הספר וחיסכון באנרגיה. בנוסף, הותקנו בבית הספר ע"ש גורדון, מעלית והותאמו שירותי הנכים. בבית הספר בר אילן, בוצע פיר מעלית והותאמו שירותי הנכים, כך גם בבית הספר כצנלסון. בגן מנגינה הותקנה מעלית וכך גם בבית הספר סאלד.

יהודה בן חמו ראש העיר כפר סבא:  "אני רואה חשיבות רבה בקידום נושא הנגשת מוסדות חינוך ברחבי העיר. אני מאמין כי כל תלמיד ותלמידה זכאים לקבל חינוך ראוי בלי כל קשר למוגבלות זו או אחרת. מחלקת תחזוקה ופיתוח מוסדות של אגף ההנדסה עמלים במהלך הקיץ על מנת להשלים את העבודות ואני משוכנע כי התלמידים יזכו ללמוד במוסדות חינוך מונגשים וראויים בשנת הלימודים הבאה".

עדי אבירם רכזת הנגישות: "הנגשת מוסדות חינוך הינם חלק מתכנית עבודה רב שנתית להנגיש את כל מוסדות העירייה עבור אנשים עם צרכים מיוחדים ובכך אנו גם תורמים לחברה שוויונית, סובלנית ומכילה".