ראש העיר כפר סבא בפניה למנכ"ל חברת מטרופולין: "פעל לשיפור השירות למען תושבי העיר כפר סבא"
דלג על מה חדש?
מה חדש?

מה חדש?

אבגדהוש

18/09/2016

הפניה נעשתה בשיתוף חבר המועצה ומחזיק תיק התחבורה עמירם מילר שחיזק את דבריו של ראש העיר ואמר כי:
"אני שותף לפנייתו של ראש העיר יהודה בן חמו ואני בהחלט חושב שהחברה צריכה לעשות מאמץ רב על מנת להחזיר את אמון התושבים לעמוד בלוח הזמנים ולפעול לחידוש בתחבורה הציבורית.

ראש העיר כפר סבא, יהודה בן חמו, שיגר בשבוע שחלף, מכתב למנכ"ל חברת מטרופולין אילן קרני, מפעילת האוטובוסים בעיר בנוגע לטיב השירות לתושבים. את המכתב שיגר ראש העיר לאחר פניות רבות של תושבי העיר ובהם תלונות אודות בעיות שהם חווים מידי יום בעת שימוש בתחבורה הציבורית. כך לדוגמא; תלונות על זמני הגעת האוטובוסים, אי עמידה בלוחות זמנים (בניגוד לאישור הקו על ידי משרד התחבורה), עיכובים ביציאת האוטובוסים מתחנות המוצא,  שיבושים בתזמון הקווים לרבות קווי ההזנה לתחנת הרכבת וכן המתנה ארוכה של נוסעים בתחנות האוטובוסים. בנוסף לכך, התקבלו פניות באשר למתן השירות של הנהגים כלפי ציבור הנוסעים המלינים על יחס מזלזל, פוגעני וחסר סובלנות כלפיהם.

במכתבו ביקש ראש העיר יהודה בן חמו ממנכ"ל מטרופולין אילן קרני; "אנו מודעים לעומסי התנועה בעיר בשעות מסוימות  במהלך היום  ובעיקר ביציאות מהעיר ובצירים הראשיים בשעות השיא ועל כן, אנו עושים ככל שעל ידינו לקדם תכניות, בין השאר אנו מקצים משאבים רבים במטרה לעודד שימוש בתחבורה הציבורית על חשבון נסיעה ברכב פרטי. לצערי הרב, חוסר במתן שירות הולם, עלול להוביל לתוצאה הפוכה מהמטרה שאותה הצבנו לנגד עניינו, להגביר את השימוש בתחבורה ציבורית".
את המכתב סיים ראש העיר בנימה אופטימית וכתב כי: "עם פתיחתה של השנה החדשה, אני מאמין כי יש באפשרותכם לשפר את השירות שמהווה גם ערובה להצלחת חברת מטרופולין בכפר סבא".

נזכיר כי לאחרונה, ראש העיר כפר סבא יהודה בן חמו, חתם על הפרויקט הלאומי של משרד התחבורה 'מהיר לעיר'. מדובר בפרויקט הדגל של משרד התחבורה שמספק לרשויות תמריצי פיתוח תמורת שיתוף פעולה. בשלב הראשון, יסומנו שני נתיבים, ברחובות ויצמן וטשרניחובסקי שיתחברו לצירים ארציים – כביש 4, כביש 5  והכבישים הפנימיים בין כפר סבא לחוף הים בהרצליה. מהלך זה צפוי לשפר משמעותית את הנסיעה בעיר ובמיוחד את זרימת קווי האוטובוסים.

בעת חתימת ההסכם ציין ראש העיר : "הפרויקט הינו בשורה לתושבי העיר ולשרון כולו ומהווה בסיס לשיתוף פעולה מטרופוליטני בנושא התחבורה הציבורית לערים שכנות.  התכנית בעלת שתי משמעויות – היא תאפשר לתושבים להגיע במהירות מכפר סבא לאזור תל אביב ולגוש דן, ותאפשר לתושבי גוש דן להגיע לכפר סבא שהופכת להיות מקור תעסוקה חשוב ומשמעותי.  המצב הקיים של התחבורה הציבורית בעיר מורה לנו שאנו מוכרחים להפנות מבט אל עתיד. גידול האוכלוסייה העתידי בכפר סבא בעשורים הקרובים, מכ 100,000 תושבים ל 150,000, מחייב אותנו למצוא פתרונות תחבורתיים נאותים לרווחת תשובי העיר בהווה ולדורות הבאים. שיפור בתחבורה הציבורית יביא לשינוי בתפיסת הרגלי הנסיעה בכבישים, לוויתור בשימוש ברכב הפרטי ולהעדפת התחבורה הציבורית לא מתוך אידיאולוגיה אלא מתוך המציאות שהתחבורה הציבורית מועדפת ונוחה למשתמש וכפי שמקובל במדינות המערב.

עמירם מילר חבר המועצה ומחזיק תיק התחבורה: "לא נוותר על פרפקציוניזם בשירותי התחבורה הציבורית כפי שלדעתנו התושבים צריכים לקבל ומקבלים בשירותי העירייה האחרים. נסייע לתחבורה הציבורית ולחברת מטרופולין בהקצאת מסופים לתחבורה ציבורית בנתיבי נסיעה בלעדיים ועדיפים אך לא נתפשר על רמת השירות של  ש'מטרופולין' כזכיין של משרד התחבורה אמורה לספק".

לוח מרקט כפר-סבא