עיריית כפר סבא נערכת לעונת החורף: כ- 15 מיליון ₪ הושקעו בעבודות תשתית, ביטחון ורווחה
דלג על מה חדש?
מה חדש?

מה חדש?

אבגדהוש

26/09/2016

העבודות תוכננו ובוצעו על ידי אגף ההנדסה בשיתוף עם החברה הכלכלית לפיתוח כפר סבא.

לדברי יהודה בן ראש העיר כפר סבא:
"השקענו השנה סכום חסר תקדים של 15 מיליון ₪ לטובת הערכות לקראת העונה הגשומה. ההיערכות נעשית בכלל יחידות העירייה וכוללת פעולות המבוצעות בשטח באופן פיזי לצד היערכות חירום למצבי מזג אוויר קיצוניים וחריגים"

העבודות התמקדו בשכונת עליה, בשכונות המזרח בשכונת ותיקים ובמרכז העיר (אזור מדרחוב ירושלים), ובנוסף בעשרות אתרים נקודתיים בעיר.
העבודות כללו: הנחת קווי ניקוז ראשיים -  במטרה להקטין את ההפרעה לציבור, נעשתה עבודת תיאום מול תאגידי הביוב והמים באופן שפתיחת הרחוב לצורך עבודות ניקוז שהינן באחריות העירייה, תתבצענה לצד עבודות התאגידים  לשיפור תשתיות הביוב והמים. כך למעשה צמצמנו ככל הניתן את פתיחת וסגירת הרחוב על ידי גורמים שונים בתקופה קצרה. בנוסף, בנקודות המועדות להצפות הותקנו קולטני מים מיוחדים אשר מאפשרים קליטת כמויות גדולות של מים בפרקי זמן קצרים.

גיזום
מתחילת השנה מתבצעות עבודות גיזום עצים נרחבות בדגש על עצים בקרבת קווי מתח. החוק אינו מתיר לעיריית כפר סבא, כמו גם לכל הרשויות המקומיות, לבצע עבודות גיזום בקרבת קווי מתח ולפיכך אנו פועלים נמרצות מול הנהלת חברת החשמל לתיאום העבודות. זאת ועוד, בישיבת היערכות לחורף עם מנהל המרחב בחברת החשמל עדכן האחרון על הפעולות שבוצעו במהלך השנה למניעת תקלות וניתוקים ברשת החשמל. נוסף על כך, מתבצעות עבודות גיזום על ידי העירייה בכל רחבי העיר תוך סקירת מצב העצים ואיתור מפגעים פוטנציאליים. העבודות מתבצעות על ידי מחלקת גנים ונוף שבאגף לאיכות הסביבה.

עבודות ציבוריות
במהלך השבועות האחרונים מתבצעות עבודות לניקיון קולטני הניקוז ושוחות הניקוז, פתיחת המכסים, הוצאת פסולת הנאגרת במהלך השנה בשוחות אלו ושטיפה בלחץ של הקולטנים. העבודות מתבצעות על ידי המחלקה לעבודות ציבוריות שבאגף לאיכות הסביבה.
חשוב להדגיש כי על הציבור להימנע מהנחת פסולת גושית וגזם על פתחי ניקוז או בקרבתם בדגש על הימנעות מכך בימים גשומים או לקראתם.

ניקיון העיר
מחלקת ניקיון העיר ופינוי האשפה שבאגף לאיכות הסביבה מבצעת ניקיון של אזור קולטני הניקוז והרחקת עלים ממקומות אלו.

מבני הציבור
אגף ההנדסה באמצעות מחלקת תחזוקת מבנים, ביצע עבודות איטום בגגות מוסדות החינוך עבודות ניקיון הגגות והמרזבים. פעולות אלו נוספות לפעולות לשיפוץ חצרו מבנים שבוצעו במהלך חופשת הקיץ תוך טיפול במוקדים בהם קיימים בעיות ניקוז או סחף.

מתנדבים
המחלקה לקהילה והתנדבות פועלת במשך כל השנה לגיוס מתנדבים מהעיר בכדי לספק מענה הולם לעתות חירום לרבות, פגעי מזג האוויר, אירועים ביטחוניים, נזקי טבע ועוד. בעיר פועלים למעלה מ- 23 אלף מתנדבים המשתלבים בלמעלה מ-80 ארגונים מגוונים במרחב העירוני וערוכים לסייע בעת הצורך. בין הארגונים הבולטים בשעת חירום:

• יחידת סיוע לחלוקת מים בזמן חרום - הוקמה בשיתוף העירייה עם מפעל המים. המפעל ערוך לעת חירום ובעת זו יפעיל את יחידת המתנדבים שלו אשר תהיה אחראית לספק מים תושבים באזור בו התקיים אירוע. בנוסף, המפעל המים יפעיל בעת הצורך כ 50 מתנדבים לחלוקת מים בעת חירום. ארגון 'צוות' ערוך לספק מענה מידי בשעת לחימה. אנשי הצוות יסייעו למנהלי המכלולים בממרכז ההפעלה בו ויצוותו במשמרות לצוותים המקצועיים לאורך כל שעות היממה בעת הלחימה. ובכך הם מסייעים לרציפות התפקודית.

• צוות חירום שכונתי – החלה פעילות הקמת צוותי חירום שכונתיים אשר יספקו תמיכה ומענה ראשוני לתושבי השוכנות באירועים חריגים בחירום.

• כח 'איחוד הצלה' כתמיכה וסיוע למתנדבים הפועלים בעיר, בעת חירום יגיע לסייע הכח המשויך לאזור השרון. מדובר בחבורה עצמאית שפועלת ברשת ארצית ואותם מנהל ניב גרנות. הצוות מונה פרמדיקים ואנשי מקצוע אשר עבור הכשרה למתן סיוע בעת הצורך.

• צוות פאפות כפר סבא - הינה קבוצת אבות, תושבי העיר. הקבוצה הוקמה ב2014 על ידי גיא בורדה ומאז מהווה קבוצה חברתית המספקת פלטפורמה להצגת נושאים מעניינים הקשורים באבות ובילדיהם. בזמן סופת החורף של שנת 2015, התנדבו חברי הפאפות לסייע לעירייה בפעולות חילוץ וסיוע לתושבי העיר. הפעולות כללו התמודדות עם נזקי הסופה הצפות, הפסקות חשמל ממושכות ועוד. הפעולות המוצלחות שביצעה הקבוצה והחשיבות שמייחסים חבריה לעזרה לאוכלוסייה בה הם חיים הביאו את הפאפות להקים צוות סיוע.

• "צוות פאפות לחילוץ ולסיוע בחירום" הינו קבוצת אבות כפרסבאית המתנדבים לסייע לאוכלוסיית העיר באירועים חריגים שונים. הצוות מכשיר ומאמן את חבריו על מנת שיוכלו לתת מענה מקצועי בחילוץ וסיוע גם בעתיד.

בטחון
אגף ביטחון ושרותי חירום נערך להתמודדות עם תרחישים של מזג אוויר סוער שיחייבו איתור וטיפול מהיר באירועים. לצורך כך רועננו נהלי העבודה ביחידת הסיור ובשיטור העירוני. נרכשו רכבי סיור חדשים( 4X4) לשיפור יכולת התנועה בתנאי שטח מורכבים. חשוב להדגיש כי כלל כלי הרכב מצוידים בציוד חירום וציוד עזרה ראשונה. בקרב כל יחידות האגף מתבצעים תרגילים המדגישים את שיתוף הפעולה והתיאום עם יחידות נוספות בעירייה , משטרת ישראל , כוחות החילוץ וההצלה, כמו גם את שילוב יחידות המתנדבים העירוניות. בימים אלו מבצעים קציני הביטחון בדיקות של מערכות המצוקה במוסדות החינוך. בנוסף, התבצעה בדיקת תקינות של ציוד החירום במחסני החירום ובכלל זה גנראטורים, ציוד תאורה וציוד חילוץ והצלה  .

לוח מרקט כפר-סבא