כ-1000 גמלאים ובני גיל הזהב תושבי העיר יצאו לטיול המסורתי "והדרת פני זקן" במעמד ראש העיר
דלג על מה חדש?
מה חדש?

מה חדש?

אבגדהוש

27/09/2016
הגדל תמונה

השבוע יצא לדרך פרויקט ההצדעה המסורתי בעיר למען אוכלוסיית גיל הזהב.
כ-1000 בני הגיל השלישי, תושבי העיר זכו לצאת לטיול יומי בדרום הארץ ולבקר באתרי תרבות, טבע ומורשת צבאית

עיריית כפר סבא, קיימה השבוע את הטיול המסורתי "והדרת פני זקן", בו לקחו חלק מאות משתתפים בני גיל הזהב תושבי העיר. המשתתפים בטיול הגיעו לנקודות האיסוף בשעות הבוקר המוקדמות ויצאו לדרך באמצעות כעשרים אוטובוסים. את הגמלאים ליווי עובדי עירייה, מדריכים ובני נוער שסייעו ותרמו רבות לטיול ובעיקר לרווחת המטיילים.

בטיול, שהותאם במיוחד לצרכי האוכלוסייה המבוגרת, ביקרו המשתתפים בכמה אתרים נבחרים; באתר מיני ישראל המחודש והמרהיב, תל–עזקה – תצפית על עמק האלה וסיפור דוד וגוליית, גן לאומי בית גוברין ביקור במערות הפעמון- כיצד נוצרו ולמה שימשו.

לאחר מכן, המשיכו המטיילים לאולם 'דוריה' המפואר שסמוך לחמי יואב שם נהנו המוזמנים מכיבוד ומארוחת צהריים קלה. מיד עם תום הארוחה, עלה לברך אותם ראש העיר ואמר בהתרגשות כי: "אני מאמין בכל ליבי בטיפוח אוכלוסיית גיל הזהב. הטיול המסורתי והדרת פני זקן, הינו יוזמה ברוכה שמטרתה לכבד את תושבי העיר הוותיקים ולהוקיר להם תודה על פועלם למען העיר במהלך כל השנים. הטיול בעיני מהווה אבן שואבת לגמלאים תושבי העיר ואני שמח שרבים כל כך לקחו חלק בטיול ומקווה לראותם גם בשנה הבאה. זו העת לאחל לכולם שנה טובה, שנת בריאות שלום ואחווה".  בתום דבריו של ראש העיר, התקיימה הרקדה עם הזמר אבי אופק.

הטיול סיפק חוויה תרבותית, חברתית ומהנה עבור האוכלוסייה המבוגרת בעיר, ורבים מהם העידו כי היה מוצלח ומהנה במיוחד. הנוכחים התרגשו לנוכח תשומת הלב והיחס החם שהם מקבלים כל שנה מעריית כפר סבא בדמות היום המיוחד המוקדש אך ורק להם וציינו בסיפוק כי המארגנים דאגו לכל פרט ופרט בטיול המהנה בארץ ישראל.

לוח מרקט כפר-סבא